No hajd i ja, kao voditelj večeri da izglasam prvi, iskomentarišem ljude i održim govor. Čisto da dam primer.
1 – Svejedno (pomirljivost, fleksibilnost i prihvatanje svih kao kvalitet)
1 – Hlaefdige (otvorila je izvrsnu temu, u kojoj sam se našao)
1 – Dželajza Rouz (britko i duhovito)
2 – Ledena (iskreno i dobronamerno)
2 – Paki (glas vođe, koji se nije odrodio od naroda!

)
2 – Deni (uvek nudi nešto novo. Samo da je manje agresivan prema novajlijama)
3 – Seaman (piše malo, ali interesantno)
3 - Dina (glas razuma i utehe svima)
3 – Simor (jer je politički na mojoj poziciji. Odličan govornik)
I najveći favoriti:
4 – Dante (pozitivno otkriće godine. Pre svega humor)
4 – Mage (jer se najviše slažem s njim)
4 – Sunce (uvek originalan, interesantan i apstrkatkan)
O ostalima:
MUŠKI:
Popaye mi je posle naših dugih bitaka daleko bolji, ali potrebno je još vremena da bismo se skapirali.
Ipak smo se žestoko kačili da bi sve moglo da se izgladi preko noći.
Tungi mi je takođe sve bolji i zreliji. Čini mi se da je prošle godine bio više u konzervativnoj matrici (ipak crkva, moral), a danas u modernističkoj što mi je promena na bolje. JEdino zameram što je preosetljiv.
Mars jeste zvezda ovde, ali je titulu poneo prošle godine. Nekad bio u sukobu s njim. Danas u dobrim odnosima. Priznajem mu duhovitost.
Zen mi je ok, ali još uvek nov. Isto važi za Heartkillera.
Zonče interesantan, ali kao da se krećemo se u drugim društvima i na drugim temema.
Marvina kao da slabo zapažam na forumu ove godine.
Angra Maina – uf. Vrlo drag i duhovit, ali kao da se čisto forumski ne kapiramo najbolje. Pravi previše grube korake za moj ukus i njima urniše dostojanstvo.
Tešim se da samo nesvesno ponižava. U svakom slučaju u čudnom smo odnosu. Nigde se ne slažemo, a ipak gotivimo.
ŽENE:
Olga Diktator i Hys su mi velike face privatno. Obe neobične kao pojave i drago mi da ih sretnem, ali na forumu ne pamtim da smo ikad polemisali.
Isto važi i za Delete i Mirth.
Ne sećam se mnogo postova Starsailor ili Black Lady.
Waldorf mi se čini vrlo interesantna, ali ipak za mene nova da bih je podrobnije proučio. Isto mogu reći i za Ultraviolet.
Lepa Krepa, Iris i Bas Bleu zajedno sa još nekim ženama (koje se nisu plasirale), ali i momcima (Momo) spadaju u ekipu, koju zovem ,,Amazon klub’’ i s kojima sam dolazio u sukobe jer hvataju za reč ili rečenicu i posle je nabijaju na nos, što je smrt za ovako smotane ljude, kao što sam ja.
Daleko mi je bitnije bazirati se na poentu i delanje, a tu se, što je interesanno sa ,,Amazonkama'' totalno slažem.
Ali Amazonke ne praštaju lako. Prognoziranje pravedne dužine robijanja u njihovim očima sahrani me načisto (A rečenica da je vagina u medicinskom smislu stvorena za penis, ukopala me je do jezgra planete).
A sad ....
GOVOR!
- Dragi prijatelji, drago mi je što ovaj forum funkcioniše već skoro 8 godina.
Sećam se vremena mog tinejdžerstva kad lgbt-ovci nisu bili povezani međusobno. Svakom se činilo da je usamljena planeta. Bez podrške, bez mišljenja koje bi te razuverilo u stavu da s tobom nešto debelo nije u redu.
Van foruma postoje i sajtovi sa oglasima, ali sve je to mnogo drugalčije. Poed komunikacije 1 na 1, i kolektivno druženje je nezamenljivo.
Da skratim priču, moj apel je da u budućnosti forumaši budu tolerantniji jedni prema drugima. Ipak smo svi zajedno u istom sosu,
a posebno bih želeo da naglasim da razumem kad je neko bezobrazan prema sadistima i zmijama otrovnicama.
Ali ipak ne mogu da razumem da neko bude bezobrazan i surov prema ljudima samo zato što su smotani, što daju svoje slobodne procene, pa makar i pogrešne i što ne barataju tačnim informacijama.
Treba ispraviti, prijateljski razuveriti, ali ako taj, pa bio on neznalica, budala, ili ograničen (nigde ne piše da je ovo forum za genijalce), ne treba koristiti priliku da se taj ponižava kao ličnost.
Jevrejski pisac Singer rekao je da je bolje biti budala ceo život, nego pokvarenjak jedan dan.
Bojim se da ovde često dolazi do toga da se legitimišu i vrednuju ,,Raspućini'' - ljudi, koji imaju zavidnu inteligenciju, dobre retoričke sposobnosti, humor, ali ne i humanost na visokom nivou, pa svoje moći koriste na ne baš lep način.
Toliko od mene....
APLAUZ! APLAUZ!