Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne bih rekao da manje ljudi ide u bioskop. Filmovi sve više zarađuju - Twilight saga npr. nije 3D :awesome:
statistike americkog kino-trzista pokazuju visegodisnje opadanje broja ljudi koji idu u kino. takodjer, u analizama zarada pojedinih filmova je postao defolt naglasiti da ga je zapravo u kinima vidjelo manje ljudi nego neki hit od prije deset ili dvadeset godina, no tada su ulaznice bila mnogo jeftinije, pa bi film s vise gledatelja zaradio jednako kao danas neki 3D blockbuster - koji ekšli ima mnogo manje kino-gledatelja.
Korisnikov avatar
By Sunce
Na filmskim festivalima u Beogradu sale su prepune. Toliko pune da cesto nestaju karte. Meni samo nije jasno zasto takve manje komercijalne filmove ne uvozimo za bioskope, nego neka sranja.
Korisnikov avatar
By Sunce
vecina skida filmove sa neta.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Mislio sam da ne opada bitno, jer prilagođena cena za iznos inflacije pokazuje da su noviji filmovi profitabilniji. Možda u te procene nije uračunato dodatno povećanje cene nevezano za inflaciju, plus i činjenica da su budžeti filmova znatno veći.

Ali ima i toga, piraterije. Ali i veće zarade na prodaju originalnih DVD i blue-ray filmova.
Korisnikov avatar
By Mars
Kod mene vecina definitivno NE skida filmove sa neta.
Korisnikov avatar
By svejedno
jel?
ali - as true as that may be, 'kapitalizam' ordinira po cijelom svijetu,
a ljudi sirom sveta rado skidaju filmove sa neta.

prosto - 3d je nacin da osiguras da je 'potpuni ugodjaj' samo uz kupljenu kartu.

a 3d postoji jos od ajkula, fredi krugera etc - ali u siru upotrebu je usao tek od kad postoji mogucnost skidanja filmova.
to je meni kanda....simptomaticno ,)
Svaka vam čast na ovoj konstruktivnoj diskusiju, svašta od vas mi, slabi poznavaoci kinematografije i njenih zakonitosti, možemo novo i zanimljivo da pročitamo. Meni ništa ne znači da li je film 3D, ili nije 3D i iz koliko je rezova snimljen, ako me u prvih 10 minuta ne zainteresuje, odmah prestajem da ga gledam, ili zaspim u bioskopu.
Korisnikov avatar
By Mars
Najocigledniji dokaz tome je otvoreno priznanje vlasnika studija da namerno (i umetnički-nepotrebno) prave filmove duze od 2-2.5 sata - jer danas gledalac filma (kupac proizvoda) ocekuje da za svoje $$$ dobije vise od samo sat ipo po filmu.
Korisnikov avatar
By KiWi
Odgovor na naslov teme: Nikako. Neki umetnici su se razvijali koristeći nove tehnologije kao oruđe, pa su mnoga fenomenalna dela nastala kroz kreativno korišćenje tih oruđa. Npr. da nije bilo digitalnog slikanja, Dylan Cole (kako sam kaže) se nikada ne bi prihvatio slikanja, a Povratak Kralja ne bi izgledao tako fenomenalno kako sada izgleda.

Odgovor na pitanje iz naslovnog posta: Postoje filmovi kod kojih je priča u centru i takvi su mogli biti snimljeni i pre 50 godina. Ipak, postoje i filmovi kao npr. Terminator 2 koji su uneli inovacije na polju korišćenja specijalnih efekata i koji su postali globalni fenomen zahvaljujući specijalnih efektima.

Pa film kao kategorija je i nastao zahvaljujući napretku te iste tehnologije.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
procitacu vas rado, jer je tema vrlo primamljiva, kad nakucam ovo:

tehnoogija je metod. ne moze da ubije kategoriju. sto je umetnost.

to bi bilo isto kao i reci da je otkrice toka svesti ubilo pripovedanje.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2497350#p2497350]Jheronim van Aken napisao:[/url]Naravno da postoje dobri filmovi. Kao i što je uvek bilo: pravi se 11 loših filmova na jedan dobar.
Kapitalizam nije ubio ni kreativnost, ni veštinu (niti može) ali dosta radi na tome i ponižava je da bi postala drolja kapitalizma.
pa nije je ubiO
al je konstantno ubiJA ,)

druga je stvar sto je kreativnost savrsena hidra.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2497520#p2497520]svejedno napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2497350#p2497350]Jheronim van Aken napisao:[/url]Naravno da postoje dobri filmovi. Kao i što je uvek bilo: pravi se 11 loših filmova na jedan dobar.
Kapitalizam nije ubio ni kreativnost, ni veštinu (niti može) ali dosta radi na tome i ponižava je da bi postala drolja kapitalizma.
pa nije je ubiO
al je konstantno ubiJA ,)

druga je stvar sto je kreativnost savrsena hidra.
šta je tačno problem sa mojim postom, čini mi se da samo svojim rečima potvrđuješ isto što sam ja rekao?
Korisnikov avatar
By svejedno
problem? no problem, man.

samo volim da pljujem po kapitalizmu sto vise/cesce/jace.
By Speculum Columbae
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2497522#p2497522]svejedno napisao:[/url]problem? no problem, man.

samo volim da pljujem po kapitalizmu sto vise/cesce/jace.
meni čak nije ni sam kapitalizam toliko oduran koliko saznanje da još uvek postoji sloj ljudi koji živi netaknut kao pre 300 godina, kao da silnih revolucija uopšte nije ni bilo, sloj kome je jedina svrha da nastavi svoj način života/komfor i koji sve vidi samo kroz svoj društveni položaj. Većina tih živi nezavisno od kapitalizma, a bogami imam priliku da vidim šta oni na "elitnim" mestima i unverzitetima rade od obrazovanja, nauke i umetnosti (i sposobnih ljudi koji žele da se bave istima). Vrlo vrlo tužna priča.
Korisnikov avatar
By svejedno
hm...uslovno receno, slazem se.

ali ja ionako volim da kazem da je najveca zabluda ljudi u vezi (sadasnjeg) kapitalizma uverenje da je nesto mnogo drugaciji od feudalizma ,)
By Speculum Columbae
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2497524#p2497524]svejedno napisao:[/url]hm...uslovno receno, slazem se.

ali ja ionako volim da kazem da je najveca zabluda ljudi u vezi (sadasnjeg) kapitalizma uverenje da je nesto mnogo drugaciji od feudalizma ,)
To što kažeš nije netačno, ali feudalizam (onaj na koji ti misliš i onaj koji spominjem ja) pokriva samo jedan vrlo mali deo kapitalizma. Rekao bih da kapitalizam i feudalizam danas postoje nezavisno jedan od drugog, pre nego da je današnji kapitalizam maskirani feudalizam.
Korisnikov avatar
By svejedno
vrlo verovatno. feudalizam je postojao i u komunizmu, mnogo primetnije.
sa te strane - feudalizam deluje neunistivo u bilo kom sistemu, jel.

trenutni problem je to uverenje da to nije tako. jer maskirani neprijatelj je mnogo opasniji neprijatelj. i onda feudalizm uzima sve veci primat.

..

a setio sam se i jednog genijalnog popajevog posta, sto se tice tog pitanja:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2292744#p2292744]Srklet napisao:[/url]
Tungi napisao:U svakom slucaju je bolje od komunizma.
well, komunizam nam trenutno ne prijeti. a kapitalizam itekako.

da ilustriram :D ako te napada lav, a tvoja reakcija je 'tigrovi su opasniji', to ne znaci da te lav nece zaklati i pojesti.
tak da jbg, ides na ono sto trenutno preti/odrzava 'feudalizam'.
a slobodno trziste je divna stvar.
Korisnikov avatar
By blenta
ja bih podrzao srkletove postove potpuno
i samo bih da dodam da se vec pojavljuju u prodaji uveliko 3d televizori
a od pre godinu i nesto dana i 3d laptopovi cak

i daju sasvim okej 3d dozivljaj

ergo nije da je 3d nesto sto ce osigurati da mora da se kupi karta

carry on...
Korisnikov avatar
By svejedno
^e, a bas sam cekao kad ce to da se desi (3d kompovi)

...ali 4d, 5d...lol ...salim se, serem....dovoljno je povecanje cene karata ,)
By Speculum Columbae
Ja nisam nigde rekao da je kapitalizam, ili feudalizam nepostojeći/bezopasan.
(zato što srpski jezik dozvoljava duple negacije, zato smo i prokleti)
Korisnikov avatar
By svejedno
ma slazemo se ti i ja potpuno,
ja vise ludujem sa tim kapitalizmom zbog pucanstva koje cita..... rokam propagandu ,)
Korisnikov avatar
By blenta
@svejedno
pa ima i to (4,5d etc). bejah doduse samo par puta na mestima gde veje sneg u sali kad veje na platnu
hladno je kad je hladno, duva kad duva vetar, prska te voda kad talasi zapljuskuju i pradzara ti rotor ispod guzice prostatu kad treba da se poplasis :)

ne mislim da je to nesto sto neizostavno ubija kreativnost
stavise otvara nov prostor za kreativnost
mada je prevashodno stavljeno u funkciju zarad -1 boljeg marketiranja i 2 veceg profita
od ulaznica jer musterije vide vecu vrednost u dozivljaju

e sad moguce je da ce usled novih tehnologija proci film koji je drek i nudi samo dobre efekte ali to nije krivica postojanja novih tehnologija nego potrosaca koji ce da odu samo zarad toga u bioskop i kupe kartu

pritom ja ne vidim sta je u tome problem

riba koja se pali na vampira koji svetli na suncu i bradaje mu strce upolje zarad 3 d efekta ima puno pravo i treba da joj bude dostupno da za svoje novce to i dobije neovisno da li sad neki random kultur fasist misli da je to "filmsko dostignuce" nezasluzno projekcije jer nije dovoljno umetnicki ostvareno
Korisnikov avatar
By svejedno
slazem se ja skroz, ko sto napisah u prvom postu na temi,
no i kultur-fasist ima pravo da vidi svoje kulturno-uzdizuce-elitisticke gluposti,
bez svakog filma namerno produzenog zarad zarade (banalan primer)

ko sto mars rece:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2497351#p2497351]Mars napisao:[/url]Najocigledniji dokaz tome je otvoreno priznanje vlasnika studija da namerno (i umetnički-nepotrebno) prave filmove duze od 2-2.5 sata - jer danas gledalac filma (kupac proizvoda) ocekuje da za svoje $$$ dobije vise od samo sat ipo po filmu.
a da niko nema pravo ikome nesto da zabranuje, slazem se.

..

i ja sam cak sada skroz u fazonu (iako napadam kapitalizam dje god stignem)
da ce se sve to svakako iznivelisati u sledecem veku samim ...'prirodnim zakonima postojanja'.

...udario me neki optimizam, sta li.
Korisnikov avatar
By antibiotic
ajme , kad se pre naredjase postovi pre nego sto dovrsih svoj, i to u ovo doba. :D

Tehnologija je umetnost ucinila pristupnijom za stvaranje, sve je manje privilegija onih koji mogu da priuste sredstva. Ne samo film, mozda je samo teze za odabrati ono sto je dobro u moru stvorenog.

Razlika je takodje u iskustvu, vremenskoj zoni i vrsti tehnologije koja se koristi kao "alat". U vremenu samog pocetka nastanka kinematografije, na primer, napravljena su neka epohalna dela (metropolis, oklopnjaca...), ali i puno trasha-a za koje i ne znamo. Medjutim, oni nisu imali filmske prethodnike na koje su mogli da se ugledaju i da uce, vec njihovo umetnicko iskustvo je dolazilo iz drugih medija/vrsta umetnosti, tipa slikarstvo ili fotografija. Danas se filmadzije inspirisu drugim filmovima da bi pravili svoje filmove.

Nekima je film "Avatar" jos uvek vrhunac 3D dozivljaja (mozda zato sto je bilo prvi?), sto ispada da je ono sto je prvo uradjeno u novoj tehnologiji po nekom pravilu i najbolje, a da sve ostalo ide po liniji recesije. Zapravo bi donekle trebalo biti suprotno.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!