Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
Otprilike.

Apsolutno ih podržavam u ideji da se ne vakcinišu.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ja sam cuo da je destilovana voda najbolja voda jer je to h2o a sve ostalo ima dodatke koji truju organizam i ruse njegove vibracije!!!!!!!
Korisnikov avatar
By blenta
destilovana voda nije prirodna i to nie bozxije
destilovana voda je posast sa zapada koju su oni pustili iz labaratorie
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2677859#p2677859]blenta napisao:[/url]barni zaustavi se
Kontraidikacije postoje i razlikuju se jer imuni sistem svakog deteta i coveka se razlikuje, on je programiran i radjas se njim, i ne reagujemo svi isto na vakcine.
Jedna od tih vakcina koje se daju deci se povezuje sa porastom broja autisticne dece.
Imas slucajeve gde roditelji tuze bolnice jer su im deca obolela od cerebralne paralize posle primanja polio vakcine.
Znam jedan slucaj, pricao mi oboleli od cerebralne paralize, sada ima 42g oko 10% ostecenja mozga, ona prica sa jambom koju sam ispricao.
On tvrdi i njegova majka da je to njemu od vakcine koju je primio kao beba.
Dijagnozu je dobio posle nekog vremena od vakcinacije, al nisam pitao koja vakcina.
Do pre 10 godina lekari su prepisivali antibiotike ko vitamine, kupovali se ko zvake slobodno u apoteci.Vidis danas to nije moguce jer antibiotici dugorocno slabe imuni sistem i telo postaje jos podloznije virusima i stetnim bakterijama.
Vidis kako medicina i farmacija funkcionisu.
Pitanje je sta ce za 50 godina ispasti od vakcinacija.
Olako se sve to daje, ko da je covek bure pa sipaj u njega.
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
a sto nisi poslusao blentu?

necu da tvrdim nista jer stvarno nisam strucan u ovakim stvarima verujem da ovde ima ljudi koji jesu, ali ne znam ni da li ce da vredi da se umesaju

barni i ja mogu da tvrdim da mi zbog vakcine sad pala knjiga sa police..to sto cu ja da tvrdim da je uzrok pada moje knjige vakcina ne znaci da to stvarno jeste tako
----------------------------------------------------------------------
imas i cuvani primer:
pijani naucnik zeli da utvrdi sta ga cini pijanim i belezi
-dan jedan : sok od jabuke i pivo
-dan dva: sok od jabuke i votka
-dan tri: sok od jabuke i vino
itd itd
dakle sok od jabuke ga cini pijanim
-------------------------------------------------------------------

samo zato sto se nesto javlja pre odredjenog dogadjaja ne znaci da mu je uzrok
Korisnikov avatar
By Anhedonie
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2677900#p2677900]blenta napisao:[/url]destilovana voda nije prirodna i to nie bozxije
izveeni ali pojma nemas

destilovana voda je voda koju piju isus i andjeli i zato tako lepo pevaju. to je zato sto voda kad nastane u oblaku ona je cista a tamo su isusi i onda padne i prodje kroz zemlju i ode do djavola a on nam vrati i mi pijemo takvu vodu uzasssss
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
haha anhe poceo sam da se smejem sam u sobi naglas..zaustavi se i ti
Korisnikov avatar
By blenta
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2677902#p2677902]barni napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2677859#p2677859]blenta napisao:[/url]barni zaustavi se
Kontraidikacije postoje i razlikuju se jer imuni sistem svakog deteta i coveka se razlikuje, on je programiran i radjas se njim, i ne reagujemo svi isto na vakcine.
Jedna od tih vakcina koje se daju deci se povezuje sa porastom broja autisticne dece.
Imas slucajeve gde roditelji tuze bolnice jer su im deca obolela od cerebralne paralize posle primanja polio vakcine.
Znam jedan slucaj, pricao mi oboleli od cerebralne paralize, sada ima 42g oko 10% ostecenja mozga, ona prica sa jambom koju sam ispricao.
On tvrdi i njegova majka da je to njemu od vakcine koju je primio kao beba.
Dijagnozu je dobio posle nekog vremena od vakcinacije, al nisam pitao koja vakcina.
Do pre 10 godina lekari su prepisivali antibiotike ko vitamine, kupovali se ko zvake slobodno u apoteci.Vidis danas to nije moguce jer antibiotici dugorocno slabe imuni sistem i telo postaje jos podloznije virusima i stetnim bakterijama.
Vidis kako medicina i farmacija funkcionisu.
Pitanje je sta ce za 50 godina ispasti od vakcinacija.
Olako se sve to daje, ko da je covek bure pa sipaj u njega.
Barni, zaustavi se

"
On 28 February 1998, Andrew Wakefield, a British gastroenterologist, and colleagues [1] published a paper in The Lancet that described 8 children whose first symptoms of autism appeared within 1 month after receiving an MMR vaccine. All 8 of these children had gastrointestinal symptoms and signs and lymphoid nodular hyperplasia revealed on endoscopy. From these observations, Wakefield postulated that MMR vaccine caused intestinal inflammation that led to translocation of usually nonpermeable peptides to the bloodstream and, subsequently, to the brain, where they affected development.

Several issues undermine the interpretation by Wakefield et al. [1] of this case series. First, the self-referred cohort did not include control subjects, which precluded the authors from determining whether the occurrence of autism following receipt of MMR vaccine was causal or coincidental. Because ∼50,000 British children per month received MMR vaccine between ages 1 and 2 years—at a time when autism typically presents—coincidental associations were inevitable. Indeed, given the prevalence of autism in England in 1998 of 1 in 2000 children [2], ∼25 children per month would receive a diagnosis of the disorder soon after receiving MMR vaccine by chance alone. Second, endoscopic or neuropsychological assessments were not blind, and data were not collected systematically or completely. Third, gastrointestinal symptoms did not predate autism in several children, which is inconsistent with the notion that intestinal inflammation facilitated bloodstream invasion of encephalopathic peptides. Fourth, measles, mumps, or rubella vaccine viruses have not been found to cause chronic intestinal inflammation or loss of intestinal barrier function. Indeed, a recent study by Hornig et al. [3] found that the measles vaccine virus genome was not detected more commonly in children with or without autism. Fifth, putative encephalopathic peptides traveling from the intestine to the brain have never been identified. In contrast, the genes that have been associated with autism spectrum disorder to date have been found to code for endogenous proteins that influence neuronal synapse function, neuronal cell adhesion, neuronal activity regulation, or endosomal trafficking [4].

Although no data supporting an association between MMR vaccine and autism existed and a plausible biological mechanism was lacking, several epidemiologic studies were performed to address parental fears created by the publication by Wakefield et al. [1] (table 1). Fortunately, several features of large-scale vaccination programs allowed for excellent descriptive and observational studies—specifically, large numbers of subjects, which generated substantial statistical power; high-quality vaccination records, which provided reliable historical data; multinational use of similar vaccine constituents and schedules; electronic medical records, which facilitated accurate analysis of outcome data; and the relatively recent introduction of MMR vaccine in some countries, which allowed for before and after comparisons.
"

"
Conclusions

Twenty epidemiologic studies have shown that neither thimerosal nor MMR vaccine causes autism. These studies have been performed in several countries by many different investigators who have employed a multitude of epidemiologic and statistical methods. The large size of the studied populations has afforded a level of statistical power sufficient to detect even rare associations. These studies, in concert with the biological implausibility that vaccines overwhelm a child's immune system, have effectively dismissed the notion that vaccines cause autism. Further studies on the cause or causes of autism should focus on more-promising leads.
"

:pilence:
Korisnikov avatar
By blenta
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2677905#p2677905]Anhedonie napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2677900#p2677900]blenta napisao:[/url]destilovana voda nije prirodna i to nie bozxije
izveeni ali pojma nemas

destilovana voda je voda koju piju isus i andjeli i zato tako lepo pevaju. to je zato sto voda kad nastane u oblaku ona je cista a tamo su isusi i onda padne i prodje kroz zemlju i ode do djavola a on nam vrati i mi pijemo takvu vodu uzasssss

gl00pacxo, nemoj da me eespravljas, za tebe sam 0str0g
eesus je pretxvarao vodu u vino a ne u destilaceeyu
zatxo ja samo peeyem veeno i zato se kazxe in vinas veritas

vrati se u skolu da proceetas bibliju
:ubise:
Korisnikov avatar
By blenta
inace:

References

↵ Wakefield AJ, Murch SH, Anthony A, et al. Ileal-lymphoid-nodular hyperplasia, non-specific colitis, and pervasive developmental disorder in children. Lancet 1998;351:637-41.
CrossRefMedlineWeb of ScienceGoogle Scholar
↵ Chen RT, DeStefano F. Vaccine adverse events: causal or coincidental? Lancet 1998;351:611-2.
↵ Hornig M, Briese T, Buie T, et al. Lack of association between measles virus vaccine and autism with enteropathy: a case-control study. PLoS ONE 2008;3:e3140.
CrossRefMedlineGoogle Scholar
↵ Sutcliffe JS. Genetics: insights into the pathogenesis of autism. Science 2008;321:208-9.
Abstract/FREE Full Text
↵ Taylor B, Miller E, Farrington CP, et al. Autism and measles, mumps, and rubella vaccine: no epidemiological evidence for a causal association. Lancet 1999;353:2026-9.
↵ Farrington CP, Miller E, Taylor B. MMR and autism: further evidence against a causal association. Vaccine 2001;19:3632-5.
↵ Kaye JA, del Mar Melero-Montes M, Jick H. Mumps, measles, and rubella vaccine and the incidence of autism recorded by general practitioners: a time trend analysis. BMJ 2001;322:460-3.
Abstract/FREE Full Text
↵ Dales L, Hammer SJ, Smith NJ. Time trends in autism and in MMR immunization coverage in California. JAMA 2001;285:1183-5.
↵ Fombonne E, Zakarian R, Bennett A, Meng L, McLean-Heywood D. Pervasive developmental disorders in Montreal, Quebec, Canada: prevalence and links with immunizations. Pediatrics 2006;118:e139-50.
Abstract/FREE Full Text
↵ Fombonne E, Chakrabarti S. No evidence for a new variant of measles-mumps-rubella-induced autism. Pediatrics 2001;108:e58.
Abstract/FREE Full Text
↵ Taylor B, Miller E, Lingam R, Andrews N, Simmons A, Stowe J. Measles, mumps, and rubella vaccination and bowel problems or developmental regression in children with autism: population study. BMJ 2002;324:393-6.
Abstract/FREE Full Text
↵ DeWilde S, Carey IM, Richards N, Hilton SR, Cook DG. Do children who become autistic consult more often after MMR vaccination? Br J Gen Pract 2001;51:226-7.
Abstract/FREE Full Text
↵ Makela A, Nuorti JP, Peltola H. Neurologic disorders after measles-mumps-rubella vaccination. Pediatrics 2002;110:957-63.
Abstract/FREE Full Text
↵ Madsen KM, Hviid A, Vestergaard M, et al. A population-based study of measles, mumps, and rubella vaccination and autism. N Engl J Med 2002;347:1477-82.
↵ DeStefano F, Bhasin TK, Thompson WW, Yeargin-Allsopp M, Boyle C. Age at first measles-mumps-rubella vaccination in children with autism and school-matched control subjects: a population-based study in metropolitan Atlanta. Pediatrics 2004;113:259-66.
Abstract/FREE Full Text
↵ Peltola H, Patja A, Leinikki P, Valle M, Davidkin I, Paunio M. No evidence for measles, mumps, and rubella vaccine-associated inflammatory bowel disease or autism in a 14-year prospective study. Lancet 1998;351:1327-8.
↵ Patja A, Davidkin I, Kurki T, Kallio MJ, Valle M, Peltola H. Serious adverse events after measles-mumps-rubella vaccination during a fourteen-year prospective follow-up. Pediatr Infect Dis J 2000;19:1127-34.
↵ Baker JP. Mercury, vaccines, and autism: one controversy, three histories. Am J Pub Health98:244-53.
Google Scholar
↵ Centers for Disease Control Prevention. Thimerosal in vaccines: a joint statement of the American Academy of Pediatrics and the Public Health Service. MMWR Morb Mortal Wkly Rep 1999;48:563-5.
Medline
↵ Nelson KB, Bauman ML. Thimerosal and autism? Pediatrics 2003;111:674-9.
FREE Full Text
↵ Thompson WW, Price C, Goodson B, et al. Early thimerosal exposure and neuropsychological outcomes at 7 to 10 years. N Engl J Med 2007;357:1281-92.
↵ Stehr-Green P, Tull P, Stellfeld M, Mortenson PB, Simpson D. Autism and thimerosal-containing vaccines: lack of consistent evidence for an association. Am J Prev Med 2003;25:101-6.
↵ Madsen KM, Lauritsen MB, Pedersen CB, et al. Thimerosal and the occurrence of autism: negative ecological evidence from Danish population-based data. Pediatrics 2003;112:604-6.
Abstract/FREE Full Text
↵ Hviid A, Stellfeld M, Wohlfahrt J, Melbye M. Association between thimerosal-containing vaccine and autism. JAMA 2003;290:1763-6.
↵ Verstraeten T, Davis RL, DeStefano F, et al. Safety of thimerosal-containing vaccines: a two-phased study of computerized health maintenance organization databases. Pediatrics 2003;112:1039-48.
Abstract/FREE Full Text
↵ Heron J, Golding J. Thimerosal exposure in infants and developmental disorders: a prospective cohort study in the United Kingdom does not support a causal association. Pediatrics 2004;114:577-83.
Abstract/FREE Full Text
↵ Andrews N, Miller E, Grant A, Stowe J, Osborne V, Taylor B. Thimerosal exposure in infants and developmental disorders: a retrospective cohort study in the United Kingdom does not support a causal association. Pediatrics 2004;114:584-91.
Abstract/FREE Full Text
↵ Parker SK, Schwartz B, Todd J, Pickering LK. Thimerosal-containing vaccines and autistic spectrum disorder: a critical review of published original data. Pediatrics 2004;114:793-804.
Abstract/FREE Full Text
↵ Offit PA. Vaccines and autism revisited—the Hannah Poling case. N Engl J Med 2008;358:2089-91.
↵ Offit PA, Quarles J, Gerber MA, et al. Addressing parents' concerns: do multiple vaccines overwhelm or weaken the infant's immune system? Pediatrics 2002;109:124-9.
Abstract/FREE Full Text
↵ King GE, Hadler SC. Simultaneous administration of childhood vaccines: an important public health policy that is safe and efficacious. Pediatr Infect Dis J 1994;13:394-407.
MedlineWeb of ScienceGoogle Scholar
↵ Dingle JH, Badger GF, Jordan WS Jr. Illness in the home: a study of 25,000 illnesses in a group of Cleveland families. Cleveland: Press of Western Reserve University; 1964.
Google Scholar
↵ Black SB, Cherry JD, Shinefield HR, Fireman B, Christenson P, Lampert D. Apparent decreased risk of invasive bacterial disease after heterologous childhood immunization. Am J Dis Child 1991;145:746-9.
↵ Davidson M, Letson GW, Ward JI, et al. DTP immunization and susceptibility to infectious diseases: is there a relationship? Am J Dis Child 1991;145:750-4.
↵ Storsaeter J, Olin P, Renemar B, et al. Mortality and morbidity from invasive bacterial infections during a clinical trial of acellular pertussis vaccines in Sweden. Pediatr Infect Dis J 1988;7:637-45.
MedlineWeb of ScienceGoogle Scholar
↵ O'Brien KL, Walters MI, Sellman J, et al. Severe pneumococcal pneumonia in previously healthy children: the role of preceding influenza infection. Clin Infect Dis 2000;30:784-9.
Abstract/FREE Full Text
↵ Laupland KB, Davies HD, Low DE, Schwartz B, Green K, McGeer A. Invasive group A streptococcal disease in children and association with varicella-zoster virus infection. Ontario Group A Streptococcal Study Group. Pediatrics 2000;105:e60.
Abstract/FREE Full Text
↵ McCormick MC. Immunization safety review: vaccines and autism. Washington, DC: Institute of Medicine; 2004.
Google Scholar
↵ Morrow EM, Yoo SY, Flavell SW, et al. Identifying autism loci and genes by tracing recent shared ancestry. Science 2008;321:218-23.
Abstract/FREE Full Text
Korisnikov avatar
By Anhedonie
"ima i slucaj" vs "statisticki je dokazano"

hmmmmmmmmmmm

sta li je pouzdanije

hmmmmmmmmmmmmmmmmm
Korisnikov avatar
By Anhedonie
░░░░░░░░░▄░░░░░░░░░░░░░░▄░░░░
░░░░░░░░▌▒█░░░░░░░░░░░▄▀▒▌░░░
░░░░░░░░▌▒▒█░░░░░░░░▄▀▒▒▒▐░░░
░░░░░░░▐▄▀▒▒▀▀▀▀▄▄▄▀▒▒▒▒▒▐░░░
░░░░░▄▄▀▒░▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▒▒▄█▒▐░░░
░░░▄▀▒▒▒░░░▒▒▒░░░▒▒▒▀██▀▒▌░░░
░░▐▒▒▒▄▄▒▒▒▒░░░▒▒▒▒▒▒▒▀▄▒▒▌░░
░░▌░░▌█▀▒▒▒▒▒▄▀█▄▒▒▒▒▒▒▒█▒▐░░
░▐░░░▒▒▒▒▒▒▒▒▌██▀▒▒░░░▒▒▒▀▄▌░
░▌░▒▄██▄▒▒▒▒▒▒▒▒▒░░░░░░▒▒▒▒▌░
▀▒▀▐▄█▄█▌▄░▀▒▒░░░░░░░░░░▒▒▒▐░
▐▒▒▐▀▐▀▒░▄▄▒▄▒▒▒▒▒▒░▒░▒░▒▒▒▒▌
▐▒▒▒▀▀▄▄▒▒▒▄▒▒▒▒▒▒▒▒░▒░▒░▒▒▐░
░▌▒▒▒▒▒▒▀▀▀▒▒▒▒▒▒░▒░▒░▒░▒▒▒▌░
░▐▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░▒░▒░▒▒▄▒▒▐░░
░░▀▄▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░▒░▒░▒▄▒▒▒▒▌░░
░░░░▀▄▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▄▄▄▀▒▒▒▒▄▀░░░
░░░░░░▀▄▄▄▄▄▄▀▀▀▒▒▒▒▒▄▄▀░░░░░
░░░░░░░░░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▀░░░░░░░░
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2677913#p2677913]barni napisao:[/url]http://www.srbijadanas.net/prica-majke- ... r-vakcini/

Ima i slucaj iz Italije gde su roditelji dobili sudski spor za isti slucaj.
Potrazi.
To su price ljudi koji postoje i njihovo iskustvo sa vakcinom.

Vidis do su posledice kad se medicina igra sa uzorcima, statistikom.
Ne valja to.
ovo moram da kvotujem da ne nestane iako sam odmah ispod
dakle jedan lik koji nije istrazivac napise rad u kome kaze vakcine = autizam

rad se izanalizira i zakljucak bude da nije validan zbog gomile problematicnih zameni tezi i nevalidnim testovima i izmanipulisanom statistikom

i za benefit of the doubt neobrazovanih morona koji se plase da ce ih vakcina povrediti
jer su oni bas specijalni napravi se dodatnih 39 studija preko vise zemalja sa hardkor kontrolama i zakljucak je da ne posotji veza izmedju vakcina i autizma

i onda se ti pojavis sa zenom iz srbija danas a postoji i neka keva i u italiji cak

Barni, zaustavi se :kuckuc:
Korisnikov avatar
By blenta
makar je u skladu sa temom
bas je verski izliv mozga i taj rezon hendlovanja realnosti
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2677904#p2677904]svemirskimajmun napisao:[/url]a sto nisi poslusao blentu?

necu da tvrdim nista jer stvarno nisam strucan u ovakim stvarima verujem da ovde ima ljudi koji jesu, ali ne znam ni da li ce da vredi da se umesaju

barni i ja mogu da tvrdim da mi zbog vakcine sad pala knjiga sa police..to sto cu ja da tvrdim da je uzrok pada moje knjige vakcina ne znaci da to stvarno jeste tako
----------------------------------------------------------------------
imas i cuvani primer:
pijani naucnik zeli da utvrdi sta ga cini pijanim i belezi
-dan jedan : sok od jabuke i pivo
-dan dva: sok od jabuke i votka
-dan tri: sok od jabuke i vino
itd itd
dakle sok od jabuke ga cini pijanim
-------------------------------------------------------------------

samo zato sto se nesto javlja pre odredjenog dogadjaja ne znaci da mu je uzrok
Alkohol nije zdrav ni da ga je pio sa medom.
Kapiras?
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
promasio si ponetu posta..ne znam ni sto se trudim
zakljucak je kao i svuda bio na kraju:"samo zato sto se nesto javlja pre odredjenog dogadjaja ne znaci da mu je uzrok"

tu je upravo i stvar, sto je alkohol uzrok a 'naucnik' je zakljucio da je sok od jabuke
...i sad shvatih na koliko pogresan nacin to ovo mozes da ukapiras

ja nekad ne znam da li ti ovde po forumu stvarno trolujes, tvoja logika je uvek ista "cika Boza mi reko da je tako i to je to"
da li tebi stvarno 'dokaz' da je vakcina stetna izgleda validno? ako trolujes molim te u private msg mi posalji da znam da se ne mucim
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2677914#p2677914]Anhedonie napisao:[/url]"ima i slucaj" vs "statisticki je dokazano"

hmmmmmmmmmmm

sta li je pouzdanije

hmmmmmmmmmmmmmmmmm
Ono izmedju,
Hocu da kazem da se te vakcine daju olako bez toga da poznajemo imuni sistem osobe.
Jbt kad se sisas pa ti frizer merka glavu da te ne unakazi iako ti kosa naraste za 2 meseca ti dramis sta ti od glave uradio.

Nisam nigde napisao da se to treba zabraniti vec da se ne moze gledati na davanje vakcina deci kao kad stavljas etikete na proizvod.
Stvar nije crno-bela.
I jedan slucaj da se pojavi sa kontraidikacijom dokazuje to.
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
ja ocu da se udam za tebe, jesi zainteresovan?
edit: ti odaberi crkvu
Korisnikov avatar
By blenta
Barni, majmun je hteo da ti kaze da cinis logical fallacy
koji se zove correlation / causality swap

cuveni primer je studija od pre par decenija koja je tvrdila da ljudi koji cesce peru zube
imaju manje problema sa srcanim bolestima
sto naravno nema veze jedno s drugim
ali je vrlo verovatno da ljudi koji cesto peru zube imaju jacu svest glede zdravih navika
i vise vode racuna o zdravlju
te se mimo cesceg pranja vode racuna o sijaset drugih direktnih faktora rizika

ergo u njegovom primeru postojala je korelacija izmedju jabuke i pijanstva ali ne i kauzalnost

a ti si sad fejlovao svoju ulogu
da si bio dosledan svom liku i delu odnosno onome sta tvrdis u ovoj raspravi triba si reci:
"jednom sam igrao tablic sa momkom koji je izgubio obe noge od promrzlina kad je ostao zarobljen u budimkinoj hladnjaci sa litarskim pakovanjima soka od jabuke. unutra je bio 4 puna dana i kako bi proziveo pio je bogat vodom i secerom budimkin sok od jabuke *dzingl*. njegova vencana kuma mi je rekla da on i danas proklinje budimku i sto nije ostao zarobljen u hladnjaci sa manjim pakovanjima, jer ga je taj sok kostao nogu. da je ostao u praznoj hladnjaci ne bi preziveo, no danas bi ima' noge."
Korisnikov avatar
By blenta
a to sto ti govori se usvaja u visim razredima osnovne skole
predvidjeno planom i programom
za prosecno pa cak i potprosecno dete

btw
poenta gomiletine uzasno skupih istrazivanja, testiranja, eksperimenata, studija ....

i jeste u tome da se apsolutno sazna sve do najsitnijeg detalja moguce i rizik minimizira
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
barni svidja ti se to moje usvajanje ponasanja, a?
znaci u Sabornoj?
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2677924#p2677924]blenta napisao:[/url]Barni, majmun je hteo da ti kaze da cinis logical fallacy
koji se zove correlation / causality swap

cuveni primer je studija od pre par decenija koja je tvrdila da ljudi koji cesce peru zube
imaju manje problema sa srcanim bolestima
sto naravno nema veze jedno s drugim
ali je vrlo verovatno da ljudi koji cesto peru zube imaju jacu svest glede zdravih navika
i vise vode racuna o zdravlju
te se mimo cesceg pranja vode racuna o sijaset drugih direktnih faktora rizika

ergo u njegovom primeru postojala je korelacija izmedju jabuke i pijanstva ali ne i kauzalnost

a ti si sad fejlovao svoju ulogu
da si bio dosledan svom liku i delu odnosno onome sta tvrdis u ovoj raspravi triba si reci:
"jednom sam igrao tablic sa momkom koji je izgubio obe noge od promrzlina kad je ostao zarobljen u budimkinoj hladnjaci sa litarskim pakovanjima soka od jabuke. unutra je bio 4 puna dana i kako bi proziveo pio je bogat vodom i secerom budimkin sok od jabuke *dzingl*. njegova vencana kuma mi je rekla da on i danas proklinje budimku i sto nije ostao zarobljen u hladnjaci sa manjim pakovanjima, jer ga je taj sok kostao nogu. da je ostao u praznoj hladnjaci ne bi preziveo, no danas bi ima' noge."
Znas da postoje ljudi koji nikada u zivotu nisu oprali zube a belji im od tvojih a zadah nemaju?
Vidis ja od toga polazim a to je izvan dejstva tvoje i majmunove centrifuge, ja tu necu ulaziti pa cemo se tesko razumeti jer ni vama se ne ide napolje iz toga.
Korisnikov avatar
By blenta
moj post: pravis ovu logicku gresku, evo ti primer da lakse shvatis

zubi - srce / zdrave navike

tvoj odgovor:

postoji: zubi - druga nerelevantna veza sa necim trecim, sto nije pravilo no izuzetak, aha!
ali... to je izvan tvoje moci da shvatis

si ti neki logicki hipster? :turban:

Barni, zaustavi se!
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 24
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!