Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Diskusija o HIV-u, podrska, iskustva...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Zibro
slazem se , hiv + osobe zive duze , asimptomatski period je duzi , za nekoliko godina izgubi se svest o tome da si uopste nosilac virusa sa druge strane hiv negativni dobijaju laznu sliku o hiv-u kao o necemu sto uopste nije neki veliki problem i sto se "jednostavno" leci samim tim motivacija za preventivu i safe sex kod mnogih ljudi hiv + i/ili hiv - vremenom nestaje
Korisnikov avatar
By Srklet
problem s time sto ti govoris je da iz toga proizilazi bi ljudi zarazeni hivom trebali sto prije dobiti aids i umrijeti kako bi nezarazeni vodili vise racuna o koristenju kondoma.
doktor si, znas sigurno beskrajno vise od mene o hivu i aidsu, ali svijest o potrebi koristenja kondoma definitivno ne ovisi iskljucivo o tome jel oni koji imaju aids sto brze umiru.
moze malo ozbiljnije od tebe o ovoj temi, pls.
Korisnikov avatar
By 4everYoung
zibro, sad iz tvog posta proizilazi da su hiv+ osobe 'krive' sto zive relativno normalno i relativno dugo, pa hiv negativni dobijaju laznu sliku da to i nije neki bauk...
Korisnikov avatar
By Zibro
Originally posted by Popeye

problem s time sto ti govoris je da iz toga proizilazi bi ljudi zarazeni hivom trebali sto prije dobiti aids i umrijeti kako bi nezarazeni vodili vise racuna o koristenju kondoma.
doktor si, znas sigurno beskrajno vise od mene o hivu i aidsu, ali svijest o potrebi koristenja kondoma definitivno ne ovisi iskljucivo o tome jel oni koji imaju aids sto brze umiru.
moze malo ozbiljnije od tebe o ovoj temi, pls.

ne znam kako si dosao do ovoga zakljucka ali to definitivno ne prizilazi iz onoga sto sam ja napsao.

izmedju hiv fobije i diskriminacije hiv+ osoba kao jedne krajnosti i nipodastavanja ozbiljnosti pa i samog postojanja hiv-a kao druge postoji mnogo nijansi sive

broj ljudi koji problemu pristupaju sa recenicom "pa sta i ako se zarazim , to se i tako danas uspesno leci" za mene je blago receno zabrinjavajuci

e sada stvarno ne znam kakve to veze ima sa umiranjem hiv + i odakle ti to
Korisnikov avatar
By Zibro
i kako su hiv+ krivi za bilo sta ???
na koji nacin to proizilazi iz mojih postova ?
mozda sam se pogresno izrazio ali zaista ne vidim kako neko moze doci do takvog zakljucka.
unapred zahvalan na objasnjenju
Z
Korisnikov avatar
By Srklet
this:
Originally posted by Zibro

hiv negativni dobijaju laznu sliku o hiv-u kao o necemu sto uopste nije neki veliki problem i sto se "jednostavno" leci samim tim motivacija za preventivu i safe sex kod mnogih ljudi hiv + i/ili hiv - vremenom nestaje
od koga hiv- dobijaju takvu sliku?
Korisnikov avatar
By Zibro
od ljudi koji o hiv-u i terapiji hiv-a pricaju kao o leptiricima i ruzicastim slonovima ... sreca sreca radost i sl.
Korisnikov avatar
By drakson
Originally posted by 4everYoung

@ Drakson
kivexu i stocrin, cd4 oko 300, i dalje raste...

@ zibro
nisam mislio duboku starost tipa 90 godina. ali sada, sa lekovima koji su nam dostupni se prosecno zivi 20 - 25 godina. s obzirom da se taj period osamdesetih merio mesecima, a devedesetih je bio 10 - 15 godina, nema razloga da ne verujem da ce se za 20 godina produziti na 30 - 35 godina. Tesko da se u svetu na bilo kom leku radi toliko kao na pronalazenju leka za hiv.

A porast broja novoinficiranih se ne desava zbog propagande, nego upravo zbog produzenja zivota hiv+ osoba.

Stocrin je mnogo dobar,
samo ko moze da se nosi sa eventualnim nocnim kosmarima i halucinacijama, naravno individualno deluje.
Za Kivexu nisam cuo?!
Dosta ti je nizak CD4, mada ako se osecas OK onda nema veze,
neko sa visim vrednostima CD-a se losije oseca. Naravno sve je individualno.

Ona Britanka, ima je negde na netu; zivi sa HIV-om preko 25god.
Inace da su ovakvi uslovi i napredak u lecenju postojali osamdesetih,
npr. Fredi Merkjuri ili Rok Hadson i mnogi drugi iz tog perioda, bi mnogo duze ziveli nego sto su onako prebrzo,
za danasnje uslove umrli.
Korisnikov avatar
By 4everYoung
Kivexa je kombinacija abakavir + lamivudin. Za Stocrin sam od nekih ljudi cuo da vrata nisu mogli da pogode na pocetku terapije :D Ja licno nisam imao nikakve negativne efekte. A sto se CD4 tice, jeste nizak, ali sam upoznao ljude koji su imali CD4 2, 14, 20... Pa su ga uz haart podigli na 500-600.

A imas i kod nas ljudi koji zive po 25 godina sa hivom. Kao i mladice i devojke koji su 80-tih rodjeni kao hiv+.

Inace, na jednom americkom sajtu sam procitao da se radi na potpuno novoj generaciji lekova za hiv, koji ce da zamene ove danasnje, i jos vise da produze zivot hiv+ osobama. :dance:
Korisnikov avatar
By drakson
Muka mi je bre od danasnjeg 1.Decembra i paradiranja po medijima toboznjih boraca za prava HIV pozitivnih,
i ostalih nevladinih i vladinih licemera, koji redovno apliciraju kod svetskih Globalnih fondova za HIV/Aids,
i prikupivsi dobra sredstva za nase uslove;
ovde podele letke, par kondoma, 1. Decembra se pojave u medijima, eventualno naprave neku zurku.
A ostatak godine provedu ususkani u svojim NVO i ostalim skupljacima donacija, od kojih pojedinici jako lepo zive.
A za HIV pozitivne i vec obolele od AIDSA, ko te pita?!
Strasno!!

Pokoj dusi Ivanu Radojcicu i svima preminulim od ove bolesti. :sveca:
Korisnikov avatar
By 4everYoung
draksone, zaboravio si da pomenes rucak u covekoljublju :curka:

:lol:
Korisnikov avatar
By drakson
To ti kazem,
pazi sa kojim ciframa ove NVO, razni Jazasi, Crvene linije, Aids plus itd.
barataju i zive kao lesinari od tudje nesrece, strasno:

Slika

Globalni fond u Srbiji Globalni fond za borbu protiv side, tuberkuloze i malarije (The Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria), predstavlja jedinstveno globalno partnerstvo javnog i privatnog sektora posvećeno prikupljanju i raspodeli dodatnih sredstava u cilju prevencije i tretmana HIV/side, tuberkuloze i malarije. Partnerstvo između Vlada, civilnog društva, privatnog sektora i pogođenih zajednica predstavlja novi pristup finansiranju planetarnog zdravlja. Globalni fond tesno sarađuje sa drugim bilateralnim i multilateralnim organizacijama da još više pojača međunarodne napore da se izborimo sa ove tri epidemije. Od osnivanja 2002. godine, Globalni fond je postao glavni izvor finansiranja programa za borbu protiv AIDS-a, tuberkuloze i malarije, a do sada jer odobreno ukupno 15,6 milijardi dolara za više o 572 programa u 140 zemalja sveta. Sredstva Globalnog fonda zauzimaju četvrtinu globalne sume novca koja se izdvaja za borbu protiv side, dve trećine za tuberkulozu i čak tri četvrtine kada je u pitanju malarija. Finansiranje Globalnog fonda omogućio je zemljama da ojačaju svoje sisteme zdravstvene zaštite kroz, na primer, unapređenje infrastrukture i sprovođenje treninga za zdravstvene radnike. Globalni fond ostaje posvećen partnerskom radu u cilju podizanja nivoa borbe protiv zaraznih bolesti i dostizanja sopstvene vizije – sveta slobodnog od side, tuberkuloze i malarije. Globalni fond je Srbiji do danas, kroz 1, 6 i 8. rundu za sidu i 3. rundu za tuberkulozu, ukupno pružio bespovratnu pomoć u maksimalnom iznosu od 36.689.919 dolara

http://www.studiogreenleaf.com/jazas/wordpress/?cat=6

Runda 8
– HIV podrska2

Slika

U okviru runde 8 Globalni fond za borbu protiv side, tuberkuloze i malarije odobrio je Srbiji sredstva za sprovođenje nacionalnog programa „Jačanje HIV prevencije i briga o grupama najugroženijim HIV-om“ u iznosu od maksimum 12.406.231 evra. Primarni primaoci su: - za nevladin sektor: Omladina JAZAS-a (link ka delu o Omladini JAZAS-a) - za vladine institucije: Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbiјe - www.hivpodrska.org.rs Ovaj program ima zadatak da razvije i osnaži nacionalni odgovor na epidemiju HIV-a u Republici Srbiji ostvarujući sledeće ciljeve: Obezbeđivanje odgovarajućeg pristupa sveobuhvatnoj prevenciji, lečenju, brizi i podršci grupama ugroženim HIV-om Unapređenje kvaliteta brige i podrške osobama koje žive sa HIV-om Stvaranje društvenog okruženja koje će podržavati osobe koje žive sa HIV-om Jačanje sistema praćenja HIV epidemije među društvenim grupama u najvećem riziku

http://www.studiogreenleaf.com/jazas/wordpress/?cat=12
By gotit_hpoz
Otisao sam kod proktologa zbog hemoroida (bojao sam se da necu dobiti rak pa sam rekao bolje da mi kaze da sam + nego da imam rak)....
Zelja mi se ostvarila...ispostavilo se da nemam hemoroide vec sifilis...pa sam radio testove na sve ostalo pa je i hiv test izasao pozitivan...
Reakcija?! Skoro je nije ni bilo...razmisljao sam o tome da sam mozda mogao pozeljeti nesto drugo umjesto hiva ...lol
Seksualno sam aktivan skoro 30 godina i bilo je svega tu...u zadnje vrijeme i droge koja ti da ono dodatno da si dozvolis raditi stvari koje trijezan ne bih - sto bi rekli da budes pohotna kujica, drolja etc.. i naravno u takvom elementu "iz povjerenja das i BB" i eto...i have joined the club!
Imam neke prijatlelje koji su isto poz pa sam uz njih nekako vidio da se da zivjeti normalno svi su cak u vezama i to sa neg neki su cak i ozenjeni...Sto kaze moj cimer netko ima secer, netko anginu a netko hiv. Danas zaista nije smak svijeta...povjerio sam se nekolicini ljudi svega i to je to. Familija ne zna i ne treba znati...dalje cu vidjeti kako ce se ovo razvijati....
Ali evo odgovora: Vazno je na kraju biti optimista i pozitivan jer + i + mozda daju -
Lijepi pozdrav iz susjedne vam HR...

p.s. sad sam proctiao sto sam napisao, prije nego kliknem "posalji" pa sam mozda lako ostavio dojam srece...nisam sretan da se razumijemo niti sam zelio doci u ovu situaciju...ali zelim reci da povratka nema zato je bolje cim prije prihvatiti i krenuti dalje jer zivot ti i dalje tece...sto kazu za prolivenim mlijekom se ne place...
Korisnikov avatar
By Anhedonie
zaista. hvala sto si napisao ovo, znacice mnogima.
Korisnikov avatar
By Oziris
Bila bih apsolutno ubedjena da je u pitanju greska, a ako bi se ispostavilo da nije, onda bih tuzila Institut za transfuziju krvi, jer je cinjenica da sam redovni dobrovoljni davalac krvi JEDINI moguci razlok inficiranja. Bilo koji drugi nacin - prosto NE POSTOJI!
Korisnikov avatar
By bern
bio bih veoma tužan jer bih znao da će mi se život zakomplikovati.
Korisnikov avatar
By Torry
Verovatno zatecena u prvi mah.

Verovatno bih se i smejala, posto mi je to odbrambeni mehanizam.

A kasnije, nemam pojma
By alexandermagic
Bio bih zatecen. Srecom ne histeriziram i racionaliziram sve sto se moze izracionalizirat.
Pa, ne bi se imalo kud sem nastavka kod lijecnika i slijedjenja uputstava i terapije/a.
Korisnikov avatar
By Srklet
ovaj zibro je baš komad budale.

enivej, u svojoj svakodnevici redovito provodim vrijeme sa čovjekom koji je HIV+, ekšli je zdraviji od mene. :gotika: ^^
onaj neki minimum predrasuda - možda je preciznije reći preconcieved notions - koji sam imao zbog toga što nisam prije bio direktno suočen s nekime tko ima HIV vrlo brzo je posve nestao. siguran sam da bi sve to utjecalo i na to da moju reakciju odnosno izostanak neke velike drame. prilično sam i siguran da svoj HIV status ne bih tajio. tj. kao što ne tajim da sam HIV-, ne bih tajio ni da sam HIV+. there's no shame in that.
Korisnikov avatar
By gossip
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2772210#p2772210]Srklet napisao:[/url]ovaj zibro je baš komad budale.

enivej, u svojoj svakodnevici redovito provodim vrijeme sa čovjekom koji je HIV+, ekšli je zdraviji od mene. :gotika: ^^
onaj neki minimum predrasuda - možda je preciznije reći preconcieved notions - koji sam imao zbog toga što nisam prije bio direktno suočen s nekime tko ima HIV vrlo brzo je posve nestao. siguran sam da bi sve to utjecalo i na to da moju reakciju odnosno izostanak neke velike drame. prilično sam i siguran da svoj HIV status ne bih tajio. tj. kao što ne tajim da sam HIV-, ne bih tajio ni da sam HIV+. there's no shame in that.
:lol: ali bukvalno

meni jedna veoma draga osoba je hiv + i zivi i radi najnormalnije,izgleda i jeste 5 x zdraviji od mene

a ja koji sam negativan sam krsh i raspadam se prop'o nachisto :lol:

elem ne vidim sto se od ove teme pravi big deal
treba uvek govoriti o prevenciji ali nema potrebe uterivati strah
Korisnikov avatar
By Zvonki
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2716241#p2716241]gotit_hpoz napisao:[/url]Otisao sam kod proktologa zbog hemoroida (bojao sam se da necu dobiti rak pa sam rekao bolje da mi kaze da sam + nego da imam rak)....
Zelja mi se ostvarila...ispostavilo se da nemam hemoroide vec sifilis...pa sam radio testove na sve ostalo pa je i hiv test izasao pozitivan...
Reakcija?! Skoro je nije ni bilo...razmisljao sam o tome da sam mozda mogao pozeljeti nesto drugo umjesto hiva ...lol
Seksualno sam aktivan skoro 30 godina i bilo je svega tu...u zadnje vrijeme i droge koja ti da ono dodatno da si dozvolis raditi stvari koje trijezan ne bih - sto bi rekli da budes pohotna kujica, drolja etc.. i naravno u takvom elementu "iz povjerenja das i BB" i eto...i have joined the club!
Imam neke prijatlelje koji su isto poz pa sam uz njih nekako vidio da se da zivjeti normalno svi su cak u vezama i to sa neg neki su cak i ozenjeni...Sto kaze moj cimer netko ima secer, netko anginu a netko hiv. Danas zaista nije smak svijeta...povjerio sam se nekolicini ljudi svega i to je to. Familija ne zna i ne treba znati...dalje cu vidjeti kako ce se ovo razvijati....
Ali evo odgovora: Vazno je na kraju biti optimista i pozitivan jer + i + mozda daju -
Lijepi pozdrav iz susjedne vam HR...

p.s. sad sam proctiao sto sam napisao, prije nego kliknem "posalji" pa sam mozda lako ostavio dojam srece...nisam sretan da se razumijemo niti sam zelio doci u ovu situaciju...ali zelim reci da povratka nema zato je bolje cim prije prihvatiti i krenuti dalje jer zivot ti i dalje tece...sto kazu za prolivenim mlijekom se ne place...
Ali zasto?? E razumem da neko hoce da radi svašta ali valjda na prvom mestu je tvoje zdravlje??......Elem tema je baš onako,baš mi daje nadu,eto sada mogu da udjem u neku kutiju i da ne izlazim više...hermetički zatvoren...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!