Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By LeDeNa_
Pre nego sto napisem o tome...ne znam da li je bila tema...ako jeste brisite ali mi ostavite link :D

A sad da pocnem

Sta vi mislite o tome???

Ovako...

Ja i inace imam malo prijatelja (ne racunam u to poznanike, drugare, pomagatelje (ovo mi je jedan "predstavnik muskog roda nedefinisane kategorije u mom zivotu" objasnio kao kategoriju) i tome slicno), odnosno onih osoba koje ja smatram svojim prijateljima (koliko njih mene smatra svojim, druga je stvar). Imam ih, recimo, cetiri. I svi su zenskog roda (jedan je,nekada bio muskog roda, barem po fizickim karakteristikama, ali sad vise nije, a nikada nije dozvoljavao da ga dozivljavam drugacije nego kao zenu i dok je bio musko, tako da... nije on trans...ma nebitno :D .).

Licno mislim da su musko - zenska prijateljstva jako tesko ostvariva..
Ne znam, nije da nisam probala, nije da nisam nudila, ali, nekako mi se cini da su to doticni (kojima je ponudjeno) dozivljavali kao nekakvu uvredu. U svakom slucaju, nijedan nije prihvatio, i to se, uglavnom, tako i zavrsavalo, u smislu da je i kontakt postao besmislen.

Sa druge strane, jos nisam naisla na muskarca koji me je zainteresovao svojim mentalnim sklopom, intelektom, dusom (to se, valjda, tako zove), pogledima na svet i na ljude (sto su i inace razlozi zbog kojih stupam u bilo kakvu interakciju sa nekom osobom), a da sam (po)zelela da mi bude prijatelj...

Tek kasniji razvoj dogadjaja me je navodio da ponudim prijateljstvo, a i to je bila samo zelja da ne izgubim neki delic (delic, ne citava osoba), potreba da zadrzim stvari na starom, izbegnem strah od novonastale situacije u kojoj je vise nego ocigledno da ce neko biti povredjen i da ne priznam poraz svojih verovanja i snova...

(kad procitam ovo sto sam napisala, da sam ja na njihovom mestu, ni ja ne bih prihvatila ponudu za prijateljstvo... :D :

Ne znam. Meni je to jedna od zestokih misterija zivota, jer sam sigurna da ima primera koji govore u prilog tome da takvih prijateljstava ima, ali ja jos nisam dozivela ista slicno.

Sa druge strane, nisam se nesto posebno ni trudila da to dozivim... Mislim da sam unapred digla ruke od toga, onog dana kada sam se zaljubila u svoju zensku sustinu, svoju zensku bit, i prestala da na muskarce gledam kao na drugare u igri i pocela da ih dozivljavam kao drugi pol.

Ne znam... Mozda je problem u tome da ja jako volim da nazovem stvari njihovim pravim imenima, i da u svojoj glavi imam rasciscene odnose sama sa sobom, pa zato i imam tako "malo" prijatelja...

i da ovo sam mozda trebala pre ali neka:)))

BTW, za mene je prijatelj neko kome ja dam (levi ili desni) bubreg, kostanu srz, krv, kosulju sa ledja, auto da ga proda i plati svoje dugove, placem sa njim, smejem se sa njim, boli me kada njega boli, rame sam za plakanje, dvorska luda kada je to potrebno, mogu da ga slusam do besvesti kada prica o stvarima o kojima ja nemam blagog pojma, ali njemu je vazno pa je i meni vazno zato sto je njemu vazno, potrebno mi je samo saznanje da je njemu dobro i da je srecan (ne privlaci me u bilo kakvom seksualnom smislu) i dobijam bas to da sam dala sve to, jer me to ispunjava, jer nekoga toliko volim da mu sve to dam, i dacu opet, dokle god imam sta da dam, a kad ne budem vise imala sta, onda cu da smislim kako do toga da dodjem i kako da nikada ne budem previse umorna ili previse bilo sta da ne bih imala vremena (ako niceg drugog) za njega. I da, definitivno je takvih cetiri u mom zivotu, i svi su ponavljam zenskog roda.

Uf, dosta.
Korisnikov avatar
By Madonna
isto. tj. 4 osobe ženskog roda su mi pravi prijatelji :D a da mogu sam sebi da budem, onda bih imao i jednog muškog. a možda sam i ja žena :tetka:
Korisnikov avatar
By gossip
prvo danas je jako tesko naci pravog prijatelja...ali u principu to mogu da budu musko i zensko...ne znam za str8 lika i likusu..mada verujem da je i to moguce...ali evo ja imam naj lez ortakinju :) i ne vidim zasto ne bi bilo moguce :)
By LeDeNa_
Ono sto sam napisala o svemu ovome (musko - zenska prijateljstva) je ono kako ja dozivljavam tu tematiku. Kao sto rekoh, apsolutno verujem da takvih primera ima i da su takva prijateljstva moguca. Za mene nisu, sto ih ne cini, automatski, nepostojecim i nemogucim. Trebalo bi neko da bude ja pa da mu to zvuci toliko smisleno kao meni :D :, jednako kao sto bih ja trebala da budem neko drugi da bi meni zvucalo toliko smisleno to sto taj neko drugi misli i/ili govori.

necu vise..zabole me glava...:D
Korisnikov avatar
By Burak
Moguće je. U ostvarivanju prijateljskog kontakta pol mi je nebitan, a ako je nekom bitno da li se druži sa curom ili momkom nek bira, samo što neko takav ne bi mogao biti moj prijatelj...
Korisnikov avatar
By PlasticBrain
Imam muske prijatelje, s kojima imam odnos kakav si opisala u poslednjem pasusu.
U detinjstvu sam imala vise prijatelja muskog roda. Danas je to pola-pola.
Najbolji prijatelj mi je uvek bio muskarac.
Ne znam kako je u heteroseksualnim prijateljskim odnosima, ali kod mene nikada nije postojao problem seksualne privlacnosti i nemogucnosti pravog prijateljstva usled toga.
Imam malo prijatelja i super mi je tako :lol:
Mada, teze bi mi bilo kada bi morala ostati bez muskih prijatelja.
Uvek sam se bolje i lakse razumela sa muskarcima. I ne, ne radi se (iskljucivo) o mom decijem lezbejstvu...
I danas je tako, kada mi je samosvest na visokom nivou.

Sve u svemu, obozavam moje prijatelje- obozavam.
Bas sam im juce rekla koliko ih volim :)
Korisnikov avatar
By Dina
Ja uopste ne tezim da imam ta prijateljstva u kojima bi se davala kostana srz, bubrezi i tome slicno... Velike izjave i postupci su kod mene rezervisani za dete kad ga bude, sestru. Sto ne znaci da mi prijateljstva nisu znacajna, naprotiv... Ali to su fluidni odnosi, ja imam prijateljice iz detinjstva ali sad smo mnogo manje slicne nego sto je to bilo nekad... Neki prijatelji koje znam mnogo krace od njih su mi sada blizi... a opet i sva ta stara, delimicno stara i novija prijateljstva imaju neku ulogu u mom zivotu. A sto se pola/roda tice ja nemam prijatelje medju strejt muskarcima. Imam jednog sa kojim sam u kontaktu dugo, zivi u inostranstvu, pa se nekad vidimo kad dodje... ali je nategnuto koliko bi se to moglo zvati prijateljstvo. Ali sa gay muskarcima sam u divnim prijateljstvima :) Mislim da sam sa njima najcesce na idealnoj frekvenciji. Sa zenama se isto fino druzim, prija mi nekad zenska energija i teme koje gay muskarce bas i ne interesuju. Ali ti odnosi uvek imaju neku malu tezinu, za razliku od odnosa sa gay muskarcima... Npr sa Mazom bih mogla da se cujem po ceo dan (a i cujemo se :smeh: ) a da opet to nije opterecujuce, ostaje jedna fina distanca u kojoj je svako od nas sa posebnim zivotom i osobinama a opet smo bliski i uvek i posle tolikih godina imamo razlog za smeh. Sa zenskim osobama sam nesto nalik na to imala samo u vreme tinejdzerskih godina, cim smo izasle iz tog doba nekako je postalo neizvodljivo...
Korisnikov avatar
By Tungi
E teska su mi musko-muska..Ajde da se povede polemika oko toga...
Korisnikov avatar
By Mage
Ja imam svega dva prijatelja, i obojica su str8 muškarci :) Oni su mi prijatelji u punom smislu te reči. Svi ostali su mi drugovi/drugarice sa kojima imam relativno površan odnos. Takođe svog dečka smatram najboljim prijateljem (između ostalog :) ).

Ne znam zašto je to tako, verovatno nisam osoba koja voli da je okružena brdom kvazi-prijatelja. U ovim godinama se po mom mišljenju prijateljstva retko i teško prave. Po mom mišljenju, prijateljstva napravljena u detinjstvu su mnogo jača ako su prava i traju jako dugo.

Sa ovom dvojicom sam od pamtiveka zajedno i ne osećam neku posebnu potrebu (niti imam kapacitet) da pravim još dubokih prijateljstava. Međutim, nadam se da ću u svom životu ipak imati još dobrih prijatelja, bili oni gay, str8, muško ili žensko. Prijateljstva su najveća blaga :)
Korisnikov avatar
By walt333
Da, volim zensko-muska priajteljstva. imam ih nekoliko.
Ja njima dodjem kao neka univerzalna kurva za sve sto im treba. Tu sam da im opravljam sitne kvarove po stanovima, tu sam da slusam satima potpuno nepotrebne ispovesti, tu sam da im povremeno izigravam decka, tu sam da idem po kafanama sa njima, tu sam da dam pare kada su skripcu, i tu sam da ih ubedjujem da su najsavrsenije osobe koje postoje, tu sam i da cutimo zajedno i na kraju tu sam i kao poslednja prilika za udaju ako svaki voz bude otisao.
Korisnikov avatar
By simarrgL*
svog najboljeg prijatelja znam 14 godina
najjaci odnos (posle roditelja) u mom zivotu

dok se nije poljuljao prethodne nedelje :sigh:

eej decko me ladno pipao dok je mislio da spavam :burner:
Korisnikov avatar
By Madonna
jačina odnosa se ne meri godinama :učiteljica: a i vi ste slinavci, moraš ga razumeti, pubertet i tako to. pa jesi li mu pravi prijatelj ili ne? ja bih svom prijatelju dozvolio da me pipka.
Korisnikov avatar
By Blady
null :lol:
Napisacu samo par reci....
Po meni, igra vaznu ulogu, sexualna orijentacija, pol.,,,
Npr imam prijatelja, koji je gay...
Imam prijateljicu koja je lez..
Okruzena sam ljudima, koji su hetero orijentisani, nisu mi prijatelji... ali mi naravno mogu biti bez obzira na to, ja bih volela, ali za te na koje sam mislila, ocigledno nisu... i tu postoji jedna str8 drugarica, koja ima potencijal da postane prijatelj..
Isto, imam malo prijatelja...
Verujem u musko-zenska prijateljstva, ali cesto se desava, kao sto je mala simar napisala: Drugar je pipao dok spava...
Ako je jedna osoba gay, a druga nije, ne znaci da ne moze nista da se desi, vec moze upravo to da je sa jedne strane vise od prijateljstva, ili da posle nekog vremena skapiraju da su oboje gay..
Meni se cesto desavalo, da svaki str8 drugar je zeleo nesto vise sa mnom, skoro svaki, a verujem i da se to pederima desavalo...
U svakom slucaju, nemam nista protiv, ali meni u poslednje vreme, leze samo gayevi kao muski prijatelji... ;)
Korisnikov avatar
By Seaman
Originally posted by Dina

Npr sa Mazom bih mogla da se cujem po ceo dan (a i cujemo se :smeh: ) a da opet to nije opterecujuce, ostaje jedna fina distanca u kojoj je svako od nas sa posebnim zivotom i osobinama a opet smo bliski i uvek i posle tolikih godina imamo razlog za smeh.
:hug:

copy, paste :D i ja tako mislim.

Dodao bih da bi mi bilo cudno da se probudim, upalim tel i da nema poruke od Dine :lol:

To se rijetko desi, pa se zabrinem. :D
By LeDeNa_
Originally posted by Dina

Ja uopste ne tezim da imam ta prijateljstva u kojima bi se davala kostana srz, bubrezi i tome slicno... Velike izjave i postupci su kod mene rezervisani za dete kad ga bude, sestru. Sto ne znaci da mi prijateljstva nisu znacajna, naprotiv... Ali to su fluidni odnosi, ja imam prijateljice iz detinjstva ali sad smo mnogo manje slicne nego sto je to bilo nekad... Neki prijatelji koje znam mnogo krace od njih su mi sada blizi... a opet i sva ta stara, delimicno stara i novija prijateljstva imaju neku ulogu u mom zivotu. A sto se pola/roda tice ja nemam prijatelje medju strejt muskarcima. Imam jednog sa kojim sam u kontaktu dugo, zivi u inostranstvu, pa se nekad vidimo kad dodje... ali je nategnuto koliko bi se to moglo zvati prijateljstvo. Ali sa gay muskarcima sam u divnim prijateljstvima :) Mislim da sam sa njima najcesce na idealnoj frekvenciji. Sa zenama se isto fino druzim, prija mi nekad zenska energija i teme koje gay muskarce bas i ne interesuju. Ali ti odnosi uvek imaju neku malu tezinu, za razliku od odnosa sa gay muskarcima... Npr sa Mazom bih mogla da se cujem po ceo dan (a i cujemo se :smeh: ) a da opet to nije opterecujuce, ostaje jedna fina distanca u kojoj je svako od nas sa posebnim zivotom i osobinama a opet smo bliski i uvek i posle tolikih godina imamo razlog za smeh. Sa zenskim osobama sam nesto nalik na to imala samo u vreme tinejdzerskih godina, cim smo izasle iz tog doba nekako je postalo neizvodljivo...
Slagale se ili ne u misljenjima, rado te citam :)

Ja se izvinjavam na off-u.

Sto ljudi, sto cudi :D
By Speculum Columbae
Imam prijatelje, a ne hormone.
Kada mi bude stalo do polova, otići ću da vidim medvede i pingvine.
By LeDeNa_
Da ne bude zabune...

Da li ja imam muskarce kao drugove,poznanike, dobre poznanike? Imam. Ali nijednog od njih ne bih nazvala prijateljem. Mogu sa njima da provodim vreme, mogu sa njima da pricam o odredjenim stvarima, mogu da im budem treci za preferans :) ...i mnogo toga..

Ostalo sam objasnila gore:)
By LeDeNa_
Nam Myoho Renge Kyo

Nije li ovo neciji potpis?
Slucajno izabran?
Bezveze stavljen?
U suprotnosti s postovima?
Nemoguce.
Ali da u svakome postoji sukob uma i srca postoji.

:)
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Verujem u musko-zenska prijateljstva.
Pre sam se neuporedivo vise druzila sa osobama muskog roda, nesto manje kad sam krenula u srednju posto smo imali samo dva decaka. :lol: Imam cetvoricu drugova koji su mi bas dragi, a jedan posebno. Poslednjih godinu dana smo se nesto udaljili, ne znam ni ja sto... Faks, ucenje, obaveze. Ali eto pokusavamo da se vratimo na pravi put. :D A tog druga sto posebno volim znam jos od vrtica, zajedno smo sve radili, bili smo nerazdvojni. :)
Sto se tice drugarica, recimo da imam jednu pravu, drugaricu iz srednje i za nju bih bukvalno dala sve, bilo je tu dve...ali eto, ta jedna me je razocarala na mnogo nacina.
Tu su i dve drugarice sa faksa, koje su mi postale bas bas bas drage. :)

Overall- Imam dva prava prijatelja, jednog muskog i jednog zenskog. Jos par potencijalnih.

:evil:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by simarrgL*

eto zasto ne verujem u musko-zenska prijateljstva

narocito ne u musko-zenska prijateljstva posle veze
Korisnikov avatar
By hlaefdige
imam ISKLJUCIVO muske prijatelje...

..sve zene koje su mi bili bliski prijatelji su se pokazale kao picke :D
Korisnikov avatar
By Dina
Ledena,
i ja volim da citam tvoje komentare, bas kao i ti sto kazes - i kad se ne slazemo :)

Mazo :hug:
By faxsimil
Ja sam jako druželjubiva i komunikativna osoba.Mada na prvi pogled, to kaže većina mojih prijatelja-ca, djelujem jako ozbiljno, preterano ozbiljno, hladno i većina njih se nekako plaši da počne komunikaciju. Trudio sam se da promenim taj stav, ali jbg tako izgledam. Imam dosta i muškaraca i žena, ali žene (prijateljice) su mi gotivnije. Nažalost to je sve strjet društvo, malo imam ozbiljnih prijatelja iz "našeg" svijeta, više imam poznanike. Voleo bih da imam za prijateljicu lezbejku! Upoznao sam mnoge, ali samo upoznao := )
Korisnikov avatar
By Torry
verujem u musko-zenska prijateljstva, to da

isto tako, ja ono sto imam u glavi kako bi trebao prijateljski odnos da bude, a to je bas onako opisano u prvom postu.. izgleda da su ljudi danas totalno otupeli i sto se toga tice...tako da sam ja sama sebi najveca podrska, oslonac i prijatelj
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Nemoguce je naci str8 prijatelja koji kad tad nece pozeleti da te kresne! Nemoguce! Retardi!

:praznoglavi:
Korisnikov avatar
By Zwezdica

Ruke bi mu odsekla !

I ti ako nastavis da se druzis sa njim nisi bas svoja.

TO je bre kao silovanje, protiv tvoje volje, dok si nesvesna (spavas). RETARD! :kosach:
Korisnikov avatar
By mirth
Nikada sa zenskim prijateljima nisam uspela da ostvarim jednak stepen bliskosti kao sa muskim. Ljubavi mozda (doduse, svega 2 zene mogu da uglavim tu), ali bliskosti ne.
Korisnikov avatar
By simarrgL*
Originally posted by Zwezdica

Ruke bi mu odsekla !

I ti ako nastavis da se druzis sa njim nisi bas svoja.

TO je bre kao silovanje, protiv tvoje volje, dok si nesvesna (spavas). RETARD! :kosach:
ma.. nije tako jednostavno

on: uh.. ne znam koliko bih uspesna bila u ostvarivanju prijateljstva sa nekim drugim muskarcem. tj str8 muskarcem
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!