Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Imate li patološki odnos prema svom hrvatstvu?

1. da
4
15%
2. ne
5
19%
3. ponekad
1
4%
4. ja nisam hrvat
17
63%
kao osoba koja nije opterećena nacionalnim identitetom i odrednicama, nisam primijetio ovdje na forumu dosta ljudi koji, iako se inace cine kao potpuno normalne i suvremene osobe, jednostavno potpuno izgube razum kada je rijec o hrvatskoj, hrvatstvu i hrvatima. :eu: (vjerojatno jer je rijec o gay-serbia forumu :lol: )

no, u hrvatskom web prostoru ima vise nego dovoljno takvih primjera.

to je vjerojatno realna slika sireg drustvenog konteksta, u kojemu je dovoljno doci rulji i viknuti "hrvatska", a da oni odmah uzvrate "za dom spremni" i odu napasti srpske turiste ili dernečiti s neoustašama i thompsonom u čavoglavama.

neke opce karakteristike patoloskog hrvatstva nije tesko navesti:
1. mrznja prema srbima, koje se smatra "remetilackim cimbenikom"
2. uvjerenje o vrlo sposobnim i zlokobnim neprijateljima hrvatske diljem svijeta, koji svi, nekad zajedno, a nekad pojedinacno, rade na unistavanju hrvatske, uz cesto navodjenje engleske, amerike, rusije i srbije.
3. slavljenje provincijalizma i primitivizma kao vrhunca hrvatske egzistencije, pa se tako odrzavaju thompsonovi koncerti u sred zagreba a seosko guranje koplja u alku postaje dogadjaj na kojem politicari pjevaju ode hrvatskoj izvrsnosti
4. uvjerenje da su hrvati stalne zrtve, narocito srba i komunista
5. izostanak empatije za nesrece koje je sluzbena drzavna politika hrvatske nanijela svojim susjedima, jer oni su, jal, ionako sve to nekako zasluzili (a treba se sjetiti i legendarne izjave nekadasnjeg predsjednika vrhovnog suda hrvatske koji je ustvrdio da hrvati ne mogu pociniti zlocin u obrambenom ratu :luda: )
6. spremnost opravdavanja ili umanjivanja nasilja koje vrse ekstremni hrvatski nacionalisti, pa i danas
7. rasizam prema albancima, bosancima, srbima, slovencima i, lately, kinezima
8. prihvatanje katolicke crkve kao neceg pozitivnog u drustvu u kojem se unistava sekularizam
9. lamentiranje u stilu "hrvati oko nicega ne mogu postici nacionalni konsenzus", što podrazumijeva želju za nacionalnim jednoumljen zakamufliranim u - konsenzus
10. opsjednutost hrvatskim jezikom, kojeg stalno netko (srbija, EU) zeli unistiti
11. itd

sve te ili neke od tih stvari manifestiraju se u brojnim postovima najrazlicitijih forumasa, od ocitih ekstremista, ali i inace ok osoba, koje kao da izgube razum kad u njega ubace misao "hrvatska". ispade da je srbija kao metafora i stanje uma postala psihicka bolest vecine svojih gradjanja.

prepoznajete li u sebi tu patologiju? odnosno, kako se nosite s njom ako imate srecu biti liseni tog stanja uma? smatrate li da bi gradjane hrvatske trebalo nekako izlijeciti od patoloskog hrvatstva i koliko ono unistava napredak hrvatske i hrvatskog drustva u 21. stoljece?
Korisnikov avatar
By Anhedonie
To kao da ne bude bas SVAKA tema koju otvoris o Srbiji?

Pathetic
Korisnikov avatar
By Srklet
o srbiji narocite govore moji topici "granice humora?" i "najgay spot ever!". :)
Korisnikov avatar
By Mage
Ja sam poluhrvat i nemam patološki odnos prema hrvatskoj - isto sranje ko i ova suburbija.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ne delim ljude na nacije, rase, boje, visine... ne delim ni po kom osnovu,
osim na dobre i loshe...

end of story
Korisnikov avatar
By Tungi
Preci su mi iz Like..Doseljeni izmedju dva rata,1921.Nemam patoloski odnos,kao ni prema Srbiji.Volim ih.Dovoljno.
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by Tungi

Preci su mi iz Like..Doseljeni izmedju dva rata,1921.Nemam patoloski odnos,kao ni prema Srbiji.Volim ih.Dovoljno.
:shok:

da nismo neki rod?

salim se...
to isto i ja, s tim sto ne znam tacnu godinu... mozda je bilo i pre prvog svetskog rata...

+ ono sto je rekla Andjelika - ne delim ljude na nacije i narode u smislu ako pripadas ovoj naciji ili onom narodu onda si dobar ili los, jer je to mom mozgu potpuno neshvatljivo kao jedna nelogicna konstatacija... volim citav svet, sve narode i nacije podjednako, a sebe ne osecam najpre kao Srpkinju vec najpre kao ljudsko bice, dok je mesto gde sam rodjena slucajnost ili sudbina, a tako vidim i sve ostale ljude
Korisnikov avatar
By walt333
Naravno da imam. pogotovo kada se ljubim u obraz sa rodjacima, za treci poljubac ostaju uskraceni:lepeza:
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by Tungi

A i da jesmo? :mazi:

:) )
:)
ma samo sam se iznenadila sto se tako poklopilo... ipak ne verujem da jesmo, odnosno bezveze mi je da to mislim samo na osnovu toga sto su i tvoji i moji preci iz Like, kao da je tamo postojala samo jedna porodica...

ali bilo bi kul da jesmo :) :mazi:
Korisnikov avatar
By m..
jbt, samo zameni 'hrvat' sa 'srbin' i imas identicnu temu. doduse dosao bi neki prigodan cictat chosica ili vec nekog.

nemam nikakvu patologiju, meni je sasvim svejedno i da se radi o turkmenima.

imam tu patologiju da popizdim kada se tendenciozno raspaljuju strasti.

a sto se tompsona i cavoglava tice, cuh da su tukli kamermana i voditeljku hrt-a, dok ej u kninu bilo mirno i dostojanstveno. jbg budala bi i sebe samu tukla u nedostatku 'neprijatelja'.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Gotovo 75 odsto Hrvata smatra da bi kvalitetnije živeli u inostranstvu, a njih 56 odsto ne vide budućnost u Hrvatskoj za sebe i svoju decu, rezultat je najnovijeg istraživanja portala Posao.hr.

U tom istraživanju najviše je bilo ispitanika od 25 do 34 godine, uglavnom sa područja grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Najčešći razlozi zbog kojih bi ispitanici potražili posao u inostranstvu su nemogućnost pronalaženja bilo kakvog posla, nepotizam, netransparentni oblici zapošljavanja i male plate.

Rezultati istraživanja su pokazali da bi više od 60 odsto ljudi trajno prihvatilo posao u inostranstvu kada bi im se pružila prilika za boljom zaradom, dok bi 34 odsto samo privremeno pristalo na tu varijantu, prenosi portal Index.hr.

Oni su naveli da im je dodatan motiv za odlazak korupcija i nemogućnost pronalaska odgovarajućeg posla koji bi im osiguravao pristojan život. Rezultati su pokazali da bi čak 60 odsto ispitanika privremeno prihvatilo posao u inostranstvu za koji bi bili prekvalifikovani, dok bi njih 26 odsto trajno prihvatilo takve uslove, a samo pet odsto ispitanika ne bi na to pristalo.

Nešto više od četvrtine ispitanika radilo bi u inostranstvu, a čak 95 odsto ispitanika smatra da su tamo plate za radna mesta njihovih kvalifikacija veće nego u Hrvatskoj. Što se tiče zemalja u koje bi se ispitanici preselili radi posla, većina njih, 58 odsto, izabralo bi zemlje Evropske unije, dok bi 20 odsto izabralo SAD i Kanadu, a 16 odsto bi se uputilo u Australiju.
Korisnikov avatar
By Lepi_Milojko
'ajde prvo ont:
nisam hrvat.
nemam patoloski "patoloski odnos" prema hrvatima i hrvatskoj.
imam dosta prijatelja koji su hrvati i oni su potpuno normalni ljudi. ne znam sta je s tobom... :P

imam "patoloski odnos" prema vama koji mislite da je jako zabavno podgrejavati strasti koje nikako da se smire jos od 90ih...
:egzorcist:

oft:
zaista ne znam zasto te admini i moderatori tolerisu i pustaju da pises ovakve gluposti...
glavonje, probudite se! :)
:zakljucano:
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by m..

jbt, samo zameni 'hrvat' sa 'srbin' i imas identicnu temu. doduse dosao bi neki prigodan cictat chosica ili vec nekog.

nemam nikakvu patologiju, meni je sasvim svejedno i da se radi o turkmenima.

imam tu patologiju da popizdim kada se tendenciozno raspaljuju strasti.

a sto se tompsona i cavoglava tice, cuh da su tukli kamermana i voditeljku hrt-a, dok ej u kninu bilo mirno i dostojanstveno. jbg budala bi i sebe samu tukla u nedostatku 'neprijatelja'.
Ne vidim se u navedenim točkama, (iako se moj dečko Šeki ne bi složio sa time) a potpisujem m... od riječi do riječi, kao i uvijek :kiss:
Korisnikov avatar
By Burak
Imam patološki odnos: toliko bih volio da me Jadranka Kosor spenkuje bičem dok Simona Gotovac vrišti: Jače! Jače! Tooooo Jaco mačkooo! :opacupa:
Korisnikov avatar
By Srklet
s obzirom da si ti dio kombinacije, ne treba se brinuti za visok stepen patoloskog. :D
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by burak-BL

Imam patološki odnos: toliko bih volio da me Jadranka Kosor spenkuje bičem dok Simona Gotovac vrišti: Jače! Jače! Tooooo Jaco mačkooo! :opacupa:
a prije toga da je preklinjes da te hrani voćem i medom :lol:

(i naravno, jaca mora da ti naredjuje na engleskom)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!