Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

U zadnje vreme baš često čitam naslove kako je neko našao pare u novčaniku ili kesi...u zemlji gde je večita besparica.
Još luđe je što se te pare uvek vraćaju vlasnicima od strane pronalazača...u zemlji gde je moto Da komšiji crkne krava...
I svi bre izašli u novinama...
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/313646 ... 00-dinara/" target="_blank
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/313503 ... drzim-pare" target="_blank

Komentari?
Korisnikov avatar
By Mars
Nije da se uvek vraćaju, nego se samo od toga napravi novinska vest.

A ovaj primer gde se poštenje meri sumom od 70,000 RSD...
Ne mogu da nadjem onaj clanak o decku iz Novog Pazara koji je nasao bas neku masnu sumu (u evrima) i o nekoj (valjda) pekarki, koja je nasla oko 100.000 dinara.
Nju su posle svega zaposlili u MUPu...
Ovo je jako cudna zona, barem se meni tako cinim.
Mozda ludim... :komp:
Korisnikov avatar
By Mars
Mislim da su i njega zaposlili u MUPu.

Cak je i završio nešto (tipa forenzika) ali nije mogao da nađe posao pa je radio u mesari.
Korisnikov avatar
By Mars
Teoretski: ne.

Podjem od toga da neće da izgubi pare neko ko ih nema...koji ih je teško zaradio i sl.

PLUS ako su to pare namenjene za neki mito, korupciju...plaćenog ubicu...moja je OBAVEZA da ih zadržim i izazovem celu seriju srećnih okolnosti po neku treću stranu :D

A praktino: nemam pojma. Nije mi se desilo.

Verovatni bih (i zabave radi) sproveo ličnu investigaciju, video ko je izgubio pare...pa bih tek onda odlučio da li da mu ih vratim.

Što bi rekao vladika moje eparhije: Bog voli one koji tako malo skrenu sa puta :sweet:
Pa s obzirom da sam ostavio jednom prilikom torbu sa pazarom na standu s novinama i vratio se (pri tom nisam u datom momentu bio uopste siguran de mi je nestala) da se raspitam, devojka koja je prodavala novine ju je uredno vratila.

Tad mi je taj dobrociniteljski akt taaako lepo spusti pritisak i stisao adrenalin da mi je doslo da se upisam od srece.

Da ja nadjem nesto takvo? Otkud znam, moze izgubiti neko ko je upravo digao platu, a opet moze izgubiti olos koji je ko zna kako sumnjivo stekao.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Teoretski, ne bih ni ja.
Gubim stvari relativno cesto, par puta su mi ukrali neke stvarcice, ali se ne stresiram previse oko toga. Nikad se nije desilo da izgubljeno ili ukradeno bude vraceno.
vratio bih pre sumu od sedamdesetak,pa do ne znam koliko hiljada dinara-mislio bih da je možda neko digao kredit,il tako nešto...

da nađem sedamdeset tisoča evriča,tu bih već razmislio-ko danas ima tolke novce...pošten svet cigurno ne... :unic:
To je sve posledica duboko ukorenjene navike našeg naroda da pare drži u slamaricama, pa ih onda nosi u kesama i gubi. :ozbiljan:
I dalje kod nas važi ono - Siromašna država, bogati građani.
:ozbiljan:
Što se pitanja da li bih vratio slučajno nađeni novac, zvaničan odgovor je da bih.
:andjelak:
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
kad su sitne pare u pitanju ne bih vratila.
ali kad je rec o ovako velikim sumama (za Srbiju) vratila bih definitivno. uvek mi u takvim situacijama prodje kroz glavu da je mozda novac markiran i ostavljen tu od mafije ili policije. 10% u svakom slucaju sleduje pronalazacu.
drug od mog strica je tako nasao novac za koji se ispostavilo da je ostavila policija za neku ucenu ili sta vec i kad nisu hteli da mu daju nagradu pronalazaca, lik ladno tuzio policiju i dobio kes :lol: ali naravno u Nemackoj, ovde bi svi grupno iskulirali
E, pa zato u situaciji kad nemate nameru da vratite nađeni novac ne treba odmah da ga troškarite, već treba malo da se pritajite i da novac odložite u slamaricu.
Onda osluškujete, pratite vesti da vidite hoće li se pojaviti neka informacija o tome da je izgubljen novac na mestu gde ste ga našli i tako... Tek posle jedno godinu dana krenete da raspolažete bespravno stečenim novcem, odnosno novčanicama.
:yes:
U međuvremenu možete da se luksuzirate na ime pronađenog novca, uzimanjem kredita, recimo... Bitno je samo da ne dirate nađene novčanice barem godinu dana, dok situacija ne postane skroz bezbedna za vas...
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
a jel toga ima uopste kod nas? mislim da novac moze da se markira i prati kada bude trosen? :nerd:
Korisnikov avatar
By bern
vratio bih. ne znam kakve okolnosti moraju biti da ih ne vratim...
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
:wow: ali da, to su onda noci bez sna i treperenja svaki put kad te neko pogleda na ulici cudno ili cujes neko suskanje u dvoristu..
izgleda sam po tom pitanju stara garda i to dozivljavam kao "prokleti novac"
By str00ja
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2365147#p2365147]Sanja Steppenwolfin napisao:[/url]kad su sitne pare u pitanju ne bih vratila.
drug od mog strica je tako nasao novac za koji se ispostavilo da je ostavila policija za neku ucenu ili sta vec i kad nisu hteli da mu daju nagradu pronalazaca, lik ladno tuzio policiju i dobio kes :lol: ali naravno u Nemackoj, ovde bi svi grupno iskulirali
koji hit :lol:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2365117#p2365117]*deni* napisao:[/url]To je sve posledica duboko ukorenjene navike našeg naroda da pare drži u slamaricama, pa ih onda nosi u kesama i gubi. :ozbiljan:
:roflmao: istina totalna

A šta bih ja uradio, iskreno nemam pojma, imao bih porive i da ga zadržim i da ga vratim, i jako čvrste argumente za oba postupka. Ne znam, razmislio bih dobro u datom trenutku, ovako mogu samo da lupetam na suvo. :neznam:
Korisnikov avatar
By Mars
Kažeš još da si imao stanovitih dilema, da nisi odmah želeo da ih vratiš...ALI ti se onda u mislima ukazalo lepo lice našeg predsednika...i kako on to ne bi uradio na tvom mestu (a taman posla DULIĆ, a taman posla ĐILAS)..i onda si se POSTIDEO i onda si shvatio da je poštenje jedini ispravni put.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2365207#p2365207]*deni* napisao:[/url]^
Vidiš, to je sjajan pakleni plan. Dogovorimo se da ti izgubiš lovu, ja je pošteno nađem i posle mene Dačić zaprimi na posao u MUP.
:krezavi:
ne znam šta bi sa ovom deni bilo da je kojim slučajem postala sisata vlasnica nekoliko "ugostiteljskih" objekata duž ibarske magistrale. imala bi svoj harem, izdavačku kuću... i kandidovala se za ministarku finansija... i dobila, naravno, sve regularno :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!