Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za novopridošle, svežeotišle i one koji su uvek tu....

Moderatori: EnRage, Moderators

Korisnikov avatar
By Blady
Hello vitopecka, evo Popay je domacica koja te je lepo docekala :kosa:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Super. Neko ko nije došao sa uvodom: čitam vas već mesecima, pa sam odlučio da vam se pridružim. :lol:
By vitopec
Hvala svima na dobrodošlici!
Nego,ako nije problem,da li bi mi neko preporučio šta sve ovde može da se radi?!
Pozz
Korisnikov avatar
By mOwbid
lol..sta moze ovde da se radi
sere se, sta
Korisnikov avatar
By acid drop
Možeš da igraš kaladont na 28643975 različitih tema. Super, zar ne?

welcome :)
By alexandermagic
Poz.

Dobrodošlicu ti ne smEm poželiti, jer svi kojima jesam su volšebno iščezli odavde i to vrlo brzo.

Mislim da je to svojevrsno upozorenje da nije poželjno da budem ljubazan. :ozbiljan:

:D
By vitopec
za alexandermagic
Hvala na (ne)dobrodošlici!
Nastavi da budeš ljubazan jer mi je to trenutno potrebno!
Pozz
By vitopec
Moja priča!

Rešila sam da ispričam ovo jer je ovo jedno od dva mesta na kojem mogu da budem potpuno iskrena!
Dolazim sa Kosova,prošli smo kroz pakao jer smo živeli u gradu koji je bio središterata.Odkad pamtim za sebe učili su me da budem jaka i izdržljiva.U svemu što sam radila morala sam da budem najbolja,mada ni to nikad nije bilo dovoljno za moje roditelje i okolinu.Svejedno,u 15 godina gledajući film pada mi na pamet da bi mogla da budem gay.Jao,to su bili dani pakla za mene,plakala sam stalno,nisam išla u školu,nisam jela i sve to nekako krišom da moji ne bi primetili bilo koji znak tuge ili slabosti.Te dane sam nekako pregurala,međutim ideja da mogu biti gay je uvek lebdela u vazduhu.
Živela sam sa svim tim 12 godina,sa svim svojim sumnjama,ispunjavajući sve šta su moji očekivali od mene,završila srednju,upisala faks,završila ga među najboljima.
Počela sam da radim i sve je bilo OK dok jednu noć pripremajući se za spavanje mi nije palo na pamet "šta ako uradim nešto sebi,šta ako se ubijem",tome je predhodila misao "ako sam gay moji će poludeti,potpuno ću ih razočarati,napustiće me".To je trajalo nekoliko dana dok više nisam mogla i rešila sam da posetim neuropsihijatra.On mi je dao da pijem neke antidepresive i rekao da imam dapresiju i ankcioznost.Ta njegova terapija mi nije baš nešto pomogla.Otišla sam na psihotest i popričala sa psihologom i on m je rekao da ima jednu dobru i jednu lošu vest,dobra je da neću ništa uraditi sebi a loša da će te misli i strahovi i dalje trajati i predložio mi da idem na KBT kod njegovog kolege.
Na moju prvu terapiju nakon ispričane priče psihologu on mi je rekao da se u mom slučaju ne radi o depresiji već o paničnim napadima.U principu,,pod tolikim sam pritiskom bila svih ovih godina što od strane porodice,štood same sebe da se jednostavno rečeno čaša prelila,a kad se čaša prelije dobiju se panični napadi.
Moj strah da me porodica prezre i odbije rezultovala je paničnim napadom.
Imam jako dobrog doktora koji me uči (naučio) da to da li jesam ili nisam gay ne definiše mene kao osobu,već je jednostavno moj izbor.
Sada,mislim da sam gay i konačno sam priznala to sebi i zamislite svet se nije srušio zbog toga.Još uvek nisam 100% sigurna ali mislim da sam blizu toga.
Samo sam htela da napišem još nešto-bez obzira da li sam ja gay ili ne mislim da svako ima pravo na svoj izbor,i da svako definitivno treba da sluša šta mu srce kaže a ne glava.
To bi bila moja priča. :grin:
By Guion Nerville
Draga vitopec, dobrodosla na forum!

Ovo mesto ti moze posluziti kao znacajan izvor informacija i da uvidis da nisi jedina -- da je jos ljudi ovde proslo ili deli slicne probleme, a ciji ti saveti i iskustva mogu koristiti.

Moja prva preporuka je sto vise edukacije o temama koje se ticu LGBT populacije. Sticanje znanja, upoznavanje cijenica, kao i generalno u zivotu, je prvi korak i osnova koji su neophodni da dobijes pravu perspektivu o situaciji, da bi mogla da pomognes sebi i drugima.

Iako su ti mozda poznate pojedine ili pak sve, navescu za svaki slucaj ovom prilikom neke od vaznih elementarnih cinjenica. U njih bi trebalo da bude upucena ne samo svaka LGBT osoba, vec treba da su i deo opste informisanosti. One se mogu potvrditi i kao stavovi relevantnih institucija, i na odgovarajucim linkovima na internetu.

-homoseksualnost nije nikakva bolest, niti poremecaj, to je zvanicni stav nauke (svetska zdravstvena organizacija, srpsko lekarsko drustvo itd.). zato i ne moze i ne treba da se leci. bilo koje metode i pokusaji da se ona izmeni, osim sto su nedokazane i neefikasne, mogu ozbiljno povrediti pojedinca
-ona postoji oduvek u relativno stabilnom procentu populacije. uzgred receno, zastupljena je i u brojnim zivotinskim vrstama
-ona nikoga ne ugrozava i ne moze se nametnuti, preneti, nauciti
-seksualna orijentacija NIJE izbor (vidi prvu stavku - sto znaci da tvoj psihijatar tu nije na nivou zadatka i da ti daje pogresne informacije!)
-zbog ovog gore je losa formulacija seksualno opredeljenje: tu se niko ni za sta ne opredeljuje jer nema ni izbora
-LGBT ljudi su jednako korisni i doprinose drustvu kao i svi ostali. medju njima je nebrojeno velikana, naucnika, umetnika, stvaralaca i drugih koji su unapredili civilizaciju
-gej muškarci i lezbejke su jednako sposobni da budu dobri roditelji kao i heteroseksualci
-u Srbiji je nazalost drustvo izuzetno homofobicno, prema nekim procenama oko 70% stanovnistva. To je izvor brojnih predrasuda i stigmatizacije kojima smo svi u njoj izlozeni od malih nogu, a koje mogu ostaviti i ozbiljne psihicke posledice. Stoga je dodatni imperativ upoznavanje sa cinjenicama

Iz prethodnog slede i logicne posledice i saveti strucnih lica:

-niko ne vredi manje ili vise zbog svoje seksualne orijentacije. ti ne vredis manje zato sto si gej
-ma koja da je necija seksualna orijentacija , ona ne nanosi nikakvu stetu zajednici ili drustvu
-treba da istrazujes svoju seksualnost, o njoj saznajes, da je prihvatis kao deo svoje licnosti

Veoma vazno je da tvoj psiholog/psihijatar nije homofobican, da je senzibilisan za LGBT problematiku i dovoljno naucno potkovan. Ako bi potrazila takvog, mislim da ima tema sa preporukama na forumu, postoje i specijalizovana savetovalista, pogledaj malo ovde i na netu.

Ti imas pravo na zivot i ponasanje u skladu sa svojom seksualnom orijentacijom, kao sto ga imaju i hetero ljudi. Kao sto znas, kroz istoriju i danas su mnoge drustvene grupe dikriminisane po raznim osnovama. Mnoge su uspele da ostvare ili ostvaruju svoja zasluzena prava i ravnopravnost, ali to se postize samo odlucnom borbom. Zato je potrebno imati i osecaj odgovornosti naspram te nepravde, da se cini sto je moguce da se ona zaustavi i ispravi.

Eto, toliko za sada. Nadam se da sam bio dovoljno razlozan i razumljiv. Zelim ti prijatan boravak ovde!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!