Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

:hamlet:

dakle, sto uciniti s osobom koja je ogrezla u autohomofobiji, al ono bas do daske. ne govorim o ovim laksim slucajevima koje susrecemo na forumu poput hansa, nego onima koji su totalno zaglibili u patologiju.

da ilustriram, evo nekoliko postova jedne osobe s drugog gej foruma koji prilicno dobro skrecu paznju na to:
1.
- u povodu antidiskriminacijske kampanje
Nisam čuo da neka LGBT osoba diskriminirana - po meni netko dobije po nosu i pedalu ako je kreten, a ne jer ima zelenu kožu, zlatnu kosu, ljubičaste oči ili guzi ovna...
-Slažem se da ima pun predrasuda i mržnje prema LGBT zajednici, ali aktivisti i ne pomažu...

- s obzirom da je riječ o hrvatskoj, hardcore autohomofob se naravno vrlo brzo identificira kao netko iz rijeke, koja je poznata po pederima bez muda i pameti:
Ali ono što slušam pedere oko sebe je da se žele postaviti nasred korza i šamarati krajnike -to bi našem društvu bila provokacija, a da i ne govorim kako ne vidim ni m/ž parove da rade išta više od pusice

- tko je bez grijeha neka baci prvi kamen :D
ili se krivo izražavam ili nisam shvaćen...
ja bi prvi pogodio kamenom ako bi paradirao netko polugol sa srebrenim hlačicama sa fol razlogom da "educira" ljude o pravima manjina i bla bla...
nisam pratio split i ne pratim te povorke od onih ranijih u Zagrebu koje su više išle na štetu zajednici nego u korist.

Nisam outan u smislu da furam zastavu na leđima i svima pri pozdravljanju kažem da sam gay... ali i da me potpuni stranac na korzu pita ako sam peder -rekao bi da jesam.

2.
- rasprava o mogućem otvaranju gej kluba u rijeci
Totalno sam protiv "deklariranih" klubova jer se opet diskriminira...
Neka bude klub kao klub, a javno može bit deklariran, eventualno, kao gay friendly mjesto...
-I oni plakati o ravnopravosti gay osoba na radnom mjestu... -tko je akinut? Ako radiš posao kako treba, koga zanima da li se jebeš i u koju rupu!

- čovjek širokih pogleda, protiv etiketiranja :lol:
ja sam protiv ikakva etiketiranja...
ali ako ovo bude GAY klub, onda bi i drugi možda trebali nositi etikete?

the point is: ako mi sami stavimo etikete, hoće li jednom biti posteri da gay people diskriminiraju straight people!?

- naravno, prajd mu se ne svidja
meni je paradiranje čista glupost -to više raspizdi ljude radi tetkarenja i sl nego što pomaže edukaciji istih...
bacio sam pogled na zadnju u ZG, i za pohvalu je da nije bilo ništa provokativn od strane sudionika -za razliku od pred par godina kada sam ugasio TV od muke i nisam gledo ni P od Prijenosa povorke kasnije

enivej, valjda se stereotipniji autohomofob od ovog citiranog ne moze biti. za njega je homoseksualnost privatna stvar, protiv je prajda, prezire feminizirane, negira diskriminaciju, brine se o ugrozenosti heteroseksualne vecine od strane pedera i najvise ga od svega smeta bilo kakvo javno izrazavanje pederluka jer to "provocira" sve pristojne homofobe kojima on doslovno i metaforicki lize dupe.

i, kako je najkonstruktivnije reagirati na pojavu takve, erm, pojave? :misli: amnputirati kao gangrenozan ud ili tek ignorirati? pokusati uci u diskusiju i skrenuti paznju toj osobi da je totalno bolesna? ismijavati i vrijedjati? sta, kako? :party:

pitam i za online komunikaciju i za RL. :)
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
U prirodi takvih ljudi jeste da se sami izuzmu iz bilo kakvih bitnih tokova uticaja na društvenu svest.

Ako ga ne možeš ubediti, izbegavaj/ignoriši ga. Nije to opasno, dok god ne pokušava da ubeđuje druge ljude, ili služi kao prototip čednog i poštenog pedera, koji će koristiti strejt homofobi.
By Kragi
Meni cednost avatara ne dozvoljava da se izjasnim.
By Glasnik
Da, doživeh skoro da mi jedan prosečni* beogradski peder objašnjava kako njega nervira to što aktivisti insistiraju na tome da se Prajd održi na otvorenom, a on bi, eto, bio zadovoljan time da se sve to održi u Skupštini. :roll:

Na moje da je to opet guranje u 4 zida, on me bledo gleda. Ne razume.

Ja sa takvima prekidam komunikaciju 1 na 1. Nemam živaca za nabeđivanje.

--------------------
* Autorov subjektivni sud.
Korisnikov avatar
By Azdaja
ubiti naravno :geisha: :milosrdniandjeohahahah:
Korisnikov avatar
By Blady
Ostaviti ga da crkne u cetiri zida :wundy:
By Kragi
Glasnik napisao:
Ja sa takvima prekidam komunikaciju 1 na 1. Nemam živaca za nabeđivanje.
:nope:

Takvi se najbolje jebu.*
* Autorov subjektivan sud.

:hvala:
Korisnikov avatar
By mirth
Ja svim srcem zelim da bijem, ali i dalje celim svojim raciom verujem u edukaciju. :sigh:
By Glasnik
Kragi napisao: Takvi se najbolje jebu.
Takvi se jebu gde stignu i s kim stignu.
Not interested, sorry. ;)
Korisnikov avatar
By mirth
Hvala Popaye, no fully sam booked takvim slucajevima u RL, ovde reagujem samo po prijavi :lol:
Врло занимљиво размишљање некога коме прети иста судбина - лечити или убити, од стране хетеронормативног друштва.

Како оно кажу - "како сејеш тако ћеш и пожњети".

Горенаведени очигледно имају проблем сами са собом пошто видим да не само да изражавају сопствено неслагање са про геј кампањом већ пропагирају повлачење у себе и продубљивање проблема друштва.
Свеједно, не сматрам да су "гангренозни уд" који треба "ампутирати". Не знам ни шта би, у њиховом случају, било лечење. Треба им изнети аргументе а чак и ако их одбију нису претња по геј кампање пошто, будући да углавном нису аут, неће ширити своје антигеј ставове хетеро свету. Ако се, пак, баве и таквом работом онда вероватно требају да посете психолога пошто негирају сопствену потребу за слободом.

Са друге стране, слажем се да треба знати докле ићи јер се провокацијом већинског становништва само ствара још већи анмозитет. Можда је за ту параду рано. Погледајте колико људи иде да гледа филм "Парада". Можда ће се мишљење јавног мњења променити. Можда ће схватити људскост једног геј односа и престати да га стигматизују као "неприродан" и "болестан" па ће онда бити и логично и нормално време за једну геј шетњу...
Korisnikov avatar
By Mars
I ubiti i leciti, i to bas tim redosledom

(izmedju neke od tih faza i - jebati, vec prema sklonostima)
Korisnikov avatar
By Anhedonie
vezati za sank u plezru i dati njegovo dupe na izvolte!
ako je zensko u pitanju onda joj lizati picku na silu!

ubijanje je sooooo last season :hand:
Korisnikov avatar
By Blady
Anhedonie napisao: ako je zensko u pitanju onda joj lizati picku na silu!
:pickme:

:smeh:
Korisnikov avatar
By Srklet
koga ti tu zelis kazniti a koga emancipirati? :lol:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Popeye napisao:
koga ti tu zelis kazniti a koga emancipirati? :lol:
pa strejtasice homofobne naravno, a lece nek uzivaju

Edit: o boze tek sad vidim sta sam lupio :facepalm:
By Kragi
A znas kaj me interesira?
Da li se autohomofobija iskazuje verbalno ili postupcima, odnosno iskazuje se na oba nacina, ali sta ima vecu tezinu?
Da li je pisanje i stav sam po sebi dovoljan ako to ne pokazes u praksi?
Koliko sam autohomofobican ako podrzim pride, otvaranje klubova i sl a pritom me moji pitaju kada cu da se zenim?
Koliko sam homofobican ako podrzim kampanju za ravnopravnost a na fb-u sam 'sladak decko' za pedere, odnosno Petar Petrovic za rodbinu?

itd
By Ulix
Edukovati, a ako neće da slušaju, onda ih kinjiti dok ne počnu da plaču.
Mage napisao:amputirati kao gangreozni ud :sudija:

Njima nema spasa... kao i većini balkana...
Ma hajde, koliko puta do sada bismo tebe onda amputirati? Toliko si jedno vreme bio homofobičan da je to bilo mučno za čitati.
Korisnikov avatar
By Mage
Ulix napisao:
Ma hajde, koliko puta do sada bismo tebe onda amputirati? Toliko si jedno vreme bio homofobičan da je to bilo mučno za čitati.
Istina... ali moj odgovor ostaje isti...

Amputacija! :sudija:
By alexandermagic
Kragi napisao:
Takvi se najbolje jebu.*
* Autorov subjektivan sud.

:hvala:

:up: Istina. Nikad im dosta i pristaju na sve. :love:

OnT: Iskoristiti, a onda ih psihološki ruinirati.
Korisnikov avatar
By antibiotic
i ja bih da se prikljucim orgiji! :lol:

hard core autohomofoba sam uvek zamisljao kao onog koji samom sebi porice da je gay ili bi, ma nece ni da pomisli na tu uzasnu mogucnost.

danas, posto sve vise gay ljudi priznaje sebi da je gay ( jer su im taj prostor, gle cuda, obezbedili bas oni koji su prvi izasli na ulice i 'provocirali' homofobnu vecinu), autohomofobija je dobila ovu novu dimenziju.
Idemo dalje :)
Popeye napisao:Nisam čuo da neka LGBT osoba diskriminirana - po meni netko dobije po nosu i pedalu ako je kreten, a ne jer ima zelenu kožu, zlatnu kosu, ljubičaste oči ili guzi ovna...
-Slažem se da ima pun predrasuda i mržnje prema LGBT zajednici, ali aktivisti i ne pomažu...
Awww... pa to je pisao naš lijepi korisnik s gay.hra. So proud. :meda:

OT: Ne znam, opaliti ga po nosu? :smilegrin: Pa onda odvući u podrum, zavezati ga i isprati mu mozak? Ne znam što se tu može uraditi jer je on uvjeren da je u pravu i da nije homofoban. :cut:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!