Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Blady
Bern je valjda 165 ili 170.. ako sam dobro skontala
Korisnikov avatar
By Madonna
ali 65 mi bas malo zvuci... secam se u skoli kad mi drugarica kaze da se malo ugojila i da sad ima 65.

103 juce merio
Korisnikov avatar
By *deni*
103 kilograma vagaš ? Koliko si visok, MaDoNkA ?
I ja sam mislio da je bern teži, iako znam da ne spada u visoke momčiTJe, opet sam mislio da je teži. Možda ima lake koske.
Korisnikov avatar
By Macan86
hmmmm 67kg na 164cm...to mu dođe puno oko struka...al nije sve salo :D
Korisnikov avatar
By antibiotic
a je, izgleda da su ovi ispod 170 bas trazeni iz jelovnika..
Korisnikov avatar
By blenta
kod mene jesu
a i ja sam u slicnoj kategoriji
Korisnikov avatar
By antibiotic
znam, a sta vredi kad nikom ne dajes slatku malu guzu...
Korisnikov avatar
By *deni*
Uf, trbušine su uvek problematične. Treba raščistiti sa sobom da je to najmanje aktivan deo organizma, koji se praktično aktivira samo vežbama. I nije dosta 20, 30 trbušnjaka napraviti, već 200, 300 najmanje. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By antibiotic
pa kad svi ovde pricaju samo o tvojoj kiti.
evo ja pitam, ali cisto hipoteticki, posto me deni upravo zamajava pricom o tome sta ce decko da mi kaze ako vidi da ja nudim seks. usluge na forumu. :roll:
Korisnikov avatar
By *deni*
Nisi još primio polni organ dole ?
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa o čemu onda ti i Drakče u formi digresije ovde diskutujete ?
Korisnikov avatar
By blenta
a sta se ti interesujes, mirodjijo.
ajde tutanj
:blenta:
By Aven
Previše. :ozbiljan:

Danas sam tražila neke dokumente pa sam pronašla zid teksta o funkcioniranju tijela i prehrani, koji sam pisala prije par godina nakon kolegija Biološka psihologija. Dobro mi je došao da se podsjetim nekih stvari. U međuvremenu sam se odala niskim strastima i opetovanom preskakanju faze gladovanja. :drama:

Vježbanje je vrlo važno, ali što se tiče oblikovanja tijela, teško će biti dostatno bez adekvatne prehrane. Neki fitness treneri kažu kako 70% čini prehrana, a 30% vježba. Nakon vježbanja mnogi ljudi popiju piće ili pojedu hranu koja sadrži više kalorija od malog broja koje su potrošili vježbajući. Zapravo, na tjelesnu aktivnost se troši samo mala proporcija ukupno utrošene energije, dok se 80% energije koristi za održavanje fizioloških procesa u tijelu i probavu hrane. Svrha hranjenja jest da tijelu osigura energiju koja mu je potrebna da preživi i djeluje, a energija se pohranjuje u 3 oblika: masti (u masnom tkivu 85%), bjelančevine (u mišićima 14,5%) i glikogen (u mišićima i jetri 0,5%). Posljedica promjene tjelesne težine kod odraslih ljudi je uglavnom posljedica promjene količine masti u tijelu.

Postoje 3 faze metabolizma energije:

CEFALIČNA FAZA:
Pripremna faza, počine viđenjem, mirisom i mislima o hrani, a završava kad se hrana počinje apsorbirati u krvotok.

APSORPTIVNA FAZA:
Energija apsorbirana iz hrane u krvotok počinje se koristiti za trenutačne tjelesne potrebe za energijom.

FAZA GLADOVANJA:
Period u kojem je sva nepohranjena energija iz prethodnog obroka već iskorištena, pa tijelo uzima energiju iz zaliha kako bi zadovoljilo trenutačne potrebe. Završava početkom nove cefalične faze.

Razlog dobivanja na težini je što ljudi često iz jedne apsorptivne faze odmah prelaze na cefaličnu fazu, preskakanjem faze gladovanja.

Naša kultura propagira jedenje 3 obroka dnevno (a ponekad uopće nismo gladni), većinom se ljudi okupljaju na raznoraznim druženjima na kojima je hrana centralna stvar (prema istraživanima otprilike 60% više hrane pojedemo kad smo u društvu), smatramo da obroke treba raspodijeliti na način da se njihova ukusnost progresivno povećava (predjelo, glavno jelo, desert).

A propos osjećaja gladi, kriva je pretpostavka mnogih ljudi da bi trebali jesti uvijek kad osjećamo glad. Neka sustavna istraživanja su dokazala kako nije problem osjećaja gladi u energetskom deficitu, već naučenom očekivanju hrane. Naš organizam u fazi gladovanja ima itekako dostatnu zalihu masti i glikogena, spremljene nakon apsorptivne faze ili čak više njih (ukoliko smo preskakali fazu gladovanja).

EFEKT PREDJELA:
Predjelo, odnosno manje količine hrane, pojedene prije glavnog obroka ne smanjuju već povećavaju osjećaj gladi. Razlog tome je što su manje količine hrane djelotvorne u izazivanju reakcija svjstvenih cefaličnoj fazi.

FENOMEN OSJETNO SPECIFIČNE SITOSTI:
FOSS govori o činjenici da konzumiranje određene vrste hrane dovodi do veće sitosti za hranu sličnih okusa. Adaptivne posljedice tog fenomena su što potiče uzimanje različitih vrsta hrane, ali isto tako, ukoliko jedemo obroke različitih vrsta hrane jednog za drugim , možemo ih pojesti u cijelosti, iako je svaki za sebe obilan i možda nam je samo jedan bio dostatan da zadovolji naše potrebe za energijom. Neka hrana koja je imuna na osjetnu specifičnost i možemo jesti svaki dan: riža, kruh, krumpir, slatkiši, zelena salata.

Većina programa za mršavljenje je neuspješna jer se ljudi podvrgnuti tim programima nakon nekog vremena vraćaju na staru težinu, a ponekad i zbog frustracije odricanja od hrane vrate više kila nego što su imali prije početka dijete. Preporučljivo je ljudima koji imaju problema sa samokontrolom pri uzimanju hrane da ne kupuju zalihe hrane, već da kupe samo hranu koja im je potrebna za taj dan. Isto tako, da ne kombiniraju jedenje s drugim aktivnostima (gledanje TV-a, surfanje netom, čitanje i sl.), već da jedu za stolom u unaprijed određeno vrijeme, da jedu sporo i završe žvakanje i gutanje prije nego ponovo uzmu hranu. Ovo „sporo“ je vrlo važno jer uzimanje hrane nije adekvatno osjećaju sitosti. Sitost nastupa tek nakon nekog vremena. Jedina uspješna formula za zdravo i fit tijelo kod ljudi koji imaju problema sa prekomjernom težinom jest trajna promjena načina života. :)
Korisnikov avatar
By Tungi
Počinjem bivati. Kao pihtija se tresem.
Korisnikov avatar
By Blady
Pa,
pocela sam da topim cvarke...
Korisnikov avatar
By Anhedonie
u poslednjih godinu-dve sam postao masniji za oko 10 kile :cut: i to sve oko stomaka otislo, samo cekam kad ce ljudi u prevozu da mi ustanu da sedne trudnica
Korisnikov avatar
By Madonna
najviše u poslednjih nekoliko godina :svinja:
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 13
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!