Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Tolstoj VS Dostojevski

1. Lav
9
23%
2. Fjodor
30
77%
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Najličnije, vala, niti jedan.
Ali Tolstoj prednjači u sentimentu kako starim
Svedeniji je a jednako gust, ili gušći, nije nagao, eto, otprilike to...
By kartografija
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2621513#p2621513]ZlatnaPtica napisao:[/url]Koliko-toliko sam načitan, ali, što se knjiga tiče, nekako nikad sebi ne dajem za pravo da preterano polemišem i filozofiram, jer smatram da sam za književnost jednostavno laik. Pročitam, svidi mi se, ili mi se ne svidi, gotovo. Nikad nisam pokušavao da uđem u 'srž' neke knjige ili piščevog opusa, da čitam između redova, da dešifrujem metafore i alegorije...
Tvoja iskrenost je izuzetno simpatična.
Ti uopšte nisi manji ekspert za književnost od onih koji ostavljaju svoje mudrolije na ovom podforumu.
Obrati pažnju na ovu temu:

Koja bi sve književna dela trebalo izbaciti iz nastavnih programa

Bez obzira da li su u pitanju biseri zwezdice ili uobraženog, drskog primitivca koji izigrava intelektualca i lupeta gluposti ( jheronim van aken), sve je to smešno i žalosno u isto vreme.
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Danas sam čitao Malog junaka i Bedne ljude od Dostojevskog.
Svi njegovi junaci su psihološka otkrovenja, ali Netočka Nezvanova je naučno otkriće.
Korisnikov avatar
By zozefin st
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=1477064#p1477064]walt333 napisao:[/url]
Originally posted by Dina
a svaki put kad ih procitas otkrijes neki nov sloj. "Anu Karenjinu" kad god sam citala to je bila nova knjiga, zavisno u kom dobu sam bila,

Upravo to, Tolstoj je uvek za ponovno citanje i uzivanje:cita:
ja u srednjoj skoli nisam procitala nijednu obaveznu lektiru {bila sam u nekoj buntovnoj fazi }...
na casu sam odgovarala tako sto su mi drugi ucenici prepricali o cemu se radi za vreme odmora...
anu karenjinu sam procitala posle srednje skole nekoliko puta...
kao i ostale lektire...
By Meg
Zlocin i kazna...jedna od omiljenih knjiga
Nisam sigurna ni zbog cega, ali glupim jezikom obkasnjeno msm da je zbog toga sto se Dostojevski ubi da kroz celu knjigu opravda svog junaka, da mu nadje izgovore, a Raskoljnikov je u fazonu : brate, odustani...
:D
Korisnikov avatar
By zozefin st
chao MARS :sesir:
skoro svaku knjigu koja mi se dopala sam procitala dva puta
Korisnikov avatar
By Mars
čaoo! :bye:

Ja uzmem flomaster druge boje za podvlačenje, a na kraju knjige njim napišem godinu i mesec čitanja. Čudo jedno kad vidiš šta ti se nekad činilo bitnim i zanimljivi sa 20, a šta sa 30 godina.
Korisnikov avatar
By zozefin st
dobra fora -to sa flomasterom

sada citam "knjiga o legendama'' od komjathy istvan-a
a zadnji put sam je procitala sa 11 godina {ogromna razlika}
Korisnikov avatar
By elizevin
Dostojevski definitivno :)
Zbog Brace Karamazovih i Idiota najvise, iako nikada se nisam spotakla o neko njegovo delo koje me nije odusevilo ^^
Tolstoja sam slabije citala, i nije na mene ostavio tako dobar utisak.
Korisnikov avatar
By Hys.
Ne prija mom senzibilitetu nijedan. Kao i vecina ruskih pisaca. Kao i vecina domacih/ex yu pisaca. A nije da nisam citala puno i isprobavala. Jednostavno - ne prija mi.
Korisnikov avatar
By Vaerot
@Mars:

To sa flomasterima je stvarno dobra fora.

@tema:

Zasto ne mogu da izaberem Tolstojevskog kao favorita, kakva je ovo anketa? :njuska:
Biram Dostojevskog.
Kao sto je ZlaPtica rekao, ne filozofiram previse (uglavnom), i dopustam sebi da shvatim knjigu na svoj nacin. Ili mi se dopadne tematika i nacin pisanja ili ne.
Korisnikov avatar
By stardust81
Ma što bi rekao moj burazer, čita Tolstojevskog :)
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Dostojevski je najbolji i najuspešniji LGBTIQA aktivista na svetu. :black lion with hair:
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Merlinka je izjavila da bi volela da igra Grušenjku!
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Dostojevskog često nazivaju pretečom Frojda i Junga.
On, međutim, ne može da bude preteča, može da predstavlja samo nastavak i razvoj onoga što su oni započeli. Njegova dela su mnogo naprednija i više odgovaraju 21. veku. On je znao šta će ljudima biti najpotrebnije u pomenutom stoleću.
To su pre svega duševni mir, zaštita od gubitka autentičnosti zbog (neophodnog i pozitivnog) tehnološkog napretka i privrženost porodici.
Korisnikov avatar
By Dark Walker
"Ne možete zamisliti kakva tuga i srdžba obuzimaju dušu kada veliku ideju, koju odavno poštujete kao svetinju, dohvate nevešti ljudi i izvuku je na ulicu pred glupake kakvi su i sami, i najedanput je nađete na tržnici stareži, u prljavštini, naopako nameštenu, bez proporcija, bez harmonije - kao igračku kod nerazumnog deteta, i ne možete je više prepoznati... Ne!"

Dostojevski

long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!