Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Blady
Mage napisao:
Ulix napisao:
Ma hajde, koliko puta do sada bismo tebe onda amputirati? Toliko si jedno vreme bio homofobičan da je to bilo mučno za čitati.
Istina... ali moj odgovor ostaje isti...

Amputacija! :sudija:
Meni je ovsj post smesan :lol:
Korisnikov avatar
By Srklet
alexandermagic napisao:
OnT: Iskoristiti, a onda ih psihološki ruinirati.
divno :lol:

inace, mage prolazi kroz uobicajenu fazu gej radikalizma. proci ce ga to. :)
Korisnikov avatar
By tebra
Uuuu, ja sam bio zesci autohomofob. Hvala Bogu, pa sam imao dovoljno hrabrosti da priznam sebi ko sam i sta sam, a uz pomoc drugih ljudi sam napravio i taj korak da ne mrzim sebe, da se ne stidim toga, vec da se ponosim time sto sam gej!

Odg: emancipirati
Korisnikov avatar
By Galadriel
Popeye, sa koliko godina si se ti autovao svima?
vec sam pisao o tome. :) s 20 godina.
doduse, sto mislis pod 'svima'? :nesiguran: na TV-u sam se u svojstvu pedera pojavio s 26.

s time da ja doista nisam imao velikih problema s autohomofobijom; uvijek sam imao previse dobro misljenje o sebi da bih si zamjerao sto sam peder. :smug:

sjecam se ko da je bilo danas :D kad sam s 11 godina skuzio da sam homoseksualac, jedino sto me je zabrinulo jest saznanje da okolina na to ne gleda previse blagonaklono. ali kako sam ionako mrzio svoju okolinu (nikad od mene patriota, a kamoli lokalpatriota :(), nije da je to saznanje duboko utjecalo na mene, u smislu 'jao, bas se zelim uklopiti medju tu žgadiju, moram biti kao oni jer sam bolestan'.

one could say that i was maladjusted in just the right way. :zastava:
Popeye napisao::hamlet:

dakle, sto uciniti s osobom koja je ogrezla u autohomofobiji, al ono bas do daske. ne govorim o ovim laksim slucajevima koje susrecemo na forumu poput hansa, nego onima koji su totalno zaglibili u patologiju.

da ilustriram, evo nekoliko postova jedne osobe s drugog gej foruma koji prilicno dobro skrecu paznju na to:
1.
- u povodu antidiskriminacijske kampanje
Nisam čuo da neka LGBT osoba diskriminirana - po meni netko dobije po nosu i pedalu ako je kreten, a ne jer ima zelenu kožu, zlatnu kosu, ljubičaste oči ili guzi ovna...
-Slažem se da ima pun predrasuda i mržnje prema LGBT zajednici, ali aktivisti i ne pomažu...

- s obzirom da je riječ o hrvatskoj, hardcore autohomofob se naravno vrlo brzo identificira kao netko iz rijeke, koja je poznata po pederima bez muda i pameti:
Ali ono što slušam pedere oko sebe je da se žele postaviti nasred korza i šamarati krajnike -to bi našem društvu bila provokacija, a da i ne govorim kako ne vidim ni m/ž parove da rade išta više od pusice

- tko je bez grijeha neka baci prvi kamen :D
ili se krivo izražavam ili nisam shvaćen...
ja bi prvi pogodio kamenom ako bi paradirao netko polugol sa srebrenim hlačicama sa fol razlogom da "educira" ljude o pravima manjina i bla bla...
nisam pratio split i ne pratim te povorke od onih ranijih u Zagrebu koje su više išle na štetu zajednici nego u korist.

Nisam outan u smislu da furam zastavu na leđima i svima pri pozdravljanju kažem da sam gay... ali i da me potpuni stranac na korzu pita ako sam peder -rekao bi da jesam.

2.
- rasprava o mogućem otvaranju gej kluba u rijeci
Totalno sam protiv "deklariranih" klubova jer se opet diskriminira...
Neka bude klub kao klub, a javno može bit deklariran, eventualno, kao gay friendly mjesto...
-I oni plakati o ravnopravosti gay osoba na radnom mjestu... -tko je akinut? Ako radiš posao kako treba, koga zanima da li se jebeš i u koju rupu!

- čovjek širokih pogleda, protiv etiketiranja :lol:
ja sam protiv ikakva etiketiranja...
ali ako ovo bude GAY klub, onda bi i drugi možda trebali nositi etikete?

the point is: ako mi sami stavimo etikete, hoće li jednom biti posteri da gay people diskriminiraju straight people!?

- naravno, prajd mu se ne svidja
meni je paradiranje čista glupost -to više raspizdi ljude radi tetkarenja i sl nego što pomaže edukaciji istih...
bacio sam pogled na zadnju u ZG, i za pohvalu je da nije bilo ništa provokativn od strane sudionika -za razliku od pred par godina kada sam ugasio TV od muke i nisam gledo ni P od Prijenosa povorke kasnije

enivej, valjda se stereotipniji autohomofob od ovog citiranog ne moze biti. za njega je homoseksualnost privatna stvar, protiv je prajda, prezire feminizirane, negira diskriminaciju, brine se o ugrozenosti heteroseksualne vecine od strane pedera i najvise ga od svega smeta bilo kakvo javno izrazavanje pederluka jer to "provocira" sve pristojne homofobe kojima on doslovno i metaforicki lize dupe.

i, kako je najkonstruktivnije reagirati na pojavu takve, erm, pojave? :misli: amnputirati kao gangrenozan ud ili tek ignorirati? pokusati uci u diskusiju i skrenuti paznju toj osobi da je totalno bolesna? ismijavati i vrijedjati? sta, kako? :party:

pitam i za online komunikaciju i za RL. :)

Obzirom da su ocito u pitanju Hrvati - ubiti, naravno.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Znači do dvadesete si bio autohomofobna gangreoznopošasna klozetarka i posle tebe svi moraju da se autuju sa 13 da ne bi trpeli uvrede od sopstvene zajednice. Ne razumem zašto da se stvara jaz između autovanih i neautovanih ovakvim šta god ovo bilo. Svačiji proces i faze prihvatanja treba ispoštovati. Vremenom ljudi shvate i ojačaju i bez odbacivanja i ružnih reči.
postoje mnogi kojima ne pomaze ni protok vremena ni nista drugo.

takodjer, ta cijela prica o uvredama je zamjena teza. autohomofobne ormaruse su vecina, autani i emancipirani su manjina. autohomofobne ormaruse daleko vise agitiraju homofobno nego sto autani pricaju protiv njih. ja sam vec toliko puta cuo i procitao komentare o napadnutim pederima i lezbama koji su 'to trazili', koji su 'provocirali', i to bas od ormarusa.

ali ljudi poput tebe nikad ne dotrce da obrane nekoga tko je aut i kojega se vrijedja u stilu 'vidi ti se na celu' i sl. kako to? :trep:

ps
i lijepo napisah da nisam nikad bio pretjerano autohomofoban, pa ni kad nisam bio aut. i'm above by default. :giggle:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Popeye napisao: ali ljudi poput tebe nikad ne dotrce da obrane nekoga tko je aut i kojega se vrijedja u stilu 'vidi ti se na celu' i sl. kako to? :trep:
Nije istina. :nono:

Popeye napisao:
ps
i lijepo napisah da nisam nikad bio pretjerano autohomofoban, pa ni kad nisam bio aut. i'm above by default. :giggle:

A što se nisi odmah autovao? :) Čemu odlaganje? Osim ako si bio nesiguran u gay koži?
Korisnikov avatar
By Galadriel
Btw, branila sam verbalno, a i fizički, eno pitaj Huanitu jednom umal dizginemo. :D
Korisnikov avatar
By Galadriel
Have fun :bye:

lol, stigao da editujes post sa početka diskusije
Korisnikov avatar
By denbo
Kragi napisao:A znas kaj me interesira?
Da li se autohomofobija iskazuje verbalno ili postupcima, odnosno iskazuje se na oba nacina, ali sta ima vecu tezinu?
Da li je pisanje i stav sam po sebi dovoljan ako to ne pokazes u praksi?
Koliko sam autohomofobican ako podrzim pride, otvaranje klubova i sl a pritom me moji pitaju kada cu da se zenim?
Koliko sam homofobican ako podrzim kampanju za ravnopravnost a na fb-u sam 'sladak decko' za pedere, odnosno Petar Petrovic za rodbinu?

itd
Dobro pitanje. Pa vazne su i rijeci i djela, ali po meni ipak su na 1.mjestu postupci...
I bas mi je gadno to vodjenje dvostrukih zivota...mislim, svi smo malko autohomofobni dok se ne autujemo (jer bi inace mogli bez problema odmah to da kazemo), ali cijenim da bar za to vrijeme cutis ako vec neces da podrzis svoje...
zakljucak- mrzim autohomofobiju :D
Majko mila, sad se setih jedne moje..."prijateljice"/"nerealizovane ljubavi"...:doh:

Ona je U TOJ meri bila autohomofobicna, da se sa njom ni u intimi 4 zida nije moglo razgovarati o devojkama, vezama, ukusima o devojkama itd.:ubise: Bilo je to vrlo tesko iskustvo za mene.
Ta je tvrdila da vise voli muskarce iako je ceo zivot provela u dugackim vezama sa zenama i tu praksu nastavila i danas, a muskarcu ne bi prisla ni govnjivim stapom.

Autohomofobija iz prve ruke. Nimalo lep prizor :ubise:

Zbog toge je, recimo ne postujem nimalo. Jedno radi, drugo prica.
E, sad...ja potpuno mogu da shvatim da neko iz ovih ili onih razloga ne zeli da se outuje svekolikom pucanstvu, ali brate da je neko toliko nesiguran, zatupljen, neznamsta...da ne moze sa "najboljom drugaricom"/"simpatijom"whatever da razgovara-to nikad necu shvatiti...
Jbna ormarusha, mrziteljka sebe...:bljak:
Korisnikov avatar
By Srklet
Kragi napisao:A znas kaj me interesira?
Da li se autohomofobija iskazuje verbalno ili postupcima, odnosno iskazuje se na oba nacina, ali sta ima vecu tezinu?
Da li je pisanje i stav sam po sebi dovoljan ako to ne pokazes u praksi?
Koliko sam autohomofobican ako podrzim pride, otvaranje klubova i sl a pritom me moji pitaju kada cu da se zenim?
Koliko sam homofobican ako podrzim kampanju za ravnopravnost a na fb-u sam 'sladak decko' za pedere, odnosno Petar Petrovic za rodbinu?
s obzirom na podcrtanu rijec, zakljucio sam da pitas mene. :D

well, ja mislim da je vazno uvijek djelovati s kombinacijom revolucionarnog radikalizma i prakticnog pragmatizma. u ostvarivanju tih radikalnih ideja.
(digresija:
recimo, to je uvijek bio moj problem s feministkinjama jedne od generacija (uvijek zaboravim jel prva ili druga :shrug: ), koje su odbijale zaprljati ruke stvarnoscu, nego su u separatna cetiri zida odlucile njegovati svoj lezbijski kontinuum. prave rijeci opasno gube na vrijednosti ako iza njih ne slijede djela, pa cak i kriva djela, ali nekakva.)
u balkanskom kontekstu smo jos toliko daleko od minimalnog konsenzusa u LGBT populaciji (sto nije isto kao LGBT zajednica) o tome zeli li se uopce ravnopravnost. da se moze provesti anketa, uvjeren sam da bi vecina LGBT populacije bila protiv ravnopravnosti. u takvoj situaciji je i deklarativno izrazavanje zelje za borbom i ravnopravnoscu veliki psihicko-politicki skok naprijed, cak i uz pomalo licemjerje vlastitog izostanka angazmana.
s druge strane, rijec je i o snizavanju kriterija, pa se covjek osjeca dobro cisto zato sto mu neki peder ne baca klipove pod noge, jer mnogi homoseksualci (svjesno ili ne) to cine. najveci problem s time jest sto ces ljude potaknuti da se angaziraju oko vlastite ravnopravnosti (pa i na nekom mikro-nivou okoline u kojoj zive) samo ako trazis vise od njih. ne ako trazis manje. odlican primjer toga je bila forumska rasprava o gay-serbija logou (logu? :nesiguran: ), te kako treba postojati opcija da ga se sakrije. ako toliko snizavas kriterij da autohomofobiji, ormaru i strahu (koliko god opravdan u nekim slucajevima bio) povladjujes do kraja, nikad se stanje nece mijenjati. ako jedna LGBT osoba nema u sebi dovoljno petlje da dodje na ovaj sajt i stakvim logom, e onda jebiga!
a opet, petlja nije nesto s cime se nuzno radja; prije dvije godine je nemas, pa je onda izgradis, sam ili uz pomoc drugih. ali je sigurno neces dobiti ako ne bude moralnog pritiska, iznutra i/ili izvana. nece se ona sama od sebe stvoriti.
tako da ima dosta ljudi koji ce danas deklarativno biti za prajd, a lagati svojim obiteljima da traze zenu. a za tri godine ce biti na prajdu, a njihove obitelji ce znati da imaju decka.
sve to pak vazi ako se u velikoj mjeri oslobodis autohomofobije. onda i ormar postaje vise jedno tehnicko pitanje. naravno, hrpa se njih nece nikad osloboditi autohomofobije, jednostavno ih je vec toliko izjela iznutra da drukcije ne mogu, i za takve mislim da ih treba prepustiti njihovoj sudbini, jer je uzaludno trosenje energije spasavati sto se spasiti ne moze. uostalom, to na balkanu (uz casne izuzetke) vrijedi za vecinu LGBT populacije iznad 40 godina.
u hrvatskoj ce za 10-20 godina stavovi prema homoseksualnosti biti kakvi su danas u londonu ili berlinu. i fakat mi je zao sto ce biti mnogo pedera i lezbi koji ce i dalje biti u dozivotnom kavezu samoizabranog ormara, totalno paralizirani da primijete tu ogromnu drustvenu promjenu i da se u nju uklope. ali ce zato hrpa klinaca koji danas imaju 10 ili 15 godina zivjeti otvoreno i slobodno svoje (gej) zivote. sve nas koji smo sada pred kraj 20ih i na pocetku 30ih i aut smo (pa onda po defoltu avangarda, htjeli to biti ili ne) ce zapravo "spasiti" ta djeca svojim sve masovnijim coming outom. ako to izostane, najebali smo i mi i oni.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Kragi napisao:
Glasnik napisao:
Ja sa takvima prekidam komunikaciju 1 na 1. Nemam živaca za nabeđivanje.
:nope:

Takvi se najbolje jebu.*
* Autorov subjektivan sud.

:hvala:
Nije istina, meni često kažu da se ja najbolje jebem, a nisam ni blizu toga :lol:

Ali ozbiljno, tek potpuna opuštenost u sopstvenoj koži može dovesti do istinskog uživanja, što posledično dovodi do vrhunskog umeća u sexu.

Što se tiče odgovora na postavljeno pitanje:
Prinudna hospitalizacija, lečenje u institucionalnom okruženju u početku, a zatim otpuštanje iz ustanove i nastavak redovne terapije dok god je potrebno.
By alexandermagic
Dirrty napisao:
...
Nije istina, meni često kažu da se ja najbolje jebem, a nisam ni blizu toga :lol:

...
Krpelju, je l' ti ikad palo na pamet da nisu bili s većim brojem partnera i da valjan uzorak, kad su oni u pitanju, ne postoji?
Korisnikov avatar
By Dirrty
A da li ti je ikada palo na pamet da me ne zanima tvoj komentar na svaki moj post?
Korisnikov avatar
By bern
ja se nekako nadam je moguće "izliječiti" ih... a u tome treba da pomogne sistem. recimo, imaš homofoban ispad - letiš s posla.

btw, i sam imam još neke djeliće autohomofobije.
Korisnikov avatar
By Srklet
bern napisao:a u tome treba da pomogne sistem. recimo, imaš homofoban ispad - letiš s posla.
znaci, pricekat ce na tu vrstu lijecenja jos desetak ili dvadesetak godina. :D
Korisnikov avatar
By bern
Popeye napisao:
bern napisao:a u tome treba da pomogne sistem. recimo, imaš homofoban ispad - letiš s posla.
znaci, pricekat ce na tu vrstu lijecenja jos desetak ili dvadesetak godina. :D
good point...

može kao u "paklenoj pomoranži", da ih sjednemo (ovaj, okujemo...) u bioskop i isperemo im mozak? to je nešto između dva predložena rješenja...
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
niti lečiti, niti ubiti.. eventualno sprečiti takvima publicitet, ili ih diskreditovati ako njihovi "stavovi" počnu ličiti na propagandu... ovako, ignorisati, šta drugo?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!