Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

ima je svuda, na svakom koraku, na televiziji, panoima, internetu, skolama, fakultetima...podrzumeva se.

pocevsi od najranije mladosti, vaseg otkrivanja seksualnosti i prvih celicnih zavesa izmedju vas i ostalih slobodnih klinaca koji se vataju i ljubakaju kako god im je volja...

odes na net, fejs, pogledas novine - zgodne cice za muskarce, seksi momci za zene... ti ostajes u getu gay okvira da bi bio iole opusten i slobodan, dok i to ne pocne da te gusi...

gledas kako se i kurta i murta, i glupo i tupo baskare svojom heteroseksualnoscu gde god stignu ( danas ponosniji nego ikad sto su str8 - u odnosu na tebe, nas), dok ti svoju krijes kao boles', cak i kad ne moras - ustucavas se. I oni najtolerantniji heteraci ti gledaju kao neki vanredni "slucaj".

situacija je u toliko gora sto su sve sumnje i nesugurnosti kod tebe nestale, mozes putem neta da vidis milione slicnih sebi, sve ti je normalno, ali ti okruzenje nije normalno - heteronormativu moras da gutas velikim kasikama - svakodnevno, i nista nemas od toga, sem da se osecas kao veceiti outsider u tudjim zivotima.

najgore je to sto su takvi izgledi da cemo vecito morati ziveti sa tim, bilo gde na planeti (sem ako ne osvojimo neko svoje parce zemlje negde i uredimo ga po nasim pravilima).

dopunsko pitanje:
sta je resenje?
Korisnikov avatar
By Mars
Uopste mi se nije smucila, a ne znam sta bi bilo resenje onima kojima jeste.

:neznam:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Kažu za sada samo 'olandija, mada je uvek pod pretnjom potopa, jer je veliki deo teritorije vidno ispod nivoa mora... da ne spominjem kako je u suprotnosti sa Bogom u svakom pogledu.
navika mi je živjeti u njoj te me ne pogađa svakodnevno, emotivno itd., ali uvijek je primijećujem (samo jedan primjer: kad u mediji spominju rupert everetta uvijek se dodai ispred 'homoseksualni glumac' ili 'deklarirani gej i glumac', dok za georgea clooney nitko nikad ne pise 'heteroseksualni glumac george clooney) te mi je intelektualno, politicki, ideoloski i moralno odbojna.
zelim zivjeti u svijetu u kojem svako rodjeno dijete nije defoltno heteroseksualno.
By space_oddity
Heteronormativnost pogađa i strejt ljude, jer ne podrazumeva samo normu heteroseksualnosti već i rodnih uloga.

Ali, da, sere mi se od heteronormativnosti i na racionalnom i na emocionalnom (nažalost) nivou.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2487840#p2487840]Popeye napisao:[/url] (samo jedan primjer: kad u mediji spominju rupert everetta uvijek se dodai ispred 'homoseksualni glumac' ili 'deklarirani gej i glumac', dok za georgea clooney nitko nikad ne pise 'heteroseksualni glumac george clooney)
to ne bi bilo toliko tragicno kada bi 'homoseksualan' imalo znacenje nekakve posebnosti, recimo, bez diskriminacije ili bez selekcije po necijoj seks.or.
Mozda Rupert malo kukumavci kada kaze da ne dobija ulege zato sto je gay, ali to jeste praksa. Zene generalno ne privlaci ono sto znaju da ne mogu imati, pa je zato clooney trazeniji glumac or ruperta. To je prilicno povrsno, nije dovoljno da zamisle u nekom filmu ruperta gde glumi da je str8 - da je str8, vec mora postojati barem mala sansa da ga mogu dobiti u relanom zivotu, sto bi trebalo biti slucaj sa cloonyjem. :D
Korisnikov avatar
By ultraviolet
ne znam gde si video zgodne momke za žene. uglavnom su to neke gadne sise prepumpane da mačose (naćoooos). ili ima, ajde, zgodnih momaka za žene, to je fotka u sklopu članka '107 načina kako da mu popušite pa napravite sendvič'. ili vučić.
evo neki dan ja kuvam rucak i jedan lik koji je dosao tu u kucu kaze "ooo ti si danas kuvarica"
u ovom mom seocetu je nemoguce cuti da ce neko muskarca koji kuva rucak nazvati kuvarem
ima tako dosta primera, pogotovo sad kad se kolju svinje(sto je muski posao)(zene ciste samo svinjska creva) pa onda krenu "muski razgovori" tipa "Lepa Brena je Lepa Brene ali dva puta je dva puta"

kao sto neko rece to smeta i nekim heteroseksualcima
ja licno ugasim mozak kad krene takva prica, gledam sagovornika i suncam na nekoj egzoticnoj obali
Korisnikov avatar
By blenta
mozda je do mene jer ja bas nisam mnogo ekstrovertan
no ne postoji li mogucnost da se njemu, njoj, njima
stavi do znanja koje ti teme leze a koje ne

ako vec moram da provedem vreme sa nekim a taj neko i ja
ne zelimo da ne prozborimo uopste, normalno mi je
da jedan drugom damo hint da ja ne zelim da to vreme provedem slusajuci
o novim caninim hitovima a on meni da boli briga o necemu o cemu bi ja pricao
pa ako vec provodimo to vreme skupa da nadjemo neke zajednicke chit chat teme
Užasno sam alergičan na heteronormativnost, a još alergičniji na heteropatrijarhat.
Ali mi je takođe veoma zanimljiva jedna pojava među takvima, da se to i njima obija o glavu. Toj pojavi sam dao ime "muški petko".
On se druži samo sa dečacima, sa njima ide svuda, u kladžu, kafanu, na basket... Sa ženskim svetom opšti samo ako ima devojku ali i sa njom provodi tek dva sata dnevno, uglavnom se voze kolima tražeci skrovita mesta da se parkiraju. Tokom vožnje ne razgovaraju mnogo,a posle seksa uopšte.
Devojke su cesto ljubomorne na njegove ortake iako zaista nemaju razloga za to jer muški petko ni sa ortacima nema mnogo dublji odnos, oni se samo takmiče ko će da proizvede više testosterona.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
nije mi se zgadila
jos uvek
stvorila sam sebi sasvim povoljne uslove za prezivljavanje

a kad ispizdim na pojavu, brzo reagujem i tako se resetujem
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2487973#p2487973]Dante napisao:[/url]Užasno sam alergičan na heteronormativnost, a još alergičniji na heteropatrijarhat.
Ali mi je takođe veoma zanimljiva jedna pojava među takvima, da se to i njima obija o glavu. Toj pojavi sam dao ime "muški petko".
On se druži samo sa dečacima, sa njima ide svuda, u kladžu, kafanu, na basket... Sa ženskim svetom opšti samo ako ima devojku ali i sa njom provodi tek dva sata dnevno, uglavnom se voze kolima tražeci skrovita mesta da se parkiraju. Tokom vožnje ne razgovaraju mnogo,a posle seksa uopšte.
Devojke su cesto ljubomorne na njegove ortake iako zaista nemaju razloga za to jer muški petko ni sa ortacima nema mnogo dublji odnos, oni se samo takmiče ko će da proizvede više testosterona.
Interesantno. :)
Meni je u ovoj zemlji muka od mnogo toga. Ovo nije izuzetak.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Meni ne smeta heteronormativnost sama po sebi, već njeno nametanje i posledično gušenje svih drugih oblika "normativnosti" da se tako izrazim.
Korisnikov avatar
By ilija f
Mene toliko ne pogađa, zato što generalno sam okružen ljudima koji ne priznaju rodne stereotipe i jako su gay friendly. Ali npr u porodici kad čujem, pripeglira mi se. Jebiga, tako je kako je :/
Navikao sam se na nju, tačnije - i ne znam kako to izgleda kad je nema, tako da ona dođe kao neki spoljni prirođeni hendikep.
To je delimično i prirodna nuspojava života manjinske grupe, neće marketinški stručnjaci valjda praviti gej reklamu za neki svakodnevni proizvod široke potrošnje, pošto im je cilj da reklama posluži svrsi, odnosno da reklamirani proizvod nađe put do što većeg broja potrošača.
U takvom heteronormativnom okviru, teško opterećenom i homofobičnim okruženjem, ostaje da svaki gej pojedinac i pojedinka nađu u životu optimalnu mikro društvenu grupu u kojoj će organizovati svoj život. Ne treba zato da čudi što je tolika navala pedera u svet mode, stila, estrade i uopšte - umetnosti. Lakše će u tom svetu naći sebi slične, nego u nekoj kancelariji za knjigovodstvene usluge u društvu kancelarijskih pacova i pacovčica, koje u pauzama svog smrtonosno dosadnog posla pričaju o zimnici, muževljevim pokrpljenim gaćama, ogrevu i sličnim, još smrtonosnije dosadnim temama. :gotika:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ne smeta mi. jer kad god naidjem na nju ja se na istu i ispovracam.
Korisnikov avatar
By antibiotic
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2488757#p2488757]Anhedonie napisao:[/url]ne smeta mi. jer kad god naidjem na nju ja se na istu i ispovracam.
:lol:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2488558#p2488558]*deni* napisao:[/url] Ne treba zato da čudi što je tolika navala pedera u svet mode, stila, estrade i uopšte - umetnosti. Lakše će u tom svetu naći sebi slične, nego u nekoj kancelariji za knjigovodstvene usluge u društvu kancelarijskih pacova i pacovčica, koje u pauzama svog smrtonosno dosadnog posla pričaju o zimnici, muževljevim pokrpljenim gaćama, ogrevu i sličnim, još smrtonosnije dosadnim temama. :gotika:
Pa mislim da pedera ima u "svetu umetnosti" , ako zaista ih ima, pre zbog toga sto tamo pronalaze diverzitete, kao sto je sopstveni, nego druge pedere (ako pricmo o muskarcima, pedere generalno vise privlaci hetero sterotip koji u diverzitetima manjka np. pre bi nekog macho sportistu, ali je malo teze uklopiti se medju njih), odnosno sansu da ispoilje svoj diverzitet. Pedera ima i u kancelarijama i fabrikama samo sto smo tamo vise maginalizovni ili manje prepoznati, nazalost.
Pa ja upravo na to i mislim. Nisam mislio da pederi teže umetničkim krugovima zato što tamo žele da pronađu druge pedere, koji im odgovaraju seksualno ( barem ne prioritetno ), već zbog opšte klime i životnog stila u tim krugovima.
To je isto kao i sa mušicama i drugim bubama, koje se roje oko određene vrste svetla. Svaka vrsta buba ima određeni tip osvetljenja, koji ih privlači i koji im odgovara, pa se oko njega i roje. :yes:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!