Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By *deni*
Naime, komšija pored mene je nedavno nabavio štene dobermana, ženkicu i za sada je drži na maloj terasi koja se oslanja na moju, pošto smo prve komšije.
Ubrzo po dopremanju kučeta sam primetio da on to kuče svakodnevno i predugo drži izolovano na toj terasi, zbog čega kuče, pretpostavljam, često cvili.
E sad, poslednjih dana čujem barem jednom dnevno zvuk sličan zvuku koji se čuje kada se neko šiba kožnim kaišem, a taj zvuk odmah potom prati i bolno i glasno životinjsko cviljenje. Iz toga zaključujem da komšija tuče tu životinju. :ozbiljan:
Pošto je reč o dobermanu i pošto je komšija još prvih dana po nabavci tog šteneta iznosio u razgovoru ideje kako će taj pas da bude prava '' čuvarkuća '' kad poraste, da li je moguće da on to nesrećno kuče planski šiba svaki dan, ne bi li u njemu razbuktao agresiju, koja će dovesti do izrastanja tog šteneta u pravu čuvarkuću, kakvu on priželjkuje ? I da li se to obično radi sa dobermanima dok su mali ? :kuca: Šta vi mislite ?
Reč je o energičnom, rafalnom šibanju, koje nikad ne traje duže od 10-ak sekundi.
Korisnikov avatar
By Blady
Mislim da je tvoj komsija idiot i da ga treba prijaviti.
Korisnikov avatar
By *deni*
Prilično to grozno zvuči. Nije da je kuče nemirno, nego - tišina i odjednom - samo rafalno šibanje i jauci šteneta. I sve to traje 10-ak sekundi i ponavlja se svaki dan.
Ja ću morati nekako da nađem opciju da vidim kako to izgleda, za sada sam imao prilike samo to da slušam. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa zato sam i postavio temu, jer ne planiram da okrećem glavu. Prvo ću ga pitati o čemu je reč, pa ću onda videti šta dalje. I onako mi duguje već za 2 računa za kablovsku televiziju, koju plaćamo po dogovoru pola-pola, od kad sam pristao na njegovu ideju da se ilegalno prikopča na moj televizor. Stanovi su toliko blizu da nije trebalo ni 4 metra kabela da bi se priključio. Maltene smo cimeri, takav osećaj imam, jer se sve čuje. Jebem ti socijalne stanove. :pljuje:
Korisnikov avatar
By Torry
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2446033#p2446033]*deni* napisao:[/url]Pa zato sam i postavio temu, jer ne planiram da okrećem glavu. Prvo ću ga pitati o čemu je reč, pa ću onda videti šta dalje. I onako mi duguje već za 2 računa za kablovsku televiziju, koju plaćamo po dogovoru pola-pola, od kad sam pristao na njegovu ideju da se ilegalno prikopča na moj televizor. Stanovi su toliko blizu da nije trebalo ni 4 metra kabela da bi se priključio. Maltene smo cimeri, takav osećaj imam, jer se sve čuje. Jebem ti socijalne stanove. :pljuje:

samo da ne bude neki idiotski alibi: komsija denika, ucinilo ti se, pa gde bih ja svoje voljeno kuce...
Korisnikov avatar
By *deni*
Ma i ja strahujem od odmazde ako ga prijavim, ali jednostavno ne mogu da dozvolim da to kuče bude svakodnevno šibano. Tako mi ga je žao kad se sa susedne terase upilji u mene kad izađem na svoju terasu - načulji uši i zagleda se u mene tužnim očima, valjda željno lepe reči i ruke koja će ga pomaziti po glavi.
A ja ne mogu da ga pomazim, jer ipak nemam toliko dugačku ruku koja bi dosezala do njega, koji je ipak na susednoj terasi.
Korisnikov avatar
By Torry
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2446047#p2446047]*deni* napisao:[/url]Ma i ja strahujem od odmazde ako ga prijavim, ali jednostavno ne mogu da dozvolim da to kuče bude svakodnevno šibano. Tako mi ga je žao kad se sa susedne terase upilji u mene kad izađem na svoju terasu - načulji uši i zagleda se u mene tužnim očima, valjda željno lepe reči i ruke koja će ga pomaziti po glavi.
A ja ne mogu da ga pomazim, jer ipak nemam toliko dugačku ruku koja bi dosezala do njega, koji je ipak na susednoj terasi.

imam i ja ovde problem, do mene, zenka staforda, po ceo dan vezana i zavija. doduse, tek skoro su poceli da je setaju i pomalo pustaju u dvoriste.
meni se srce cepa kad je slusam, i zalila sam se gazdi koji samo kaze, a sta ja da joj radim. cuj!!! mozda i ja preterujem ali meni je to nepojmljivo, da je drzi vezanu po ceo dan. ako nista drugo, bar je ne bije. za to bih ga vec prijavila.
Korisnikov avatar
By *deni*
Moguće da ću mu prvo predočiti da od nedavno zlostavljanje životinja predstavlja krivično delo. Ima jako puno sveta koji i dalje psa, goluba, miša, svinju svrstava u kategoriju stoke i smatra da sa stokom može da postupa kako mu se prohte.
A ovaj komšija nije odveć potkovan znanjem, ne koristi čak ni računar, nego traži da mu ja postavljam njegove slike na njegov fejsibuk profil. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By Delete
Mislim da nije pametno da ga ti prijavis, jer ako on tako zlostavlja zivotinju, ne verujem da bi se libio i tebe, tako tananog i krhkog da isprebija.
A i ako ga prijavis, a nadlezni mu ne oduzmu psa, rizikujes da za manje od godinu dana, kao slucajno, postanes zrtva istog tog psa.
Korisnikov avatar
By Marizza
Mislim da ne žuriš sa prijavljivanjem. Prvo dobro izvidi šta se dešava. Slažem se sa @Delete
Korisnikov avatar
By *deni*
Grozota. Samo se gomilaju razlozi zbog kojih sve više mrzim ovaj svet i ljudski rod. :pljuje:
Sve češće poželim da nestanem fizički sa ovakvog sveta, jer ljude očigledno menjati ne mogu. Na umoru bih samo poslednjim dahom izustio : '' Ne dao mi Bog da vas ikad više sretnem na bilo kom svetu, u bilo kom obliku, ko vas je poznavao, ni pakao mu neće teško pasti ! '' i da onda crknem srećan što više sav taj ljudski hohštapleraj neću morati da gledam.
Korisnikov avatar
By mega therion
msm da trebas sto preda reagujes, jer ako se sibanje nastavi i pas postane agresivan... Jedino ce moci da ga uspavaju posle... Jbt, nikad mi takvi ljudi nisu bili jasni. 16 pasa sam imala, jesu bili nemirni ali nikad ih niko nije sibao...
Korisnikov avatar
By Srklet
ljudi se često u odnosu prema životinjama ispostavljaju kao "životinje". ja bih em prijavio em razvukao kretena po medijima. možda prvo ovo drugo. ^^
Korisnikov avatar
By *deni*
Ih, sad i ti... Ti bi svakog dao u štampu, kao da štampa baš tako neselektivno piše o svakom lokalnom điđanu koji na skučenoj terasi svog skučenog stana na poslednjem spratu socijalne zgrade šiba svog psa, a da pritom to zlostavljanje ne prati neka posebna okrutnost, kao što je odsecanje šapa, bešenje psa o obližnje drvo i sl.
:ozbiljan:
Korisnikov avatar
By ilija f
Dobro osmotri situaciju i nikako nemoj da prijavljuješ bez mala jada. Kod nas ljudi prolaze sa kaznama od 200 do 1000 dinara za zlostavljanje životinja (tako sam ja bar čuo od nekoliko iskustava), a nikad nisam čuo da je nekome životinja zapravo oduzeta ili tako nešto radikalnije. A sa druge strane, ako on sazna da si ga ti prijavio, možeš da patiš od odmazde.. Razmisli dobro, najbolje bi bilo ako bi mogao da ga prijaviš a da on to ne sazna i ne posumnja (što je, priznajem sjebano).. Jadan pas :/
Korisnikov avatar
By *deni*
Nešto sam razmišljao i o soluciji - Solomonskom rešenju - da maznem to kuče sa susedne terase i tako ga spasem bede. Sklonio bih ga na sigurno, a dole bih na beton podmetnuo neki leš ranije krepale slične životinje ( slučajno nađene na drumu, uvek ih ima, gaze ih kamioni svakodnevno ), pa da ispadne kako je zlosrećno kuče skočilo u smrt sa 7 sprata, ne mogavši na drugi način da se spase od maltretmana.
:eureka:
I vuk sit i ovce na broju.
By space_oddity
Bejah na nekoj tribini povodom svetskog dana životinja prekjuče gde je jedna pravnica govorila o tome da se zapravo dosta često dešava da se zlostavljači životinja uspešno procesuiraju, čak i NN lica. Go for it.
Korisnikov avatar
By Madonna
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2446077#p2446077]*deni* napisao:[/url]Grozota. Samo se gomilaju razlozi zbog kojih sve više mrzim ovaj svet i ljudski rod. :pljuje:
Sve češće poželim da nestanem fizički sa ovakvog sveta, jer ljude očigledno menjati ne mogu. Na umoru bih samo poslednjim dahom izustio : '' Ne dao mi Bog da vas ikad više sretnem na bilo kom svetu, u bilo kom obliku, ko vas je poznavao, ni pakao mu neće teško pasti ! '' i da onda crknem srećan što više sav taj ljudski hohštapleraj neću morati da gledam.
:up:

inače i ovde je nešto slično bilo aktuelno i ja sam zvao komunalce, posle još 10 brojeva i to nije ničiji posao, ne znam samo gde se sve to procesuira ^ :povez:
By space_oddity
Procesuira se tako što se piše krivična prijava, pozivajući se na zakon o dobrobiti životinja koji postoji već, čini mi se, 3 godine u zemlji nam Srbiji.
Korisnikov avatar
By Mars
jos kad bih imao poverenje u srpsko pravosuđe.

plus sto se ja tu uvek bojim da on posle toga moze da bude samo gori prema nekoj drugoj zivotinji
By space_oddity
Razumem tvoje dileme. Ali kako ja to vidim:
Ako se podnese prijava, on će A. biti kažnjen B. neće.
Ako bude kažnjen, on će A. biti adekvatno kažnjen B. biti neadekvatno kažnjen.
Ako bude kažnjen, on će A. promeniti svoje ponašanje B. neće promeniti svoje ponašanje ili će nastaviti još više da zlostavlja životinje.

Dakle, postoji izvesna verovatnoća da će se promeniti ipak.
Ako se desi ovo drugo, on može da bude prijavljivan iznova i iznova.
Naravno, ovde računam na to da će se ipak nešto desiti tj. da naše pravosuđe nije baš na potpunoj nuli.

Jer ako ne bude prijavljen, verovatno je da će nastavljati to da radi.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!