Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2482065#p2482065]kartografija napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2481901#p2481901]antibiotic napisao:[/url]
Paradoska radi, jedan Gotovina danas moze da ispadne liberalniji od nekih koji tek cekaju da izbuvaju svoj ultra-nacionalizam u vidu politickog delovanja i to nedvosmisleno.
A po cemu je to Gotovina postao ''liberalan'' ? Pa on je i dalje heroj ''domoljubne'' javnosti, ali i skoro citave Hrvatske sto doduse govori vise o hrvatskom drustvu nego o Gotovini.
antibiotic nije napisao da je gotovina liberalan an sich, nego da bi mogao ispasti liberalniji u usporedbi. čitanje s razumijevanjem ftw! :shmi:
Korisnikov avatar
By antibiotic
maa covece!
muka mi je! od zastava, simbola, patetike,srpskog, srpske, srpski, srpsku, hrvatska, hrvatski, hrvastko, ..... :kuracnabiciklu:

kako vec jednom ne ukapiraju da identitet neke grupe ljudi zavisi od ciste fizike :D
i fizicko-geografskih uslova :deda:

negde vec napisah da svaka dolina i podbrdak na balkanu treba da dobiju svoju nezavisnost i simbole, pa onda neka se oni dele na dalje cinioce kako god znaju...
ne, ovo je ipak veći odron ^^

Jedan od organizatora student FPN Vladimir Živković rekao je da su se studenti iz svih univerzitetskih gradova okupili ispred parlamenta kako bi pokazali da akademska omladina oseća nepravdu koja se tiče cele Srbije i da želi da pokaže da ta nepravda boli.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2482549#p2482549]Popeye napisao:[/url]http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=665789

odron.

Na protestu ispred Skupštine Srbije okupili su se studenti Beogradskog univerziteta kao i studenti iz drugih gradova i univerziteta u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Kosovskoj Mitrovici. Studentima su se ispred parlamenta pridružili i predstavnici organizacija "1389" i "Obraz".

Sa sve 'Pogledaj dom svoj andjele' izvjedbom.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2482551#p2482551]Popeye napisao:[/url]ne, ovo je ipak veći odron ^^

Jedan od organizatora student FPN Vladimir Živković rekao je da su se studenti iz svih univerzitetskih gradova okupili ispred parlamenta kako bi pokazali da akademska omladina oseća nepravdu koja se tiče cele Srbije i da želi da pokaže da ta nepravda boli.
to je manji odron jer je bar, sudeci po onom shto reche od rijechi do rijechi, ovaj samo izjavio svoj stav na shto ima pravo.

puno veci odron je ministar selJakovic koji u funkciji u kojoj je zajedno s "nashi1389 obraz dveri" srbenduje. :barf:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2482549#p2482549]Popeye napisao:[/url]http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=665789

odron.

Na protestu ispred Skupštine Srbije okupili su se studenti Beogradskog univerziteta kao i studenti iz drugih gradova i univerziteta u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Kosovskoj Mitrovici. Studentima su se ispred parlamenta pridružili i predstavnici organizacija "1389" i "Obraz".
i oni sad valjda treba da predstavljaju sve "studente" u srbiji, "studentski protesti" :facepalm:
jeste, al' sa "megatrenda".

najveci odron je ipak poruka koju salju hagu: "bez pravde nema pomirenja" i neekvivalentnost poruke na engleskom "all we seek it's justice".
na cirilici se obracaju gotovo preteci , a na engleskom se izigrava zrtva "sve sto mi zelimo je... pravda".
za ovo je verovatrno potrebna posebna analiza.

mislim, ovakav nus- produkt cele situacije se mogao i ocekivati, ali, poruka im je operisana od logicnosti;

prvo, ovom porukom se nedvosmisleno obracaju u ime svih gradjana, svih studenata, a ne samo u svoje ime - jedne grupe studenata, gradjana.
drugo, ako ja vec sumnjam u legitimnost suda u holandiji, sto bi im pretio da se necu pomiriti sa svojim najblizim susedom bez obzira na neki tamo nepravedni sud...? ispada da to ipak nije samo moja licna odluka.
trece, pridruzili im se "obraz" i ""1989"" :facepalm:

end of story.
By kartografija
Popeye napisao: nepovezano s time, ono sto meni ostaje misterij jest cinjenica da neki ljudi vec 17 godina zive u nekakvom jadnom izbjeglickom smjestaju. wtf?!
Prema informacinama sa sajta Komeserijata za izbeglice link , broj lica u kolektivnim centrima se rapidno smanjuje. 1996 je bilo 700 takvih centara.
Januara 2002 je bilo 388 centara sa 26 863 lica u njima.
Januara 2012 u tim centrima je ostalo 2697 lica.
Danas su ti centri prakticno staracki domovi. U tim centrima borave oni koji nemaju gde drugo da budu.
Srbija je devedesetih bila zemlja sa najvecim brojem izbeglica u Evropi, a vecina je placala kiriju gramzivim stanodavcima koji bi im i kozu s ledja skinuli.
Da li ti je mozda poznato na koji je nacin Tudjman zbrinjavao hrvatske izbeglice ili si spreman da se pravis lud jer je u pitanju otimacina srpskih stanova i kuca u Hrvatskoj?

bern napisao:
naučena bespomoćnost. nesnalažljivost. izigravanje žrtve. infantilnost. ili jednostavno manjak pameti.
Kako da ne. Ti su ljudi zapravo i izbegli vodjeni ludom zeljom da izigravaju zrtve i budu u kolektivnim centrima. :facepalm:
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2485455#p2485455]kartografija napisao:[/url]
Srbija je devedesetih bila zemlja sa najvecim brojem izbeglica u Evropi, a vecina je placala kiriju gramzivim stanodavcima koji bi im i kozu s ledja skinuli.
srbin je srbinu srbin? ^^
Da li ti je mozda poznato na koji je nacin Tudjman zbrinjavao hrvatske izbeglice ili si spreman da se pravis lud jer je u pitanju otimacina srpskih stanova i kuca u Hrvatskoj?
a bilo je nekih izbjeglica u tom ratu koje nisu bili srbi?! :shok: pa ja sam mislio da su hrvati na podrucju RSK zivjeli u miru, zasticeno kao pande u kini. :drama:

naravno da mi je poznato, btw.

bern napisao:
naučena bespomoćnost. nesnalažljivost. izigravanje žrtve. infantilnost. ili jednostavno manjak pameti.
Kako da ne. Ti su ljudi zapravo i izbegli vodjeni ludom zeljom da izigravaju zrtve i budu u kolektivnim centrima. :facepalm:
eh, da im se nije žurilo mogli su još iskopavati leševe rodbine iz grobova i seliti ih drugdje, da njihovu vječnost ne bi nagrdio dodir s turcima. kao što su radili 1996. oko sarajeva. :sweet:
By kartografija
Popeye napisao: eh, da im se nije žurilo mogli su još iskopavati leševe rodbine iz grobova i seliti ih drugdje, da njihovu vječnost ne bi nagrdio dodir s turcima. kao što su radili 1996. oko sarajeva. :sweet:
U mojoj ulici u Sarajevu je izvrseno etnicko ciscenje Srba odmah na pocetku rata. Srpske kuce su popaljene ili useljene od strane muslimana, a muslimanski fasisti su stalno lovili preostale Srbe kao nacisti Jevreje, pa su neprestano po ulicama bili lesevi ubijenih Srba, dok su im ''komsije'' pljackale kuce.

Sarajevske novine Svijet posle rata pisu ovako :'Mimo jame Kazani, tijela ubijenih Srba su pronalazena u razlicitim dijelovima grada, u pojedinim jarcima, na Trebevickoj zaobilaznici, na putu prema Palama, u Velezicima, Pofalicima, Brijescu, Buljakovom Potoku, Hrasnom Brdu, Dobrinji i na drugim mjestima''.

A sto se tice delova Sarajeva koji su 1995 Dejtonskim sporazumom predati drugoj strani, odatle je srpsko stanovnistvo zaista iseljeno pre same predaje. Sta je u pozadini svega toga, neka ti isprica Hakija:

U delovima Sarajeva koji su Dejtonskim sporazumom Srbi predali Federaciji BiH, nije zivela ni glavnina sarajevskih Srba, a kamoli glavnina Srba u Federaciji BiH. Mesecima pre reintegracije je vrseno zaplasivanje stanovnistva putem medija (recimo, govoreno je da ce se suditi svima koji su nosili srpsku uniformu), tako da to i jeste jedna perfidna forma etnickog ciscenja.

Etnicko ciscenje Srba tokom rata u Sarajevu se desavalo putem izbacivanja iz stanova, ubijanja, odvodjenja u logore...U ostalim delovima danasnje Federacije BiH, etnicko ciscenje Srba je vrseno na uobicajen nacin: napadom na sela, paljevinom i pustosenjem sela, odvodjenjem u logore, ubijanjem, izbacivanjem iz stanova, pretnjama itd.

Posto si zeljan da ucis svaki dan nesto novo, prvo sto je trebalo da naucis o bosanskom ratu je kako je izvrseno etnicko ciscenje u delu Bosne gde sada zive tvoji roditelji. Na teritoriji severoistocne Bosne, odnosno danasnjeg Tuzlanskog kantona, je pre rata zivelo preko 100 000 Srba.
SVA srpska sela su odmah na pocetku rata napadnuta, unistena, popaljena, a stanovnistvo pobijeno ili odvedeno u logore ili izbeglo, odnosno otislo ''dobrovoljno'', kako bi bez iole stida i obzira prema istini, rekli propagandisti tvoje sorte.

Evo nekih ispovesti iz muslimanskih kazamata gde je zavrsavalo stanovnistvo napadnutih sela:

link

Cisto da ne ispadne kako su srpske izbeglice same otisle jer ih je vukla neodoljiva zelja da uzivaju u blagodetima kolektivnog izbeglickog centra. Kako si krenuo, ne bi me cudilo da forumski trust mozgova (popeye, laerem, bern..) to zakljuci.
Korisnikov avatar
By Laerem
S obzirom da ovdje postoji uvjerenje kako su Srbija i Hrvatska politicki jednako (ne)zreli, ceka se, dakle, Ivica Dacic, koji ce reci za obraz/dveri/kostunicu&company kako su "elementarna nepogoda i drustveno zlo" i kako ce se "svim silama boriti protiv toga". :)
nisu jednako...
Hrvatska ima gradjane koji mitinguju za zabranu cirilicnog pisma, imate problem vratiti imovinu Srbima, stanarska prava, postoji i diskriminacija pri zaposljavanju visoko obrazovanih ljudi srpske nacionalnosti....
Hrvati nemaju ni jedan od ovih problema u Srbiji.
U Srbiji ima oko 70.000 Hrvata
U Hrvatskoj ima oko 180.000 Srba.

Објављено у 27.01.2013.
Vukovar i Srebrenicu osveticemo kad tad !!
SRBE NA VRBE - JASENOVAC !!

:kosach:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2532794#p2532794]barni napisao:[/url]nisu jednako...
Hrvatska ima gradjane koji mitinguju za zabranu cirilicnog pisma, imate problem vratiti imovinu Srbima, stanarska prava, postoji i diskriminacija pri zaposljavanju visoko obrazovanih ljudi srpske nacionalnosti....
Hrvati nemaju ni jedan od ovih problema u Srbiji.
U Srbiji ima oko 70.000 Hrvata
U Hrvatskoj ima oko 180.000 Srba.
Te SDSS redovito participira u vlasti u koaliciji sa HDZom zbog kojeg i nemaju sva ta prava.
Kada je SDSS za pretprošle izbore bio jezičak na vagi između pobjede HDZa i SDPa, oni su se odlučili za HDZ. Koji sad prosvjeduje protiv uvođenja dvojezičnosti u Vukovaru.
Go figure.

Објављено у 27.01.2013.
Vukovar i Srebrenicu osveticemo kad tad !!
SRBE NA VRBE - JASENOVAC !!

:kosach:
Na tone. Na tone imaš ovakvih clipova ispod kojih piše nož-žica-Srebrenica i Mladić - heroj.
Šta to dokazuje uopće?
Mislim, osim da ima neizdrkanih teenagera koji su prolupali roditelji doma ovako odgojili?
poenta je Tompson, taj lik je zabavljao masu na mitingu zabrane cirilice u centru Zagreba, njegovi tekstovi su govor mrznje i on to slobodno peva u HR.To jeste pritisak na srpsku manjinu.
Tekst ispod klipa sam dodao da bi bilo jasnije ko je publika.

Sto se tice SDSS i lose politike....hoces da kazes da ne postoji SDSS hrvatska vlada bi resile probleme Srba u HR?

Meni je ova Ruza Tomasic bezopasna u svoj svojoj gluposti, takvi likovi zapravo skrecu paznju sa tezista problema(vlast) i stotine ljudskih sudbina ostaje nezapazeno.U Hrvatskoj Srba sve manje, umire se, izjasnjava drugacije da bi se lakse zivelo...problem ce se sam od sebe resiti za desetak godina.
I tako ce se sazvakati i progutati pola milioa Srba za 30tak godina kao da ih nikada nije ni bilo.Kao sto sada na Wikipediji o Hrvatskoj mozes naci podatak koliko je stepeni u Splitu ali nema podataka o II svetskom ratu.Tako se nece ni Srbi pominjati za 30 godina.

I onda ja treba da citam kako meni jedan gej iz Hrvatske pise o ugrozenim ljudskim pravima u Srbiji i srpskoj mrznji.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2532815#p2532815]barni napisao:[/url]poenta je Tompson, taj lik je zabavljao masu na mitingu zabrane cirilice u centru Zagreba, njegovi tekstovi su govor mrznje i on to slobodno peva u HR.To jeste pritisak na srpsku manjinu.
Da se ovdje složim sa tobom.
Tekst ispod klipa sam dodao da bi bilo jasnije ko je publika.
Što inače ne bi znali da to nisi dodao?
Sto se tice SDSS i lose politike....hoces da kazes da ne postoji SDSS hrvatska vlada bi resile probleme Srba u HR?
Ne, ja sam rekao šta sam rekao.
A to je da je SDSS od lijevo umjerene stranke odabrao koalirati sa desno umjerenom strankom čiji je prvi predsjednik bio Franjo Tuđman a svi mi znamo što dr. Franjo znači za Srbe. Svi osim ovih iz SDSS-a, pretpostavljam. A ti sad izvuci zaključke koje želiš.
U Hrvatskoj Srba sve manje, umire se, izjasnjava drugacije da bi se lakse zivelo...problem ce se sam od sebe resiti za desetak godina.
PA problem oko ćirilice i jest što se ispostavilo da su Srbi, u odnosu na popis stanovništva iz 2001. prešli trećinu stanovništva Vukovara. Za cijelu zemlju ne znamo jer nisu objavili još te podatke.
Kao sto sada na Wikipediji o Hrvatskoj mozes naci podatak koliko je stepeni u Splitu ali nema podataka o II svetskom ratu.Tako se nece ni Srbi pominjati za 30 godina.
Ovo nisam skužio, jer inače i ne pratim hrvatsku wikipediju ali evo šta je meni izbacila tražilica
http://hr.wikipedia.org/wiki/Drugi_svjetski_rat" target="_blank
I onda ja treba da citam kako meni jedan gej iz Hrvatske pise o ugrozenim ljudskim pravima u Srbiji i srpskoj mrznji.
[/quote]
Tko kaže da moraš. Preskočiš njegove postove, isto kao i drugi tvoje.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!