Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Setih kad je komšija pored (koji je rođen istog dana kad i Ptica) trebalo da upiše srednju školu. On je mislio da proba da upiše elektrotehničku školu, a reakcija njegovog oca na to je bila "U toj školi nema devojčica, hoćeš da budeš peder?! Ne može!" i završi dečko u poljoprivrednoj. Ah ta roditeljska ljubav...
Nalazim se u sličnoj situaciji, istih smo godina i snašli su me isti problemi kao tebe. Ja sam odlučio da sačekam da odem iz rodnog grada na studije, do tada ću smisliti najbolji način i odlučiti za pravo vreme kada ću biti siguran za taj famozni čin outovanja, a mislim da je i tebi najbolje tako da uradiš. Do tada možemo jedan drugom biti podrška, kao i stariji forumaši koji prolaze ili su prošli kroz ovo. :cvetduga:
Nisam baš najbolje ispratio celu priču jer sam čitao samo uvodni post. Sada kada sam prelistao sve, vidim da ipak nismo na istom. Mislim da nije fer sa njegove strane što u priču uvodi i devojku koja je žrtva njegove manipulacije i koja će mu poslužiti samo kao paravan i dodatno otežati kasniju situaciju sa roditeljima kada odluči da IPAK bude gej. :barf:
Korisnikov avatar
By gossip
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2779958#p2779958]ZlatnaPtica napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2779943#p2779943]gossip napisao:[/url]dokle god si pod njihovim krovom moj ti je savet da ne govoris nista
devojku ne zavlaci,nego se dogovori sa nekom dobrom drugaricom da ti ona glumi devojku pred tvojima
Sedi, jedan. :neto:
aha ima i update nisam citao detaljno sve :D

pa ako su saznali za njega mogao bi da ih pusti da vidi da li ce zgutati to ili ne
ako vidi da ne mogu,neka zamoli neku dobru drugaricu da mu glumi devojku,sto naravno dovodi u pitanje da li ce mu poverovati,ali eto tako moze makar malo da ih umiri i sebe da zastiti dok se ne odvoji
posle naravno neka proceni sam da l je ok ili nije ok da kaze
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Ma koji je vama đavo sa lažnim devojkama i zavlačenjem roditelja? Pritom je dečko i sam rekao da mu je jako teško da laže. Meni je to tako basnoslovno glupo rešenje (odlaganje rešenja, zapravo), mnogo je direktnija prevara od pukog prećutkivanja svoje orijentacije, i samo pravi sve veći jaz i osećaj izneverenosti kad do autovanja dođe. Valjda je poenta izaći iz ormara i ostvariti neki iskren odnos sa roditeljima, a ne skinuti ih s kurca praveći se da imaš devojku (i onda voditi paralelne živote - za njih i za sebe, uz to i dalje imati grižu savest)?

Pritom mislim da je kasno za takve poduhvate, i ne verujem da su bilo čiji roditelji toliko naivni. Negiranje kao odbrambeni mehanizam je već druga priča, ali valjda ne treba podržavati tako iracionalno ponašanje i bežanje od istine.
Hvala vam na odgovorima i savjetima, za ove sto me napadaju morate razumiti da mogu sam ne bih pisao ovdje, tako da ne treba mi i pritisak ovdje gdje sam dosao da se konslutujem sa vama.

Mogu reci samo da ce ovo biti tezak period. TEZAK i za roditelje i za mene. Iskreno mislio sam uvijek da cu lako podnositi ovaj period kad dodje (a dosao je), da cu ostati ono sto jesam, ali nije bas tako.

Vidio sam da je neko napisao da budem muskarcina i gej. To i jesam, drug mi cesto kaze da nikako ne licim na gejeve i da nemam te neke femi pokrete ili govor.
Do sada nisam imao nikakav odnos sa muskarcima, niti sam ijednog geja upoznao, tako da sam bas izolovan i zeljan ljubavi i paznje. A u sredini kojoj zivim bas i nema nijedan za mene.
hajde da se suzdrzimo o hejterskih reakcija u ovom topicu. ako ja to predlazem, onda znate koliko je sati ^^

enivej, otvaraču topica def savjetujem da se još dodatno i detaljnije informira o LGBT tematici, znanje je moć. a može ponekad poslužiti i kao utjeha.

za početak, wikipedija:
https://en.wikipedia.org/wiki/Cass_identity_model" target="_blank
https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT" target="_blank
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Cass identity model da se ustanovi kao obavezno štivo za novajlije. ♥
@Monster998, odakle si bola´, ne pitam za grad i ulicu :lol:, već iz koje ex Yu državice?
ja i dalje mislim, uz predloženo štivo, da se obratiš gej aktivistima iz glavnog grada ex Yu državice iz koje si....
ma, šta projiciraš i šta sve tebi na um pada i izvrćeš :odbij: ....
da je moja sudbina njegova uradio bih odmah za sebe baš ovo što njemu savjetujem. i to - prije dolaska na neki random gay forum. na forum bih došao tek ukoliko bih imao negativno iskustvo s gej aktivistima u gradu ili iz grada u kojem ih ima u državici ex Yu iz koje sam. :eureka:
a na forum bih došao prvo jedino u slučaju da nemam informacije kako i koje gej aktiviste kontaktirati, pa da mi neko da te informacije. :eureka:
to što bi ti tako uradio, jel to argument za ili protiv? :lol:

ok, hajdemo tvoj prijedlog dovesti do kraja priče. monster998 kontaktira aktiviste u beogradu, oni mu kažu 'whatever'. utvrdio je da nisu stvarni aktivisti. i šta onda? kako mu je to ikako pomoglo?

tj. nije mi jasno što konkretno a pozitivno mladić može dobiti slijedeći tvoj savjet. možeš objasniti? nadam se kako se možeš složiti s mojim zaključkom da to što je utvrdio da aktivisti nisu stvarni nije od neke velike pomoći.
ja ne mislim da bi mu aktivisti rekli whatever. skačeš pred rudo.
ponavljam, ja da sam na njegovom mjestu prvo bih kontaktirao aktiviste koji se upravo bave s direktnim kontaktima gej osoba. pa ako to ne bi vrijedilo, došao ovdje na forum. ili bih došao na forum baš da zatražim informaciju kako i gdje kontaktirati gej aktiviste ukoliko sam ne bih znao.

don't get me wrong, i ovdje mu se može pomoći i nastojalo mu se pomoći postovima, ali on je i dalje u problemu. uz to čita ili ne čita sve naše postove ovde, to mi ne znamo samo on zna, postovi su raznorazni, neki i protivrječni.... štivo mu je dato, to sam odmah i podržao, ali ima li on vremena da to sve čita i upija, možda je u vremenskoj frci gdje mora neki efikasan i učinkovito gej afirmativan stav i način da ima što prije ili odmah.
Korisnikov avatar
By *deni*
Vela se nije jebala dugo, u tome je problematika. :gotika:
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Nemojmo samo i ovu temu pretvoriti u kukanje o aktivistima i aktivizmu pls.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2780500#p2780500]Monster998 napisao:[/url]Hvala vam na odgovorima i savjetima, za ove sto me napadaju morate razumiti da mogu sam ne bih pisao ovdje, tako da ne treba mi i pritisak ovdje gdje sam dosao da se konslutujem sa vama.

Mogu reci samo da ce ovo biti tezak period. TEZAK i za roditelje i za mene. Iskreno mislio sam uvijek da cu lako podnositi ovaj period kad dodje (a dosao je), da cu ostati ono sto jesam, ali nije bas tako.

Vidio sam da je neko napisao da budem muskarcina i gej. To i jesam, drug mi cesto kaze da nikako ne licim na gejeve i da nemam te neke femi pokrete ili govor.
Do sada nisam imao nikakav odnos sa muskarcima, niti sam ijednog geja upoznao, tako da sam bas izolovan i zeljan ljubavi i paznje. A u sredini kojoj zivim bas i nema nijedan za mene.
Oprosti ako je (i) moj ton bio malo napadan, no pressure. :)

Teško je - been there, done that, svi ovde smo prošli kroz to (neki lakše, neki i mnogo teže).

Istovremeno je i vrlo (i pomalo bolno) jednostavno: ovo je test i za tebe i tvoje roditelje, i svede se suštinski na 3 ishoda:

1. porodica prihvati i svi ste happy ever after
2. porodica ne prihvati i ti u manjoj ili većoj meri tu porodicu odjebeš da bi mogao normalno da živiš
3. porodica ne prihvati i ti se povinuješ njihovoj volji (kriješ, foliraš se da si strejt, paralelni život itd...)

Opcija 1 je idealna, opcija 2 je teška ali se isplati in the long run (nađeš novu 'porodicu'), opcija 3 je recept za mnogo zajebane psihopatologije. Jednostavno je tako. Ako te roditelji ne prihvate takvog kakav jesi u celosti i nastave se boriti protiv tebe (aktivno ili pasivno agresivno, ili bilo kojim drugim metodama psihičkog zlostavljanja), moraćeš ih odjebati kad tad zarad sopstvene sreće i duševnog mira. Ili to, ili će te psihički uništavati, i tamo oko tridesete ćeš već početi ozbiljnije da ludiš od konstantnog pritiska, straha, sjebanog samopouzdanja...

Opet sam krenuo da mračim. Otom potom, tek si se autovao. :) Bitno je pre svega da ti budeš zadovoljan samim sobom. Pročitaj šta ti je poslao Srklet, i ne dozvoli da te iko ubedi da si manje vredan, manje muškarac, manje bilo-šta samo zato što si gej. Ne ograničavaj svoje ponašanje i svoja osećanja tuđim očekivanjima. Tvoja sreća treba da ti je bitnija od bilo čije tuđe sreće. Nemoj siliti sebe da radiš nešto što ne želiš. I najbitnije - uči. Najbolji način da se razbiju predrasude je obrazovanje - guglaj malo o LGBT+ istoriji, pročitaj šta o homoseksualnosti kažu psihologija, psihijatrija/medicina, biologija... vidi kako se različite kulture odnose prema LGBT+ tematici... saznaj kako žive gej ljudi širom sveta, nađi neke dobre LGBT filmove, serije, knjige... :)

Što se tiče poslednjeg pasusa - polako. Preselićeš se možda u neki veći grad. Ili ćeš naći nekog u blizini - internet je čudo, samo budi oprezan. :)
Korisnikov avatar
By *deni*
Volim kad Pica to sve tako taksativno navede. :love:
Korisnikov avatar
By Neutron
Kao neko ko je prosao kroz sve to, sa u to vreme najgorim mogucim ishodom, da odem iz kuce, iz ove perspektive mogu samo da ti kazem da mi je drago sto sam isterao svoju stvar i nisam pristajao na ideje lazne devojke, i slicno bezumlje. Budalastina. Na kraju krajeva radi se o tvom zivotu, a ne o tome sta ce se roditeljima svidjati, ili ih utesiti.

Najkriticniji period od tih nekih dan-dva nakon autovanja je tebi prosao bez ozbiljnijih posledica. Niti su te ubili niti izbacili iz kuce kontam da imas prostora za manevrisanje. Tako da bi bilo pametno da nakon sto si vec izasao iz ormara odbijes da se vratis nazad. Edukuj sebe, zatim i roditelje. Ne mogu ti reci da je zabavno i lako ali je ispravno.

Uostalom verujem da stvari kad tada dodju na svoje mesto. Danas, godinama kasnije nakon cele drame imam jedan normalan odnos sa roditeljima, koji je mnogo zdraviji od stanja pre outa.

Drzi se i puno srece. :kiss:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2780507#p2780507]Srklet napisao:[/url]hajde da se suzdrzimo o hejterskih reakcija u ovom topicu. ako ja to predlazem, onda znate koliko je sati ^^

enivej, otvaraču topica def savjetujem da se još dodatno i detaljnije informira o LGBT tematici, znanje je moć. a može ponekad poslužiti i kao utjeha.

za početak, wikipedija:
https://en.wikipedia.org/wiki/Cass_identity_model" target="_blank
https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT" target="_blank
Znam ja dosta toga (ili bar mislim da znam vezano za LGBT tematiku) ali svakako hvala i na ovim prijedlozima. Mada veliki je problem sto oni su ti koji istrazuju o LGBT zajednici i sve najgore nadju. Davaju mi neke tekstove da citam o lijecenju homoseksualnosti, kazu da je to sve do volje. Kada udjem u istoriju na Google vidim "kako se izlijeciti od hom. , bolesti homoseksualaca, itd itd" i onda se oni naoruzaju tim informacijama koje tamo citaju od nekih organizacija i gluposti.
Moj problem je sto i kad mi kazu kako ti se muski svidjaju jeste sto ne mogu da pricam, sramota me da kazem da to volim, ne mogu...
Korisnikov avatar
By Anhedonie
nema cega da te bude sramota, ne radis nista lose. nisi ti birao sta ces da volis a sta ne. ta sramota je emocija nametnuta od strane homofobnog drustva, ona ne postoji u normalnom okruzenju, i ne brini, ona ce nestati vremenom. ti nastavi da citas i da se obrazujes, wikipedia je sjajan izvor informacija jer nema gluposti, gledaj gej youtube kanale, gledaj filmove sa gej tematikom, ono kroz sta ti prolazis su prolazili mnogi, i sa ovog foruma i sire, pronalazices se i pomoci ce ti da brze predjes preko mnogih stvari, da prihvatis sebe i odbacis nametnuti stav da je biti gej lose, a samim tim i ta sramota ce nestati i ti ces se osecati bolje generalno.

u svakom slucaju, jebiga, sranje je, ali prodje.
By Monster998
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2780593#p2780593]ZlatnaPtica napisao:[/url]Nemojmo samo i ovu temu pretvoriti u kukanje o aktivistima i aktivizmu pls.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2780500#p2780500]Monster998 napisao:[/url]Hvala vam na odgovorima i savjetima, za ove sto me napadaju morate razumiti da mogu sam ne bih pisao ovdje, tako da ne treba mi i pritisak ovdje gdje sam dosao da se konslutujem sa vama.

Oprosti ako je (i) moj ton bio malo napadan, no pressure. :)

Teško je - been there, done that, svi ovde smo prošli kroz to (neki lakše, neki i mnogo teže).

Istovremeno je i vrlo (i pomalo bolno) jednostavno: ovo je test i za tebe i tvoje roditelje, i svede se suštinski na 3 ishoda:

1. porodica prihvati i svi ste happy ever after
2. porodica ne prihvati i ti u manjoj ili većoj meri tu porodicu odjebeš da bi mogao normalno da živiš
3. porodica ne prihvati i ti se povinuješ njihovoj volji (kriješ, foliraš se da si strejt, paralelni život itd...)

Opcija 1 je idealna, opcija 2 je teška ali se isplati in the long run (nađeš novu 'porodicu'), opcija 3 je recept za mnogo zajebane psihopatologije. Jednostavno je tako. Ako te roditelji ne prihvate takvog kakav jesi u celosti i nastave se boriti protiv tebe (aktivno ili pasivno agresivno, ili bilo kojim drugim metodama psihičkog zlostavljanja), moraćeš ih odjebati kad tad zarad sopstvene sreće i duševnog mira. Ili to, ili će te psihički uništavati, i tamo oko tridesete ćeš već početi ozbiljnije da ludiš od konstantnog pritiska, straha, sjebanog samopouzdanja...

Opet sam krenuo da mračim. Otom potom, tek si se autovao. :) Bitno je pre svega da ti budeš zadovoljan samim sobom. Pročitaj šta ti je poslao Srklet, i ne dozvoli da te iko ubedi da si manje vredan, manje muškarac, manje bilo-šta samo zato što si gej. Ne ograničavaj svoje ponašanje i svoja osećanja tuđim očekivanjima. Tvoja sreća treba da ti je bitnija od bilo čije tuđe sreće. Nemoj siliti sebe da radiš nešto što ne želiš. I najbitnije - uči. Najbolji način da se razbiju predrasude je obrazovanje - guglaj malo o LGBT+ istoriji, pročitaj šta o homoseksualnosti kažu psihologija, psihijatrija/medicina, biologija... vidi kako se različite kulture odnose prema LGBT+ tematici... saznaj kako žive gej ljudi širom sveta, nađi neke dobre LGBT filmove, serije, knjige... :)

Što se tiče poslednjeg pasusa - polako. Preselićeš se možda u neki veći grad. Ili ćeš naći nekog u blizini - internet je čudo, samo budi oprezan. :)
Hvala i tebi na savjetima, i da se ne ponavljam napisao sam u prethodnom postu Srkletu. Gledao sam film sa njima "Prayer for Bobby" plakali smo dok smo gledali neke scene.
A moram da ti kazem da i da se odvojim od njih, kao sto si rekao u stavki 2. ja opet ne bih bio srecan. Napisao sam u jednom postu da sam bas vezan za roditelje. Tako da ne bih mogao tek tako da odem.
Korisnikov avatar
By Neutron
To tako vidis danas, jasno da mozes ziveti bez roditelja. Na kraju krajeva ce svakako nestati jednog dana, sta bi onda?
Koliko god da si vezan za njih, ukoliko dodje do situacije da te pritiskaju I emocionalno ucenjuju, trebas izabrati sebe.
Ne zivis zbog roditelja I ne dugujes im zivot. Tako da nemoj da pristanes na iznude I ucene.
Roditelji, ukoliko im se da prilika stvarno znaju da uniste dete, moras da budes iznad toga I pomognes najpre sebi.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!