@urania: započela si diskusiju tvrdnjom da ti je nejasno kakva je veza između autanja i smanjenja homofobije u društvu. ponudio sam link s općim informacijama koje jasno ukazuju na tu vezu. uz malo truda i guglanja, možeš i sama naći još pregršt podataka o tome.
ali, već u drugom postu je priča bila o nečemu skroz drugom, a to je činjenica da su neki u privilegiranijoj poziciji u odnosu na druge kad je u pitanju autanje. kakve to veze ima s početnom tezom o totalnoj misterioznosti povezanosti autanja i smanjenja homofobije, meni nije jasno. pritom si pak generalizirala da su svi oni koji su se autali to učinili jer je eto bilo easy peasy. otkud ta ideja? ne, nije bilo svakome lagano i nije svatko imao dobru reakciju kod kuće, nije svatko prošao bez batina itd., ali eto i ti ljudi su se autali. što s njima, kako se oni uklapaju u tvoje kategorije? (plus, ako ti nije jasna veza između autanja i smanjivanja homofobije u društvu, kakve onda veze ima bilo što šta mi koji smo aut činimo?
)
kada je pak riječ o odgovornosti i preuzimanju iste, za vlastitu slobodu je u konačnici svatko osobno odgovoran. liberties are not given, they are taken. npr. nema tog beogradskog aktivizma, autanja i angažmana koje će od niša učiniti grad koji je tolerantan prema pederima; to je jedino moguće ako se time pozabave niški pederi.
ali, dobro je redovito se podsjećati koliko je snažna ideologija ormara na ovim prostorima, pa i kada su ljudi aut. ormar je svetinja, u njega se ne dira, njega se uvijek opravdava i razumije.
kritike, analize, prozivanja i sl., to je ok prema aut ljudima. ali pls, nemojmo uznemiriti ormaruše, kako bi one podnijele da ih se tretira kao - ravnopravne članove društva?!