Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za ljubitelje sporta, i one koji se bave sportom...

Moderatori: IriS, Moderators

Bavite li se nekim sportom?

1. Fudbal ( i mali fudbal)
1
1%
2. Kosarka
5
7%
3. Odbojka
2
3%
4. Rukomet
1
1%
6. Vaterpolo
Nema glasova
0%
7. Plivanje
7
10%
8. Trcanje (7minuta/ 1 milja)/ Jogging(10 min/1 milja)
4
6%
9. Aerobic ( tea-bo,...i ostale mesavine i derivati)
6
8%
10. Atletika
Nema glasova
0%
11. Gimnastika
Nema glasova
0%
12. Tennis
4
6%
13. Borilacke vestine (karate,aikido,judo,tae-kwon do,kick-box,jiu-jicu,.)
6
8%
14. Extremni sportovi (paraglajding, free-climbing, bungee-jumping,skateboarding...)
1
1%
15. Biciklizam
5
7%
16. Skijanje ( i ostali zimski sportovi)
4
6%
17. Streljastvo
3
4%
18. Ostali sportovi ( ne spomenuti ovde)
22
31%
Korisnikov avatar
By Oziris
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2627980#p2627980]ultraviolet napisao:[/url]lupetam, pušti me :lol:
al' na stranu, ja ne mogu da zamislim trening bez jahanja neke od gorepomenutih, valjda zato što za mene biti u formi znači imati kondicije, pa kad zasednem sine.. :lol: al' najbolji osećaj na svetu posle.
Hahahahah :smeh:

Biti u formi i znaci imati kondiciju, ali kondiciju za sta? :) Moj trening i moj cilj i cilj Novaka Djokovica ili Alberta Kontadora ili Jay Cutlera sigurno nisu isti. :lol:

Ja zelim da se jednog dana pojavim na body figure takmicenju u kategoriji 30+, ali za to mi ne treba sposobnost da izdrzim mec od 5h, niti mi treba kondicija da vozim bajs full speed na Vuelti :lol: Ili da budem supersize bodybuilder i dizem 600 lbs deadlift (ja dizem 300 lbs :lol: )

A "kondicija" je relativan pojam i po meni se vezuje za razlicite sposobnosti. Ja recimo imam 90 kg trenutno i u boljoj sam formi iliti kondiciji od mojih prijateljica, poznanica, koje na oko nemaju viska kg ali ne treniraju nista. Ja mogu mnogo brze i duze da hodam od njih, da vozim bajs, da podignem vecu tezinu, da uradim vise sklekova i da se pritom na zamorim toliko kao one.
Korisnikov avatar
By ultraviolet
^
^ ma naravno
sve to stoji.
ja samo volim da ne umrem u toku/posle treninga.
to je kondicija kako je vidi ultraviolet.

btw, oziris
:hail2:
Korisnikov avatar
By Oziris
^
^
Da trcis? To ti je najgore sto trenutno mozes da priustis svom kolenu. :) A ako vec to jako volis da radis, probaj da brzo hodas i da kombinujes lagani dzoging uz brzno hodanje i to recimo (sad opet, ne znam u kakvoj si trenutnoj kondiciji) 5 min hodanje, 1 min dzoging, pa ako vidis da je koleno ok povecajvaj minutazu dzoginga.

Sto se ishrane tice, prvo sam krenula sa rotacijom ugljenih hidrata, (100 gr proteina dnevno i 30 gr masti je fiksno!)A ugljeni hidrati 7 dana u nedelji su u gr: 150 - 50 - 100 - 50 - 0 - 150 - 50 Ugljene hidrate unosih iz integralnog pirinca, krompira, pirincanih i kukuruznih galeta, ovesnih pahuljica, whole grain sugarfree zitarica, pravila domaci heb od razenih i jecmenih pahuljica i heljdinog brasna itd. Dakle, kompleksni ugljeni hidrati. E da, i da ne bi mentalno pucala zbog izgladnjivanja imala sam jedan dan u nedelji kao cheat day - uglavnom sam ga smestala tamo gde mi je bilo po planu 150 gr hidrata - i to bih tako radila da ne bih taj dan jela I PIRINAC i pizzu recimo, ili slatkise, nego bih ceo dan lepo jela cokolade, pizzu i tako te zajebancije da prostis. Opet bih kalorijski at the end of the day dosla maltene na isto, +200, 300 kcal mozda sto nije strasno za taj jedan dan.

Sad sam na keto dijeti ( low carbs ili sto ja kazem no carbs :lol: jer je unos ugljenih hidrata zanemarljiv, mislim da mi nikad ne predje ni 15-ak gr dnevno, odnos proteina i masti je 150 - 60 ). Tako 5 dana, vikendom imam to tzv. glikogensko punjenje kada dnevno unesem po 150-200 gr hidrata ali smanjim masti na 30 gr recimo...
Korisnikov avatar
By Oziris
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2627988#p2627988]ultraviolet napisao:[/url]^

ja samo volim da ne umrem u toku/posle treninga.
Hahahahahaha I hear ya. :lol:

Ali sam ja najbolji napredak pocela da dozivljavam kada sam pocela da skoro umirem na treningu hahaha. Salim se donekle naravno, ali najveci napredak mi se desava onda kada radim weight training ponavljanja tik do pred otkaz, ili taj "cuveni" dc training koji se radi do absolute failure. E to mi je d'umrem hahaha. Ali se super osecam posle treninga. Doduse, ne odmah posle treninga, nego jedno 5, 6 sati posle. :smeh:
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
^
^
Meni je trcanje=lagani dzoging :lol:
Jer znam da sve sto bi bilo brze od toga - sjebala bih (da 'prostis na izrazu) koleno. Obicno idem 5-7min trckaranja, pa onda 5min brzog hodanja.
Mada kontam da cu umesto tog trckaranja sad preci na bajs (ide lepo vreme, a dovela sam bajs u neku normalu), a 'vamo cu da idem da ojacam misice ruku. :nerd:

Svaka ti cast, u svakom slucaju! :)
Korisnikov avatar
By Oziris
A sto ne bi radila sve u teretani? Mislim, sto ruke, a ne noge? Mislis da ce ti zbog bajsa i dzoginga biti previse? Nece, ne boj se. :lol:
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
Ma jok :lol:
Nego nekad nemam toliko vremena/previse sam umorna ili nesto trece, pa ne bih mogla k'o covek sve. :) (izgovori, izgovori, izgovori)
U sustini - eksperimentisem, pa da vidim sta mi najbolje odgovara i sta daje rezultate, jer ovo sto sam do sada radila i ne daje neke rezultate.
By soubiber
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2627845#p2627845]Kiborg napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2627578#p2627578]soubiber napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2627438#p2627438]soubiber napisao:[/url]I hodanje na traci je takodje kardio.Toliko o tome.
Nema apsolutno nikakvog medicinskog (ili sportskog da tako kažem) opravdanja da zdravi ljudi samo hodaju na traci.
U rekretaivnom sportu ne postoje pravila.U takmicarskom da!Ako nekoga boli koleno naravno da nece trcati vec ce malo brze hodati i podici radnu temperaturu svoga tela lagano na puls od bar nekih 110!
Takodje,ako je osoba jako gojazna(a takvi su najcesce konzumenti kardio sprava) nije preporucljivo da ta osoba trci!Cak je kontraindikovano!Zbog velike kilaze dolazi do opetrecenja SVIH zglobova nogu pa takvo trcanje moze biti fatalno po vezbaca!

I da,srcana frekfenca od 50 b/min je vise stvar intervente kardiologije i peys makera...
Za početak, u rekreativnom sportu itekako ima pravila, jer cilj svake aktivnosti jeste očuvanje i unapređenje zdravlja, a ako se to radi anarhično, stihijski, onda nema nikakvih rezultata ili čak rezultat može da bude narušavanje zdravlja vežbača.
Osoba velike težine, sa zdravim srcem, mogla bi da vozi biciklu, npr. Jer to hodanje je i u njenom slučaju besmisleno.
Takođe, vežbanje tegovima itekako doprinosi smanjenju telesne težine na više načina, da ne dangubim sa tim, kod neutreniranih pojedinaca je i efikasnije nego kardio.
Ako nekog boli koleno, takođe, ni forsirano hodanje ni trčanje nisu opcija. Opet, postoje zamene.
Tvoje stanovište je neodbranjivo, ja samo hoću da kažem jednu stvar: ako si nesposoban da trčiš, radi nešto drugo.
I druga stvar, OBESITAS, tj. gojaznost, pogotovo ekstremna je PATOLOŠKO STANJE, dakle nije zdrav čovek u pitanju. Isto važi i za te sa bolesnim kolenom.
p.s.
pejs mejker ili pacemaker
volja ti srpski, volja ti engleski[/quote]

Sada mi je jasniji tvoj "profil" po pisaniju te je besmisleno da nastavljam debatu..
Korisnikov avatar
By Kiborg
@Oziris
Svaka čast.
Pročitao sam sve napisano sa uživanjem.

@Soubiber
Kako želite gospodine :sesir:
Korisnikov avatar
By Oziris
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2627814#p2627814]soubiber napisao:[/url]

Najpogresnije je sto liju znoj po spravama a nisu,kao prvo,regulisali kuhinju! :zid:
U potpunosti se slazem sa tobom. Kako je Dorian Yates davno rekao: Either you want to get lean or get big, you mostly do it in the kitchen either way! To ja sve vreme pricam tim sto umiru po kardio spravama oko mene u teretani, a verovatno se ozdiru kod kuce: Jedi manje nego sto ti bazalni metabolizam dnevno trosi i mrsavices i bez vezbanja. Vezbaj bez restrikcije kalorija i najverovatnije neces smrsati, a.k.a Ne moze osoba toliko kalorija potrositi u teretani koliko moze pojesti hrane u toku dana, ako ne povede racuna malko. :) Taj koji ima 20, 30 kg viska sigurno ne zivi dnevno na 1600 - 1800 kcal pa da mrsavi jasuci one bicikle i stepere i trake... A kad se trpas sa 3000 + kcal dnevno, taman treba da umres na tim spravama da bi napravio dnevni kalorijski deficit i potrosio nekih 1500 kcal u teretani.
By soubiber
:kiss:
Inace ,da dam svoj doprinos temi,teretana.
Ako je to sportska disciplina u sta malo verujem.
Kad pocnu da se deru na bench-u vise mi lici na sado/mazo ton film!
By soubiber
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2627989#p2627989]Oziris napisao:[/url]^
^
Da trcis? To ti je najgore sto trenutno mozes da priustis svom kolenu. :) A ako vec to jako volis da radis, probaj da brzo hodas i da kombinujes lagani dzoging uz brzno hodanje i to recimo (sad opet, ne znam u kakvoj si trenutnoj kondiciji) 5 min hodanje, 1 min dzoging, pa ako vidis da je koleno ok povecajvaj minutazu dzoginga.

Sto se ishrane tice, prvo sam krenula sa rotacijom ugljenih hidrata, (100 gr proteina dnevno i 30 gr masti je fiksno!)A ugljeni hidrati 7 dana u nedelji su u gr: 150 - 50 - 100 - 50 - 0 - 150 - 50 Ugljene hidrate unosih iz integralnog pirinca, krompira, pirincanih i kukuruznih galeta, ovesnih pahuljica, whole grain sugarfree zitarica, pravila domaci heb od razenih i jecmenih pahuljica i heljdinog brasna itd. Dakle, kompleksni ugljeni hidrati. E da, i da ne bi mentalno pucala zbog izgladnjivanja imala sam jedan dan u nedelji kao cheat day - uglavnom sam ga smestala tamo gde mi je bilo po planu 150 gr hidrata - i to bih tako radila da ne bih taj dan jela I PIRINAC i pizzu recimo, ili slatkise, nego bih ceo dan lepo jela cokolade, pizzu i tako te zajebancije da prostis. Opet bih kalorijski at the end of the day dosla maltene na isto, +200, 300 kcal mozda sto nije strasno za taj jedan dan.

Sad sam na keto dijeti ( low carbs ili sto ja kazem no carbs :lol: jer je unos ugljenih hidrata zanemarljiv, mislim da mi nikad ne predje ni 15-ak gr dnevno, odnos proteina i masti je 150 - 60 ). Tako 5 dana, vikendom imam to tzv. glikogensko punjenje kada dnevno unesem po 150-200 gr hidrata ali smanjim masti na 30 gr recimo...
Odlican rad,rotacija je mama,ziva bila(ako si zemsko) :misli:
Korisnikov avatar
By Oziris
^
Hahahaha a to je zato sto pate od ideje (ti koji se dernjaju jelte) da urade sto vise ponavljanja sa sto vecom tezinom... Valjda se tako osecaju jako, muzevno, sta li... Po meni - to samo znaci da pojma nemaju sta je sustina vezbanja sa opterecenjem, i vezbanja uopste: Pravilnost pokreta kao i sinhronija pokreta i disanja; ako to znaci da cu da uradim bench press sa 60 kg 8 ponavljanja u prvoj seriji, 5 u drugoj i 3 u trecoj, ali da mi je sve i jedan potisak savrseno iskontrolisan, da mi se lopatice sastavljaju pri svakom spustanju sipke direktno do donjeg dela grudnih misica, a lumbalni deo ledja ima taj konstantni luk, dok su stopala cvrsto na podu, so be it - sigurno necu da uzmem 100 kg i da se ritam kao konj i derem naokolo da bih izvela 7, 8 ponavljanja i eto, cisto da bih rekla da radim bench sa 100 kg. Uostalom, kad bi ljudi shvatili da je retko koga ili nikoga briga ko koliko dize, valjda bi se drugacije ponasali... Mozda i ne bi, otkud znam... :neznam:

P.S. Keto je mama, ako je neko voljan da stisne zube i izdrzi cravings. :D
Korisnikov avatar
By Hys.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=194084#p194084]marvuk napisao:[/url]Moje glavne životne sportske preokupacije bile su karate i streljaštvo od '93. godine i dan danas se bavim i jednim i drugim s' tim što se sticajem okolnosti bavim džudoom i džiudžicom.
Treninzi mi pružaju samopouzdanje u životu, mnogo toga sam nau?io o sebi zahvaljuju?i sportu, nau?io kako sebe da kontrolišem i... jednostavno, sport pruža sjajan ose?aj posle treninga, kada odeš da se istuširaš... nešto što ja nemam re?i da opišem. :boxer: :vogue: :vulkanac:

Jao pa ovo je marvukova tema :love: :love: :love: :love: :love:

Miss him :(
Korisnikov avatar
By V25
Teretana. I da, znam kako ljudi na to gledaju - bildovanje. Zaista zavisi šta zacrtaš sebi i kako pristupiš. Ja u teretani i trčim i skačem i radim bez tegova i sa tegovima... I istežem se... Full body workout. Volim i napolju, ali to samo u DC-u imam priliku da radim... Eventualno kada sam ovde, kod mojih, pa u Hajd parku - trčkaram i mlatim one sprave što postaviše u parku.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!