Uh, danas sam se ozbiljno posvetio gledanju serija, a ne planiram da prestanem. (Sopranovi maraton
)
SLEDE SPOJLERI ZA OBE SEZONE SHAMELESS (SHOWTIME)
Anyways, finale Shameless je odlično. Ostali su u svom elementu. Jes' da su kao uozbiljili ove finalne epizode i da je sve to vrlo ozbiljno i teška tematika, ali meni su dijalozi bili genijalni, savršeno dvosmisleni, suptilni, sa izvesnom dozom vređanja, ali opet nehejtabilni (dunno what this stands for).
Sheils je, kao i u prethodnoj sezoni, highlight serije. Koliko pozitivnosti i svega dobrog, normalnog i non-shameless u jednoj osobi. Kraljica je!
Imala je fantastične scene ove sezone - poslednje 2 epizode, kod frizera, ganjanje lopova mikserom.
Sem nje, Iana, po nekom gej defaultu, takođe dosta gotivim. Mnogo su promenili njegov lik i baš bezveze što ne može da nađe neku konstantu u svom životu. Kash ode sa nekim Turčinom, Mickey je pizda, Loyd ... pa opet ista priča kao sa Kashom! Ovaj kreten će ga jako povrediti, da se skontati. Ona čitava priča oko koledža mi je bila zaista tužna, empatija.
A Cameron se opasno prolepšao za ovu sezonu. Poredivši njega u 2x12 i 1x01 - nikad ne bih rekao da je to ista osoba (hiperbola, naravno)
Debbie je slatkica. Ali glupa, povodljiva, valjda kao i sva ostala deca njenog uzrasta, šta znam, očekivao sam wunderkid uzimajući u obzir da je ona Gallagher, član porodice oko koje se vrti priča, te da treba da bude this and that (u ovom slučaju sve najgore), ali je njen lik zaista prijatno iznenađenje. Neočekivana je, bez klišea, glumica je... premedena . (str8+pedofile moment)
Lip... ne gotivim ga nešto posebno, ali se napatio u ovoj sezoni. Da li je on nekom privlačan odavde? Meni je odvratan kada ga prikazuju u krupnom planu, a čujem da ga veliki broj devojaka simpatiše.
Carl... nigde nisam primetio ovu vrstu komenatara, ali da li iko primećuje da on daje sve znake psihopate? U početku to bilo naivno sa spaljivanjem onih lutaka u mikrotalasnoj, ali sada već naučio da koristi pištolj, barata noževima.
Inače, klinac odlično glumi. Svaka čast!
Fi je klasična glavna uloga, ne bih u preterano komentarisanje njene persone. U pojedinim scenama mi je izuzetno žao i rado bih uskočio u ekran da je zagrlim, dam podršku. Čist je primer loše sreće.
Frank... šta sve ljudi neće učiniti za novac...
Bio mi odličan u onoj epizodi (ili su to 2) kada je nosio sivu majicu sa povraćkom u više navrata.
V i Kev su malo izgubili smisao ove sezone (iskreno, i dobro je, ne bi njihove priče ni stale tu negde). Ono malo je verovatno za minutažu, koju SHO ne ograničava.
Dok je Ethel bila tu, odlični su bili. Zaista mi je bilo jako žao kada je mala otišla, toliko drugačija, neprosečna i sa nekim pričama, još sa detetom, pa kad su došle sestre iz harema ili čega već... vrhunski! Baš mi nedostaje.
Podobna analiza Shameless. Morao sam.
edit:
zaboravih najodvratniju osobu there is na ekranima pored Govnara iz Game of thrones - KAREN!
Nema reči koje bi mogle opisati moju mržnju prema njoj! Koliko odvratno biće, kurvetina najobičnija i najmizernija! Šteta, ali veliki broj devojaka jeste skoro pa kao ona. Gadi mi se! Mislim da predstavlja sve ono što se može loše naći u osobi, da poseduje sve moguće mane. Zrači toliko negativnom energijom, bez obzira što je slatka. Eto - izgled nije sve. U ovom slučaju je nepresudan.
Da pomenem i Monicu... neizlečiva je. Tako će ceo život zajebavati jadnu decu. Sreća, pa će Debbie, koju sve to najviše pogađa, uskoro i da odraste i moći će da shvati određene stvari. E sad ga preterah.