Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=592976" target="_blank

Brisel -- Evropska komisija je priznala da je pogrešila kada je usvojila kontroverzni sporazum o suzbijanju piraterije ACTA, a da prethodno nije oslušnula "glas naroda".

Portal EU obzerver citira potpredsednika Komisije Maroša Šefkoviča, koji je izjavio da je Brisel bio iznenađen masovnim protestima protiv ACTA, čije bi usvajanje uvelo drakonske kazne za one koji ilegalno "skidaju" muziku, filmove i slične sadržaje sa interneta.

Šefkovič je rekao da su u Komisiji shvatili da su pogrešili kada su protekle zime hiljade ljudi uprkos ledenom vremenu izašle na ulice evropskih gradova protestujući protiv ACTA.

"Videli smo da nas je ovaj neverovatni talas komunikacije preko društvenih mreža, na koji nismo odreagovali na vreme, naterao na privremeno povlačenje", priznao je on.

Komisija je prošlog meseca, suočena s protestima i optužbama da ACTA uvodi cenzuru Interneta i krši prava korisnika na privatnost, odlučila da kontroverzni sporazum uputi Evropskom sudu na procenu.

Prethodno su 22 članice EU, uz Sjedinjene Države, Kanadu, Australiju, Japan i Novi Zeland, potpisale ACTA u Tokiju.

Time je rasprava o ACTA skinuta sa dnevnog reda Evropskog parlamenta, dok se sud ne izjasni da li je sporazum u skladu sa osnovnim evropskim zakonima.

..

skrenuo bih vam paznju na ovo:

"Videli smo da nas je ovaj neverovatni talas komunikacije preko društvenih mreža, na koji nismo odreagovali na vreme, naterao na privremeno povlačenje", priznao je on.

"Time je rasprava o ACTA skinuta sa dnevnog reda Evropskog parlamenta, dok se sud ne izjasni da li je sporazum u skladu sa osnovnim evropskim zakonima."

..

jedino sto nam ostaje je da se nadamo da bas oce da se pretvaraju da su demokrate - preko suda.

..

pa ce posle da traze drugi, 'prihvatljiviji' oblik acta-e.

pa da podrobno prostudiramo i taj,
i da se bunimo ako je i taj oblik sranje.
Korisnikov avatar
By svejedno
'grozna' EU...hm.

grozni svet, pre, nema to veze sa samom EU.

ona je samo deo groznog sveta.

..

nego, to za narodnu inicijativu - istina.

nadam se.

...videcemo.
znali su oni vrlo dobro šta rade,nisu tek onako otišli u tokio...

u samoj stvari,mislim da nisu čak ni zabrinuti zbog same piraterije,jer je to bio izgovor za suštinu acta-e-ugrožavanje lične slobode pojedinca...

sad treba čuvati mnoooooooooooogo malih vrata....... :pirat:
na b92 osam komentara, ovde bas nikoga ne interesujee ovo, a?
(odn 4 komenta ovde, za sada)

..
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2364087#p2364087]deran napisao:[/url]
u samoj stvari,mislim da nisu čak ni zabrinuti zbog same piraterije,jer je to bio izgovor za suštinu acta-e-ugrožavanje lične slobode pojedinca...
pa.......da. nekako je bas to poenta.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2364087#p2364087]deran napisao:[/url]sad treba čuvati mnoooooooooooogo malih vrata....... :pirat:
taj fazon.
Pitam se koje će nakaradno ''kompromisno rešenje'' posle da smisle.

A čini mi se da se mi (u Srbiji i sl. zemljama) najmanje bunimo a najgore ćemo proći. Kod nas previše često uopšte ne postoji mogućnost da se nešto legalno nabavi, pa tako npr. za dva kursa na faksu uopšte nemamo literaturu, nisu se profesorke obskrbile na vreme. Teško nama.
Korisnikov avatar
By bern
zato su ATCA i tajili. srećom, podaci o dogovoru procirili su na vrijeme da se digne prašina.

mislim da ot toga neće biti ništa, osim ako se ne desi neki (slučajni ili namjerni) presedan. korporacije koje lobiraju za ACTA sporazum sad se moraju pregrupisati, aktivirati svoje pipike i pravnike, a to će potrajati.

a dok potraje mi ćemo već imati brže veze i jaču enkripciju.
Korisnikov avatar
By svejedno
EU Parlament ce nastaviti glasanje u vezi sa ACTA ovog leta, bez obzira na odluku Visokog suda EU

The EU Parliament has refused to freeze the ACTA debate, and will not refer the agreement to the EU Court of Justice. In a 21 to 5 vote, the Parliament decided to stick to its calendar and will vote on ACTA this summer, as originally planned. The Commission's technocratic manoeuvres have not stopped the Parliament, and the door remains open to a swift rejection of ACTA.

https://www.laquadrature.net/node/5578" target="_blank

...

aj da vidimo....al zabrinjavajuce je preskakanje misljenja suda, onako uopsteno.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!