Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By gossip
"dobila sam 10ku na kolokvijumu nisam nijednom otvorila knjigu"

rece moja koleginica

elem,ok je za nekog ko vec ima sredjen posao/vezu pa mu/joj SAMO treba diploma
ovako je waste of time/money
Korisnikov avatar
By blenta
meni je presladak ovaj pravnik iz notingema
koji je krenuo sa metaforom o krofnama i dzemom od sljiva
pa se jadan zbunio zasto je sa tim krenuo :)
Korisnikov avatar
By Tungi
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2640792#p2640792]gossip napisao:[/url]"dobila sam 10ku na kolokvijumu nisam nijednom otvorila knjigu"

rece moja koleginica

elem,ok je za nekog ko vec ima sredjen posao/vezu pa mu/joj SAMO treba diploma
ovako je waste of time/money
Moji drugovi iz srednje koji su tada, pre 10 godina upisali Megatrend, nisu imali sređeni posao, niti veze, ali su počeli da rade po završetku. I dalje su na tim radnim mestima.
I dokle će više da se vrednuje nešto što je državno kad se ta ista država toliko pljuje zbog svoje nesređenosti, korumpiranosti... Pa zar misliš da je nešto drugačije i tu?
Nema poštenja i pravičnosti nigde.
Korisnikov avatar
By gossip
a ja poznajem ljude koji su takodje zavrsili privatne faxeve u ovom periodu(a n pre 10 godina) i niko jos uvek nije nasao posao u struci

uvek ce se ceniti vise neko ko je zavrsio npr ekonomiju na drzavnom nego na privatnom faxu
i sam sam bio na privatnom godinu dana tako da znam sta pricam
By str00ja
Ne mislim o Megatrendu.

Inače, ljudi koje znam da su upisali privatne fakultete, velikom većinom su na Singidunumu.
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2640908#p2640908]Anhedonie napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2640819#p2640819]gossip napisao:[/url]
uvek ce se ceniti vise neko ko je zavrsio npr ekonomiju na drzavnom nego na privatnom faxu
tako tebra ima prednost kad trazi posao u butiku.

poenta: dzavni ili privatni: trenutno si isti kurac. a predrasude treba leciti a ne priklanjati se istima.
Isti je kurac kad tražiš posao (zato što ti je za posao potrebna veza, a ne diploma), ali zaista nije isti kurac što se tiče znanja koje dobiješ. Daleko od toga da je kvalitet znanja (profesora a i studenata koji završe) na državnom zadovoljavajuć, ali ono za šta se dobijaju prolazne ocene na privatnim fakultetima je u nekim slučajevima stvarno, ne više ni smešno, nego bizarno.

Skoro sam radio statistiku jednoj devojci za master rad na jednom privatnom fakultetu i do kraja sam morao da odem na sastanak sa njenom mentorkom jer gospođa profesorka nije razumela šta je Kruskal-Wallis analiza varijanse i onda sam sat vremena proveo ubeđivajući se sa njom o tome šta su parametarski, a šta neparametarski testovi. I ona sad kao supervizira nekom master rad i to na predmetu gde je statistička analiza praktično neophodna. I kao uči nekog nešto. :iskolacen:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ok, taj fakultet je onda los, a ne privatni fakulteti.

ta prica je analogna ovoj: ja znam jednu devojku koja je popusila kurac za ocenu profesoru na drzavnom fakultetu. drzavni fakulteti su losi.
Ne znam, neznam.

Zivim u uvjerenju da drzavni fakultet pruza dublje znanje iz raznih oblasti, sto ne znaci da sam opcenito u pravu. Kao ni da sam u pravu sto mi se cini da su ti sa privatnih mahom tu samo da bi eto dobili kakvu takvu diplomu, a posao ih uglavnom vec unaprijed ceka.

U stvari zelio sam napisat da mi se sere od tih sa privatnih, da su cesto mamini i tatini sinovi koji bi sve lako i na gotovo, ali me Anhe razoruza svojom logikom i natjera da bar na tren budem objektivan. Koliko je to moguce. :D
Korisnikov avatar
By gossip
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2640908#p2640908]Anhedonie napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2640819#p2640819]gossip napisao:[/url]
tako tebra ima prednost kad trazi posao u butiku.

poenta: dzavni ili privatni: trenutno si isti kurac. a predrasude treba leciti a ne priklanjati se istima.

napisao sam da ce se u drustvu vise ceniti,nisam napisao da je to garancija da ce neko naci posao
na kraju dana se sve svodi na vezu
i ako neko ima vezu onda je megatrend sasvim ok opcija
ali znanje na privatnom i drzavnom ne moze da se poredi

i po nekom mom misljenju onoliko koliko ima radnih pozicija u drzavi/gradu toliko studenata treba primati....apsurdno mi je da primis 1000 studenata za 100 pozicija...ali naravno fakultetima se to ne isplati
Korisnikov avatar
By Anhedonie
vrv je zato meni nekoliko ljudi sa drzavnog trazilo da im radim domace zadatke iz programiranja koje su dobili u cetvrtom semestru a ja imao u prvom :roll: dzaba generalizujes, nit su svi drzavni isti, nit su svi privatni isti, svugde mozes da se provlacis sa minimalnim znanjem. zato na intervjuima testiraju.
Korisnikov avatar
By gossip
ne testiraju na svim intervjuima,pogotvo te nece testirati ako apliciras za neki posao preko veze

ne kazem da je svaki privatni fakultet los sto se tice znanja,ali generalno su drzavni jaci po tom pitanju,a to minimalno znanje za prolaz se znantno razlikuje na privatnom i drzavnom faxu
Korisnikov avatar
By Katengl
Uglavnom se slažem sa anheom. Možda je tačno da državni fakulteti u proseku daju minimalnu količinu znanja koja je drugačija nego kod diplomaca privatnih fakulteta, ali pitanje je kakvo je to znanje. Kod mene je to ubeđenje u superiornost državnih fakulteta potpuno uništilo to što sam video da je na ETF-u moguće postati elektroinženjer a da i dalje ne razumeš baš skroz kako se koristi osciloskop, da nisi video protobord, i da ne znaš apsolutno ništa o numeričkim metodama, sve to odgovarajućim izborom predmeta. Sa druge strane, ono što ti je garantovano je da ćeš umeti na papiru da rešavaš opskurna kola koja ničemu ne služe, poznavaćeš mnogo više teorijske matematike nego što će ti ikada biti potrebno (ali ni približno dovoljno da razmišljaš kao matematičar) i umećeš da rešavaš savršeno postavljene analitičke probleme, koji se u praksi javljaju – nikad. Ne pomaže ni to što je dobar deo profesora svestan tog problema, jer se onima sa bazičnih i obaveznih predmeta diže na imidž, program i težinu fakulteta od pre 40 godina.

Summa summarum, fakulteti su nam shit i jedino mislimo da nisu shit zato što ih nismo dovoljno objektivno sagledali. A oni koji sa fakulteta izađu sa konkretnim i upotrebljivim znanjem su uglavnom sami zaslužni za to, pretpostavljam zato što umeju da prepoznaju shit, ali ne zato što ih je školstvo naučilo tome.
Korisnikov avatar
By blenta
ZAGLAVILA SE Doktor vadio studentu iz uva bubicu za polaganje ispita

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/501929 ... nje-ispita" target="_blank

Prof. dr Dušan Milisavljević objavio je na svom tviter profilu da je jednom studentu u Nišu iz uva izvadio bubicu, nakon što je ovaj položio ispit.

bolji su drzavni #klapaN
By Speculum Columbae
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2640954#p2640954]Katengl napisao:[/url]Uglavnom se slažem sa anheom. Možda je tačno da državni fakulteti u proseku daju minimalnu količinu znanja koja je drugačija nego kod diplomaca privatnih fakulteta, ali pitanje je kakvo je to znanje.
вронг.

znanje, minimalno ili maksimalno i sve sa njime sebi daje student, ređe uz pomoć, češće uprkos fakultetskoj instituciji.

A megatrend je u nekim stvarima bolji od drugih fakulteta, u nekim stvarima gori, a u nekima isti, sve povezano sa unutarnjom uređivačkom politikom institucije i opštim stanjem akademije/prirodnih i društvenih nauka: tj. u onim stvarima u kojima žele da budu bolji od suparničkih fakulteta, u njima su bolji, u onima u kojima im je svejedno su isti kao njihovi konkurenti,
Korisnikov avatar
By bern
misliš da ih nema da državnim fakultetima? doktorata, mastera, diplomskih, seminarskih...?
Korisnikov avatar
By blenta
isto sto je bilo i sa aferom index
By Sixto
Danas je osvanuo clanak u Blicu ili na B92 da ne postoji nacin da se provere diplome van Vojvodine pa samim tim ljudi koji zive tu, a doneli odnekud diplome mogu da rade sta hoce... za Vojvodinu su legalni akademski gradjani...

Go kurac.
Korisnikov avatar
By blenta
nego

Универзитет Симпозион
http://ssss.edu.rs/" target="_blank

премне за почетак наставе, на сва три нивоа, артикулисали смо и следећих 14, УКУПНО 17- СЕДАМНАЕСТ ФАКУЛТЕТСКИХ СТУДИЈСКИХ ПРОГРАМА:

* Академија привредно пословног права;
* Академија социолошко -историографских студија;
* Факултет за геополитику и стратегијски менаџмент;
* Академија антропокарактеролошких студија;
* Психијатрологија за здраво друштво;
* Академија славо- србистике;
* Академија лепих уметности и старих заната;
* Еконимијски факултет; смерови- агроекономија и економија екологије;
* Академија учитељства;
* Студиј геофизике, математике и астрономије;
* Академија словенских језика и књижевности;
* Академија православља;
* Академија евроазијских студија;
* Академија дефектолошко- безбеднoсних студија;
Korisnikov avatar
By blenta
- компензујемо недостатак “ЗНАЊА ЗА ЦЕО ЖИВОТ” И “СВЕ ЛИНИЈЕ ЖИВОТА”,

која су баштиниле негдашње “КЛАСИЧНЕ ГИМНАЗИЈЕ”...;

-компензујемо вишедеценијску ентропију, свеколико урушавање образовно-просвешћенијскога “система”, па, чак, и репродукцију ноторне неписмености или полуписмености” радно способног” становништва, те и “одрасле младежи”, која досеже и до самога јавнога сектора, “ политичких елита”, па и трагикомичног “стања писмености” у “самим медијима”...;

-као социјално одговорна (високообразовна) корпорација,

компензоваћемо и “ране јаде” својих будућих (данашњих?!) студената, свесни да многи међу њима- због обиља социјалних ускраћености,”социјалних изнуда” или “ принуда” да се “животно опредељују”, чак и против саме сржи своје егзистенцијалне суштине, својих истинских животних могућности и жеља...

тиме што ћемо им, као родитељи и старији другари, сугерисати јасније и укотвљеније “линије живота”- без “гледања у длан” и “екран” , али, са што оштријим загледањем... у књиге и само једро живота;
Korisnikov avatar
By blenta
Ja sam sada vec potpuno uveren da su ceo sajt napravili zajedno sisorama i hristoruzica da troluju spc
Korisnikov avatar
By blenta
ЦЕНЕ И БЕНЕФИТИ СТУДИРАЊА НА НАЈБОЉЕМ УНИВЕРЗИТЕТУ

Једноставно

захваљујући благодети да је Научна књига (један од најстаријих и најпознатијих издавача универзитетских уџбеника у овом делу Европе) оснивач универзитета “Симпозион”,

цена основних и мастер студија:

-код свих других универзитета 1500 односно 1900 евра, без уџбеника;

-“под нашим кровом” биће “иста”, али са свим уџбеницима бесплатно, писаним из пера најбољих аутора и објављеваним од најугледнијег издавача...

Посебно, доследно бринући о социо-економским могућностима својих студената, изузетним бенефитом излазимо у сусрет својим докторандима , тиме што докторске студије, које су, на огромној већини факултета, чак и 9000 евра,

на свим студијским програмима нашег Универзитета (укључив и биоинформационе системе и Студиј геофизике, математике и астрономије!?!) биће 5000 евра, чиме обезбеђујемо да не мора докторирати “само” који “може да плати студије”, но, пре и изнад свега, ОНАЈ КОЈИ ТРЕБА ДА ДОКТОРИРА...- у атар и на ползу својега народа, породице и државно друштвене заједнице.
Korisnikov avatar
By KiWi
Nisam kompetentan da ocenjujem kvalitet fakulteta, ali znam jednog mamlaza punog para koji je u srednjoj gledao samo koju će da povali, a iz svih predmeta dvojke ... Ogroman, mišićav, lepe plave oči, a blentava faca kao tiganjem da si ga mlatnuo. Užas jedan. A ribe padale jedna za drugom. Jedva je završio srednju. A onda je upisao Megatrend i diplomirao sa nekim extra prosekom. Sam kaže da pola knjiga nije ni otvorio i da je većinu predmeta položio iz prve ... To mnogo govori o faksu. Ne znam šta je tačno studirao, ali sigurno nije neka nuklearna fizika.

Ali ... uvek postoji ali ... znam devojku koja studira žurnalistiku na Megatrendu ... i provereno znam da je štrebala ko manijak nedeljama i padala ispite i pored toga što je štrebala. Završila sa nekim osrednjim prosekom, ali ipak našla gde da se zaposli ... radi za neke trač novine, ali bar radi :) A štrebala za džabe jer joj ništa od toga sada ne treba.

Zaključak: Mislim da se od katedre do katedre razlikuje pristup.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Državni fakulteti mahom jesu teži od privatnih, što ne znači da su bolji. Uglavnom je to gomila nepotrebnih, 'napumpanih' i prevaziđenih predmeta koji su deo programa samo da bi određeni profesori skupljali prašinu i imali posao. Naravno, sve te razne sociologije, psihologije, pedagogije, ove ili one istorije u više tomova su prosto neophodne radi širine znanja jednog akademskog građanina na npr. prirodnom ili informatičkom fakultetu. :roll:

Sa druge strane, privatni fakulteti se mahom trude da budu što lakši i pruže apsolutni minimum gradiva neophodan za akreditaciju i Bolonju. Kriterijumi nikakvi.

Ima i odličnih i dobrih i loših i jadnih i neakreditovanih na obe strane, zavisi stvarno od fakulteta do fakulteta.

Studirao sam stomatologiju na državnom (Univerzitet u Beogradu), opšte je poznato da je, što se prakse tiče - lošiji od privatnog u Pančevu. Ipak je program odličan, bez gomile nebitnih predmeta, premda su predavači većinom nadmeni, isfrustrirani, nezainteresovani, čast izuzecima.

Sad studiram grafički dizajn na privatnom (Univerzitet Metropolitan), pre svega zato što normalne alternative na državnom nema. Ili su više škole, ili neki hibridi tipa grafičko inženjerstvo i dizajn, ili su im programi zaostali negde u devedesetim i svode se na gomilu crtanja, slikanja, vajanja, kaligrafije, fotografisanja i teorije (sa sve psihologijom, pedagogijom, sociologijom...) sa jako malo predmeta koji se bave konkretno - dizajnom i, bitnije - savremenim dizajnom. Ono, na kompjuteru.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!