Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

sasvim slucajno se radi o mom bratu, i, sasvim slucajno, taj je moj brat slusao zilion telefonskih razgovora bez intervencija u pogledu promene roda itd itd itd... (on je i dalje jedina osoba u porodici kojoj nisam zvanicno autovana, ali sam, jbt, sve vreme mislila da ima oci da vidi i usi da cuje)

ne mozete zamisliti moje zaprepascenje kada je krenuo da brani Mariju Serifovic recima: ,,kakva lezbejka? kako to mislis? mozda je devojka normalna. pa i ti se oblacis kao muskarac ponekad, kako bi se osecala da tebe neko optuzi da si lezbejka?''

Sta raditi sa takvim ljudima? Kako zaobici ili preplivati to jezerce ignorantnosti? i, konacno, odakle potice sve to ubedjeno slepilo?
By space_oddity
Ja bih se tu autovala kroz odgovor na takva pitanja. :P
Pa bih onda pobegla pre nego što krene lavina odbijanja da se u to poveruje :smeh:

Pretpostavljam da potiče od vrlo jake zamisli da "takve" i "takvi" postoje samo negde vrlo daleko. I da nema šanse da su u njegovoj blizini, kamoli porodici.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
auuuuuffff skroz te razumem. ista stvar, samo sestra u pitanju. i autovah joj se i tu je nastao teror i horor :shrug: i dalje je. nemam dobar savet osim da sada, dok misli da si strejt, branis lgbt populaciju tipa odgovorom "pa sta i da me optuzi, biti lezbejka je normalno koliko i biti strejt". mnogo je delotvornije u toj poziciji razbijati takve stavove nego ako zna.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2517288#p2517288]space_oddity napisao:[/url]Ja bih se tu autovala kroz odgovor na takva pitanja. :P
Pa bih onda pobegla pre nego što krene lavina odbijanja da se u to poveruje :smeh:

Pretpostavljam da potiče od vrlo jake zamisli da "takve" i "takvi" postoje samo negde vrlo daleko. I da nema šanse da su u njegovoj blizini, kamoli porodici.
ne, pazi, nasa sestra (njegova, zapravo, mi smo ,,polubrat'' i ,,polusestra'' :doh: ) godinama zivi sa gej parom, kojima iznajmljuje sprat svoje kuce u dalekoj Italiji. I LGBT tema je prilicno prisutna za porodicnom TRPEZOM, poglavito tamo na jesen. I ima nekoliko autovanih slucajeva u svojoj gimnazijskoj generaciji. I, konacno, taj covek me je i video i cuo kako se svadjam sa devojkama, kako cvrkucem njima i uz njih, i, uopste, ipak posredno ucestvovao u nekim nedvosmisleno lezbejskim trenucima.

moj brat je pametan, ocekivala sam da ce sam vrlo lako doci do osnovnih zakljucaka.
planiram autovanje uskoro, ali, ipak, koristilo bi mi da imam onu ,,znao sam'' polaznu osnovu. posle svega.
sad ne znam sta da radim, sad mi je prosto neverovatno sve ovo... kako to misli: ,,mozda i tebe neko optuzi da si lezbejka'', wtf? :wtf:

...

@Torry: 20
Korisnikov avatar
By Anhedonie
to slepilo me podseca na brata mog decka :lol: on je njemu rekao (dok nije bio autovan) kako ima gej druga i cesto ide kod mene bg na po 10ak dana, izlazi za mnom u gej klubove, spava sa mnom u istom krevetu, LJUBIO SE SA MNOM, ja sam izjavio ljubav decku preko msna dok je sa druge strane bio njegov brat, pricao je kako ce ici na paradu i ovaj se na kraju iznenadio :lol:
Korisnikov avatar
By Blady
Pa, kako sta ces?
Neces nista, ponasaj se kao da si fejk lezbejka :lol:
Korisnikov avatar
By Mars
Možda i nije toliko slep.

Možda je tim para-teatarskim činom sa Marijom Šeriović želeo tebi da olakša autovanje njemu.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
nastavi sa otvorenim lezbo zivotom, da vidis dokle ce brat da ide sa ovim vidjenjem stvari :lol:
Korisnikov avatar
By mega therion
Jedan od mojih ortaka je isto tako bio slep kod ociju, mada nije imao takve stavove sva sreca.... Secam se kako je bio u neverici, a jbt realno je x puta cuo na koji nacin razgovaram sa tadasnjom devojkom, a nije nimalo glup covek...
By Kragi
Nije to slepilo, to je homofobija i bezanje od istine i cinjenice da je neko tebi blizak gay.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Sta reci, kakvu posluku porati?

....onima koji vide, a ne cuju....
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Kragi napisao:Nije to slepilo, to je homofobija i bezanje od istine i cinjenice da je neko tebi blizak gay.
Mislim da je fora u ovome.

Mislim da je prosto nemoguće da neki član tvoje porodice ili neko ko ti je vrlo blizak, ne zna ili bar ne naslućuje da si gay.
To ne shvatam kao slepilo, nego upravo tako kako je Kragi rekao - kao bežanje od istine.
Recimo, moj brat od tetke je bio potpuno šokiran kad sam mu se autovao (a pre autovanja mi je stvarno delovalo kao da ništa ne kapira, jelte), ali posle nekog vremena mi je rekao da je pretpostavljao da sam gay, a i da je dosta toga i čuo od bliskih nam ljudi, ali kako nije mogao (a bogami ne može i dalje) to da svari i prihvati. Ali ko ga jebe.

Sve u svemu, mislim da je daleko pametnije autovati se, pa kud puklo, nego se zamarati glupostima ljudi koji ne žele da prihvate činjenično stanje i negiraju ono što im je pred očima i što ubeđen sam - vrlo dobro vide.
Korisnikov avatar
By nsc
:) :D :lol: :smeh:

a sto neces blentu za zeta?

:roflmao:
Korisnikov avatar
By nsc
jesi li siguran da ne mesas b i d ?
By Kragi
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2517832#p2517832]Anhedonie napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2517570#p2517570]Kragi napisao:[/url]Nije to slepilo, to je homofobija i bezanje od istine i cinjenice da je neko tebi blizak gay.
nije, makar u tebrinom slucaju. brat mu je izuzetno frendli i prilicno me gotivi :)

Pa ja sam mislio na njenog, ne tebrinog brata :smeh: uzimajuci u obzir njen prvi post i homofobican komentar. :D
Korisnikov avatar
By bern
pustiti ih da se koprcaju, ili im reći otvoreno. ili se smješkati tipa "razumijemo se".

komentari nakon koprcanja i kad im konačno kažeš obično su "vidiš, sad kad obratim pažnju sve ima smisla." naravno da ima. "ti stvarno nisi spavao sa onim ribom". baš kao što sam i rekao. "i ne zajebavaš da ne podnosiš fudbal." bingo! "i nisi se šalio da voliš evrovizju." i hear you, sister. "i ono kad si rekao onom drugu da možete spavati u istom krevetu, ali da da ne garantuješ miran san, bio si ozbiljan". o, da... itd. itd.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
jao sto ja volim takve ljude :love: tacno znas na cemu si sa njim
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2517286#p2517286]Orlando the Lady napisao:[/url]sasvim slucajno se radi o mom bratu, i, sasvim slucajno, taj je moj brat slusao zilion telefonskih razgovora bez intervencija u pogledu promene roda itd itd itd... (on je i dalje jedina osoba u porodici kojoj nisam zvanicno autovana, ali sam, jbt, sve vreme mislila da ima oci da vidi i usi da cuje)

ne mozete zamisliti moje zaprepascenje kada je krenuo da brani Mariju Serifovic recima: ,,kakva lezbejka? kako to mislis? mozda je devojka normalna. pa i ti se oblacis kao muskarac ponekad, kako bi se osecala da tebe neko optuzi da si lezbejka?''

Sta raditi sa takvim ljudima? Kako zaobici ili preplivati to jezerce ignorantnosti? i, konacno, odakle potice sve to ubedjeno slepilo?
jesi pomislila mozda da on ne kapira da si ti lez jer da jesi ti bi mu to rekla pa prosto nikada nije ni pomislio da ti mozes biti to?
i naravno najblizi uglavnom misle da se gej osoba pojavljuje u tamo nekim nenormalnim porodicama i odnosima pa nisu u stanju prepoznati LGBT osobu u svojoj porodici.
ja sam imao tu situaciju sa prakticno 3 sestre, uvek isti sablon, bas tako neka slicna prica kao tvoga brata pa kad sam im rekao u neverici su, bude im pomalo krivo u pocetku sto su imali neke ispade koje sam morao slusati ali sve se na kraju lepo zavrsi...i obavezno ako mu kazes daj mu vremena da sve to sazvace i bice sve dobro ;)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!